Hei igjen!♥

//lokal tid: 20:05

Da har jeg akkurat kommet hjem fra minigolf-aften, og jeg må si at det kunne ikke vært mer vellykket! Sett bort ifra at jeg var HELT ubrukelig når det kom til minigolf, var alt helt tipp topp. Fra 4 til halv 6 spilte vi minigolf i den fantastiske botaniske hagen, og deretter hadde vi en velfortjent pizzakveld på restauranten. Jeg har tatt SÅ mange bilder fra kvelden, men de får jeg ikke gått igjennom før i morgen tidlig. 


Det jeg kan vise dere allerede nå, er antrekket jeg hadde på meg. Vertsmor var så snill å tok noen outfitbilder av meg før Alexa kom å hentet meg, og selvfølgelig er også linselusen Pup med på minst ett av de (som alltid).

♥Hva synes du om antrekket?

♥Er du god i minigolf?

♥Hva er dine planer for lørdagskvelden?
#blogg #hverdag #helg #lørdag #venner #kos #bilder #foto #antrekk #outfit #mote #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei du!♥

//lokal tid:14:56

Da er jeg klar for minigolf-aften med jentene! Alexa kommer i hvert øyeblikk for å plukke meg opp. Wiii, dette blir så kjekt! Jeg har ikke sett verken Keely, Alex eller Diann på SÅ lenge, jeg er sikker på at denne kvelden blir fantastisk!


Så over til noe heeeelt annet. Jeg har noen bilder som jeg har lyst å vise dere, av den nyeste innflytteren i parken nedi gata. Denne skapningen her, har nemlig funnet seg så godt til rette i andedammen, og jeg synes han var så stilig at han var verdt et blogginnlegg, haha!Nå blir jeg nesten nødt til å løpe, vi snakkes! Jeg håer dere alle får en tipptopp lørdag! :)

 

 

♥Hva er planene dine for i dag?

♥Hva synes du om denne merkelige fuglen?

 


#blogg #hverdag #helg #lørdag #jentekveld #bilder #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen!♥

//lokal tid: 18:17

I dag kan du tro at jeg fikk en suuuper hyggelig overraskelse i posten! Min snille tante hadde sendt meg både "Det Nye" og et kjempe koselig brev, hele veien fra Norge. Jeg er sikker på at jeg må være den mest bortskjemte utvekslingseleven i verden, når det kommer til det å få overraskelser i posten altså!

Åh, men slike ting, slikt gjør en dag på andre siden av jorden SÅ mye bedre! Nå gleder jeg meg til å sette meg ned med en kopp te og "Det Nye". En perfekt avslutning på fredagskvelden!


Det er forresten noe jeg tror jeg helt har glemt å fortelle! I morgen skal jeg på minigolf-aften sammen med 4 av venninnene mine fra skolen, og jeg tror det kommer til å bli en heeelt uforglemmelig kveld! Selve minigolfen skal faktisk gå for seg i en botanisk hage, så det blir jo ekstra spennende. Alexa kommer å henter meg i den splitter nye bilen sin her litt før 4, så dette blir artig :D Jeg tar selvfølgelig kameraet med, så jeg håper at jeg kommer hjem med mange bilder å vise.

Jeg håper du får en fantastisk helg, vi snakkes :)

 

 

♥Liker du å spille minigolf?

♥Hvordan har dagen din vært til nå?

♥Hva skal du i helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #detnye #bilder #inspirasjon #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hello you♥

//lokal tid: 14:11

I dag er det freeedag! Det er så rart å tenke på at dette er siste dag av skoleferien min! På mandag er det tilbake til skolebenken, etter en lang sommerferie. Jeg må si at jeg gleder meg ikke til å begynne igjen. Selve skolen er ikke så ille, men det å måtte bruke fritiden på lekser og prøveøving, det er mindre kjekt, når man egentlig bare vil løpe rundt å oppleve Australia. Menmen, sånn er livet!

Formiddagen min har for det meste gått til å trene, lufte Pup i parken og gjøre lekser. Vi fikk jo en hel haaaug med ferie-lekser som måtte bli gjort før skolestart, så jeg ville se over arbeidet jeg gjorde tidligere i ferien en siste gang, slik at jeg hadde det i friskt minne. 

I dag har vi også hatt tordenstorm her i Australia, og hva passer vel bedre da enn å vise dere bildene jeg tok da vi besøkte "Thunder Cave" langs Great Ocean Road i forrige uke. Det ble mange besøk til ulike "steinformasjoner", men hva gjør vel det når de alle var så unike!


Thunder Cave - Port Campbell National Park

 

 

♥Har du hørt om denne hulen før?

♥Hva synes du om bildene?

♥Hvordan er været der du befinner deg i dag?

♥Har du noen kjekke planer for helgen?


 

#blogg #hverdag #bilder #foto #turist #reise #melbourne #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 14:38

I dag har jeg hatt den koseligste dagen på LENGE! Jeg har nemlig vært å spist lunch sammen med Alexa, og det var så utrooolig kjekt å se henne igjen! Den jenten der er virkelig bare helt fantastisk! Uten denne jenten hadde aldri utvekslingen min vært det samme!

I dag spiste vi på Flinderz rett nedi gaten her. Også i dag fikk vi servert utrolig god mat. Jeg gikk for en "pork belly salad" med karamelliserte valnøtter. Kjempe godt!Plutselig drog Alexa opp vesken sin og sa at hun hadde en gave til meg. Jeg fikk verdens fineste håndskrevne brev, et utrolig tidig bilde av henne og meg photoshoppet inn i norsk landskap (og bunader) og et hjemmelaget kakestykke. Jeg er fortsett helt rørt jeg! At jeg har funnet de beste vennene i hele Australia, det tviler jeg ikke et sekund på!

Ellers har det vært thunderstorm her i formiddag. Det første regnet på noe sånt som 90 dager!!! Alle var kjempegald for det, fordi vi trengte det så sårt nå. Haha, det er så merkelig å plutselig bli "glad" for regn! Det er ikke noe vi nordmenn blir for ofte :)) Etter at jeg kom inn fra morgenturen min i dag tidlig (kliss våt), hjalp vertsfar meg med å få sendt avgårde en boks på hele 11.57 kilo hjem i posten! Bukser, jakker, sko og andre ting jeg ikke trenger de siste månedene er derfor på vei hjem allerede nå. Etter planen skal de komme frem omtrent akkurat når jeg kommer hjem! 

Nå tror jeg at jeg vil ta meg en ettermiddagstur enten til marinaen eller til stranden. Litt havluft høres fristende ut nå, hvertfall med tanke på at thunderstormen er som sunket i jorden, og at solen igjen skinner fra skyfri himmel. Dette været er ikke til å tro altså! 

 

 

♥Er du enig i at ingenting slår hjemmelagde gaver?

♥Hva er planene dine for i dag?

 

 

#blogg #hverdag #lunch #mat #venner #kos #bilder #foto #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 19:29

Etter å ha sett noen TV program med vertsmor etter lunch, gikk jeg meg en tur ned til fyrtårnet med marinaen. Åh, dette må virkelig være et av favorittstedene mine her! Det er så stille dere nede, bare lyden av bølgene og meg. 


Det er så rart å tenke på at jeg skal reise fra alt dette om 87 dager! Og (kanskje) kommer jeg aldri komme tilbake! Jeg klarer ikke helt å skjønne det. Jeg har et HELT annerledes liv nå, enn før jeg reiste. Men dette livet er et liv som bare er laget for å vare i 10 måneder. Selv om jeg liker dette livet så utrolig godt, skal det jammen meg bli godt å komme hjem også. Ingenting er som hjemme. Jeg savner Mamma. Jeg savner Pappa. Jeg savner Lillebror. Og Mormor og Besti. Jeg savner vennene mine og hele resten av familien. Jeg savner huset vårt, maten vår og dyrene våre. Jeg savner rommet mitt og sengen min. Jeg savner gården vår og den friske luften. Jeg savner fjellene og all skogen. IINGENTING er som hjemme.

 

 

♥Har du et favoritt sted?

♥Hvordan har uken din vært til nå?

♥Hva savner du akkurat i dag?

#blogg #hverdag #tur #reise #australia #perth #sol #sommer #bilder #foto #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 12:34

I dag har jeg både vært ute på en lang, lang morgentur, tatt Pup med til hundeparken og gått gjennom alle tingene mine, for å bestemme hva jeg kan sende hjem med skip allerede nå, slik at det kommer frem omtrent når jeg kommer hjem. Dette er tredje dagen på rad med rundt 40 grader her i Hillarys, og jeg merker godt på kroppen at slikt vær er trøttende i lengden. MEN jeg skal ikke klage, jeg har hørt rykter om at været hjemme er ganske så tragisk!!!

I dag har jeg lyst å vise dere enda noen bilder fra Melbourne, fra "The Love Lock Bridge".


Da vi spaserte fra casinoen i Melbourne, til skyskraperen Eureka, kom jeg over denne broen, full av hengelåser. Jeg synes bare det var så utrolig koselig, at jeg måtte ta bilder av det! 

 

 

♥Har du vært på en slik bro før? Hvor?

♥Hva er planene dine for i dag?

 


#blogg #hverdag #ferie #bilder #foto #reise #australia #melbourne #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen!♥

//lokal tid: 21:32

Her i Australia går dagen mot slutt, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å finne sengen. Dagen i dag har føltes litt ekstra lang, fordi jeg av en eller annen grunn begynte å lengte så grådig hjem igjen. Menmen, slike dager er vel en del av utvekslingen. Etter en god, lang natt med søvn, blir det nok bedre til i morgen. 

Jeg har fortsett bilder å vise fra ferien i Melbourne, så dette får bli et "Melbourne-innlegg" dette også. I kveld viser jeg bilder av London Bridge som vi besøkte på torsdagen.


London Bridge (eller London Arch som den også blir kallet) er en naturlig steinformasjon i langs Great Ocean Road i Victoria. Helt til 1990 dannet denne formasjonen en dobbel "bro", men i 1990 kollapset den ene "broen", slik at det bare er en bueform igjen. Da den ene broen kollapset, ble to turister sittende igjen på det som da bare var enslig del uti havet, istedenfor noe som var koblet til fastlandet. De ble reddet med helikopter, så alt gikk heldigvis bra, haha!


↓ Slik var naturen i området, veldig annerledes enn det jeg tenker på som "typisk australsk". Det er så spennende å få se slike annerledes områder! For hver dag som går ser jeg bare hvor utrolig, utrolig spesielt land Australia er, med så mye forskjellig natur.

↓ Vi var langt i fra de eneste turistene her!↓ London Bridge!!! Før kollapsen, hang denne "lille" delen som nå er alene uti havet, sammen med fastlandet. Nå er det bare en bue igjen.

↓ Også her var det rimelig pannekakeflatt (som i Western Australia).↓ Er man turist, så er man turist! ;) Jeg må si at jeg var ganske heldig med tskjorte valget for dagen (ser du at det står LONDON på toppen min?) HAHA!↓ Parkert rett attmed oss var denne "Hippie Camper" bilen. Og jeg skal love deg at han som campet i den bilen virkelig gikk innafor det man kaller hippie! En mann i 50-60 årene fra Østerriket, det er synd jeg ikke fikk et bilde av han altså... 

 

 

♥Har du hørt om London Bridge før?

♥Hva synes du om bildene?

 


#blogg #hverdag #ferie #reise #melbourne #foto #bilder #utveksling #australia #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 

 
Hei og hallo♥

//lokal tid: 13:40


FOR en dag jeg hadde i går. At den første Australia Day feiringen min ble fin, det er helt sikker!

Det første jeg merket til feiringen, var "sausage sizzle" bodene nede ved stranden da jeg var ute på morgentur i 6-7 tiden. "Sausage sizzle" er en veldig typisk Australsk veldedighets event, hvor klubber og organisasjoner selger pølser for "a gold coin" altså 1-2 dollar. Her var "hele" nabolaget å spise Australia Day frokost.

Da jeg kom hjem igjen, satte vertsmor og jeg i gang med matlaging for den spesielle dagen. Cherry ripe slices, lamingtons og sausage rolls ble laget, og TimTams og Caramello Koalas ble pakket med i baggen. Med andre ord MYE Australsk mat. 

Klokken halv tolv kom vertsbror og kjæresten hans på besøk med reker og lam, klar for en grill-lunch (noe som også er suuuper Australsk). Hele gjengen spiste lunch her hos oss, før vertsmor, vertsmor, kjøresten hans og jeg tok alle pikniktingene med oss i bilen, og satte kursen inn mot byen. Litt før klokken to var vi på plass oppe i Kings Park, klar for en hel dag på piknik. Det vi ventet på var nemlig fyrverkerishowet som startet åtte om kvelden.


Her kommer et bildedryss fra pikniken vår :)

↑ Etter en lengre gåtur (i oppoverbakke, i nesten 40 grader) fra parkeringsplassen til Kings Park, var det godt å slå opp stolene og finne seg en lamington og en kald drikke fra kjølebaggen. Vertsbror, Danielle og vertsmor.

↑ Da en hel flokk politimenn kom forbi piknikplassen vår, spurte vertsmor om jeg kunne få ta et bilde med en av dem, siden jeg var en turist, og det fikk jeg! Haha!

↑ Australske farger må til!

↑ Da vi kom i to-tiden, var det fortsett ganske god plass i parken. Du skulle sett hvor fult det ble utover ettermiddagen!

↑ Danielle og jeg ble filmet 3 ganger av en nyhetsreporter i løpet av dagen, så nå er vi spent på om vi blir Aussie-famous, haha!

↑ Alle båtene (som lå å ventet på fyrkerkeriet og) som nøt Australia Day nedenfor Kings Park

↑ Parasollen måtte også opp

↓ Sakte men sikkert begynte det å gå mot kveld. Dagen ble brukt til spising, uno-spilling, mimeleker og mer spising.↓ Helikopter med det Australske flagget under seg

↓ Endelig kom fyrverkeriket, hele 30 minutter varte det! En veldig fin avslutning, på en veldig fin dag. 

♥Hva synes du om bildene fra feiringen?

 


#blogg #hverdag #foto #bilder #reise #perth #australia #australiaday #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 21:42

Nå er jeg hjemme igjen, etter en utrolig feiring av "Australia Day" inni byen. I løpet av dagen og kvelden har jeg fått så mange nye inntrykk, at jeg har ikke klart å fordøye alt enda.

I morgen skal jeg fortelle alt om hvordan nasjonaldagen ble feiret her i Australia, men nå er det tid for å få litt søvn. Jeg slenger med to bilder av "todays outfit", siden jeg følte meg som en ekte Aussie! Bildene tok vertsmor av meg og Pup, før vi to tok oss en kort Australia Day tur til parken i dag tidlig. 


Aussie Aussie Aussie

Oi Oi Oi !!

("nasjonal-ropet" deres) 

 

♥Hva synes du om antrekket mitt, haha?

♥Har du feiret nasjonaldag i et annet land? Hvor? Og hva synes du om feiringen?

 


#blogg #hverdag #helg #mandag #ferie #bilder #foto #antrekk #outfit #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//forhåndspublisert innlegg

Siden jeg ikke fikk med alle bildene fra Melbourne city i det forrige innlegget, kommer det en "part 2" nå :)
↓ Hadde jeg hatt mer tid, hadde jeg elsket å leie en av disse syklene, og syklet rundt i gatene! Hadde ikke det vært en spennende måte å få sett byen vel?↓ Togstasjonen, en meget vakker, gammel bygning.Når dette innlegget blir publisert er nok jeg på plass inni Perth, for å feire Australia Day. Det er jo nasjonaldag her i dag, og det må jo selvsagt feires! Jeg gleder meg til å fortelle om hvordan feiringen har vært. 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Var det ikke en god ide med utleiesyklene vel?

 


#blogg #hverdag #helg #foto #bilder #ferie #reise #melbourne #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 15:14

Formiddagen min har for det meste gått med til å ta Pup med på tur i parken, vært oppom handlesenteret for å lete etter skolesaker og vært med vertsmor på butikken. Jeg fikk tak i alle skolesakene jeg trengte på senteret, så nå er jeg (i teorien) klar til skolestart!


Jeg har fortsett så utrolig mange bilder fra turen til Melbourne, som jeg ikke har fått vist dere enda. I dag har jeg lyst å vise noen bilder jeg tok inne i selve Melbourne city, da vi spaserte fra Casinoen (der vi parkerte bilen) til skyskraperen Eureka. 

↓ Jeg stod langs elven å fotograferte, da dette helikopteret plutselig landet rett forran øynene på meg! Jeg tror det var et slags turist helikopter, som man kunne ta om man virkelig ville få en god utsikt over byen. 

↓ Gatekunst↓ Metroen

↓ Mer kunst

↓ Bygningen dere ser i bakgrunnen er skyskraperen som vi besøkte ("Eureka")

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du vært i Melbourne?

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #bilder #foto #reise #ferie #melbourne #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 08:49

Det ble vist ingen oppdatering på bloggen i går, det var en så travel dag. Flyturen fra Melbourne til Perth gikk fint, men reising gjør en virkelig sliten. Vi var hjemme i halv seks tiden (noe som egentlig var halv ni Melbourne tid), så dagen føltes virkelig ekstra lang.

Etter å ha satt så mye i ro, bestemte jeg meg for å ta en kjapp joggetur før jeg pakket ut kofferten. Deretter vasket jeg noen klær, før jeg sovnet som en stein.

I dag stod jeg opp klokken seks, og la ut på den vanlige morgenturen. Jeg har jo bare en uke igjen av skoleferien, så det er vel best at jeg kommer inni det å stå tidlig opp igjen. Når handlesenteret åpner klokken 11, skal jeg ta meg en tur opp der for å kjøpe inn det jeg trenger til skolestart, fordi det er en travel uke jeg har i vente. 

I dag er det forresten nøyaktig 3 måneder til jeg setter meg på flyet hjem til Norge. Jeg kan si det igjen og igjen, jeg elsker Australia men SOM jeg gleder meg til å komme hjem! Jeg håper de 90 siste dagene kommer til å gå veldig fort, fordi nå er jeg så klar for å komme hjem til alt og alle jeg er så glad i. 

Dette ble vist et litt rotete innlegg som handlet om alt mulig rart på en gang, haha! Menmen... Jeg vil vise dere dette bildet jeg fikk tatt da vi var i skyskraperen "Eureka". Det skal liksom forestille at jeg henger på utsiden av bygningen, men egentlig var det bare en sånn boks vi kunne gå inni, haha! Er man turist så er man turist...

 

 

♥Hvordan har helgen din vært til nå?

♥Hva er planene dine for i dag?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #reise #ferie #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 
Hei igjen!♥

//Melbourne tid: 20:29

På vei hjem fra Port Campbell i dag, hadde vi et par stopp langs veien. På det ene stoppet besøkte vi "De Tolv Apostlene", en utrolig imponerende samling av kalkstein søyler som stikker opp av havet. Dette er en av de mest populære turistatraksjoner her i Victoria, så det var utrolig kjekt at jeg fikk se de, nå som jeg først er her i denne delen av Australia. 

I morgen formiddag flyr vi hjem igjen til Perth. Det har vært en flott uke her i Melbourne, men det skal bli godt å komme hjem tilbake til Perth. Det eneste jeg ikke en gang vil tenke på, er at jeg bare har en uke igjen av sommerferien! Det frister virkelig ikke å begynne på skolen igjen, men det må bare til. Før jeg vet ordet av det sitter jeg på flyet hjem til Norge, og er ferdig med alt sammen! 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du hørt om denne turistatraksjonen før?

♥Har du noen spennende planer for helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #turist #ferie #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 18:31

Vi har kommet hjem fra den to dagers lange roadtripen vår, og jeg har fått sett så utrolig mange nye sider av Australia. Mest imponert at alt ble jeg kanskje av Great Ocean Road, som vi kjørte langs på veien hjem. Det var akkurat som å kjøre gjennom regnskog jo! SÅ grønt! I AUSTRALIA! Et land som overhode ikke er et grønt land! Og så svingete! Til nå har jeg bare kjørt på veier som går rett frem i all evighet, men her var det sving på sving på sving. Utrolig fascinerende!

Mesteparten av (den delen av) Great Ocean Road vi kjørte langs så slik ut. Dessverre fikk jeg ikke tatt bilder av hvordan neste del så ut, delen der vi kjørte mellom fjellene med skog og havet. Hele turen var bare utrolig fascinerende, noe som forsåvidt var bra med tanke på at det tok oss mellom 6 og 7 timer å komme hjem...


Jeg har så mange bilde å vise dere fra denne turen, men jeg kan ikke vise alle i et innlegg, så de andre får komme etter hvert :) Håper du får en fiiiin dag!

 

 

♥Har du hørt om Great Ocean Road?

♥Synes ikke du at dette var grønt for å være Australia?


#blogg #hverdag #helg #fredag #ferie #reise #australia #turist #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann!

I dag har vært en spennende dag! Dagen startet grytidlig med en lang joggetur, før hele gjengen våknet og gjorde seg klar for roadtripen. Klokken kvart på ti var all bagasje i bilen, og alle-mann-alle på plass.

Etter ca. 20 minutter på veien stoppet vi for å spise frokost. Familien fikk seg noen herlige pannekaker og frokostmuffins med egg og bacon fra Hungry Jack's, mens jeg følte mer for en enkel kyllingwrap så tidlig på dagen.

Deretter var det kjøring, kjøring og mer kjøring, før vi omsider kom fram til Port Campbell der vi skal bo til i morgen. Der skjekket vi inn på motellet, før vi spiste lunch på en café nede ved sjøen.

Da vi hadde spist lunch, gikk turen videre til London Bridge, en utrolig steinformasjon. Noe SÅ imponerende! Jeg har tatt mange bilder med kameraet, så når jeg kommer hjem til mac'en har jeg MYE å vise!

Deretter ble det litt avslapping, før vi gikk ut for å spise pizza. Der kan du tro vi fikk smake noe spennende til dessert! Sjokoladepizza med is!! Dette var faktisk ganske så godt skal jeg si deg, men ett stykke var mer enn nok ;)

Nå går klokken mot ti, og jeg kjenner at det skal bli godt å legge seg. I morgen er det "de tolv apostlene" (også steinformasjoner) pg Great Ocean Road som står på planen. Vi snakkes :)
Hei på deg♥

Her kommer siste innlegg om besøket vertsmor og jeg hadde til skyskpraperen "Eureka", innlegget jeg har gledet meg mest til å vise dere. Jeg snakker selvfølgelig om bildene jeg tok ETTER at det ble mørkt, og alle de millioner lysene ble skrudd på! FOR et syn! Jeg tror ikke jeg har sett noe som har fascinert meg mer på leeeeeenge! 

Det var VELDIG vanskelig å få tatt OK bilder i mørket, fordi det var refleksjoner i vinduene overalt. Menmen, her kommer de bildene som ble brukbare :)


Melbourne city by night

Av en eller annen grunn var det lettere å få kameraet til å fokusere på de rette tingene i denne retningen ↓

Vi gikk ikke ned fra tårnet før halv ti, og da vi kom til parkeringshuset klarte vi selvfølgelig ikke å finne bilen på en halvtime, så da vi kom hjem var vi rimelig sliten skal jeg fortelle deg. Men til tross for mye venting (og leting) var det en utrolig dag!

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du sett en storby om kvelden? Synes du at det var fascinerende med alle lysene?

 

#blogg #hverdag #reise #ferie #melbourne #australia #bilder #foto #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei♥

Her kommer del 3 av turen vertsmor og jeg hadde til 88. etasje i Eureka Skydeck.


Grunnen til at vertsmor og jeg ble så lenge i tårnet, var at vi ville se byen først i dagslys, så i mørke. Dermed ble vi faktisk der oppe fra 6-7 om kvelden til halv ti! Heldigvis hadde vi det ikke kjedelig. For det første var utsikten helt umulig å bli lei av, og for det andre var det en kiosk der, hvor man kunne få tak i både mat og drikke. Kveldsen den dagen ble derfor kjøttpai med ketchup, noe av det mest Australske man kan spise! 

↓ En veldig artig postboks fant jeg også mens vi ventet. 

Tolmodig ventet vi på at mørket skulle komme, og sakte men sikkert gikk solen ned. Dessverre var det så overskyet (slik som det (nesten) alltid er i Melbourne), at vi ikke fikk den fantastiske solnedgangen vi håpet på. Men mørket kom, og det viste seg at vi hadde hvertfall ikke ventet for forgjeves! For byen så om mulig enda større, enda mektigere og enda mer fantastisk ut i mørket, med millioner av lys. Jeg gleder meg MYE til å vise dere "Melbourne by night" i neste (og siste) del :))♥Hva synes du om bildene?

♥Har du smakt kjøttpai? Likte du det?

 


#blogg #hverdag #reise #ferie #melbourne #australia #bilder #foto #mat #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 19:38

Her kommer del 2 av turen vertsmor og jeg hadde til 88. etasje i Eureka Skydeck.


Etter en stund oppe 88. etasje, fikk jeg oppelve noe utrolig artig (men skremmende!!). Vertsmor tok meg med til tårnets terrasse, slik at vi virkelig kunne få følelsen av hvor høyt oppe vi var. Jeg skal looove deg at når man kunne kjenne den friske luften, og ikke minst vinden, samtidig som man kunne se rett ned på hele Melbourne city, da skal jeg love deg at jeg kjente på høydeskrekken. Men gøy, det var det!

Noe av det artigste med å gå ut på terrassen, var at vi fikk virkelig en fin utsikt til området der sports-stadionene er, og Australian Open går for seg for øyeblikket. Jeg klarte å få tatt noen skikkelige bilder med den store linsen min gjennom nettingen, slik at dere kunne få en litt bedre titt på blandt annet den stilige fotballstadionen.I morgen tidlig reiser vi forresten avgårde på en ny road trip, og også denne gangen skal vi overnatte på et slags resort. Jeg gleder meg utroooolig masse, det er så kjekt når vi GJØR noe! Jeg er jo bare i Melbourne en liten uke, så da vil jeg jo få mest mulig utav det :)♥Hva synes du om bildene?

♥Har du høydeskrekk?

 

 


#blogg #hverdag #ferie #reise #bilder #foto #melbourne #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 14:44

Gårsdagen var grådig kjekk. Hele 9 timer tilbringte vertsmor og jeg inne i storbyen, på å shoppe og å nyte den UTROLIGE utsikten fra tårnet "Eureka Skydeck". Jeg har så utrolig mange bilder å vise dere, men jeg må nok dele de inn i flere innlegg.

Jeg klarer bare ikke å vente med å vise dere bildene fra tårnet, så nå skal dere få se et par bilder fra den første timen vår i "Eureka Skydeck".


↓ Tårnet

↓ Utsiden var pyntet med bier, haha!

↓ På vei til inngangen

↓ Jeg har aldri, aldri sett en utsikt som dette! 88. etasje, det var helt vilt! ↓ På dette bildet ser dere blandt annet en av footy-stadionene (den store runde stadionen), tennisområdet (det blå) der det akkurat nå pågår et stort tennisarrangement som heter Australian Open og fotball-stadionen (den sølv-grå stadionen til høyre).

 ♥Hva synes du om bildene? Og om utsikten?

♥Har du vært så høyt oppe før? Ble du imponert?

 


#blogg #hverdag #bilder #foto #reise #ferie #melbourne #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//her i Melbourne har klokken blitt 11:32

Akkurat nå er jeg så spent at jeg vet ikke hvilken fot jeg skal stå på! Om en stund skal nemlig vertsmor ta meg med inn til Harbour Town Shopping Centre her i Melbourne, et senter som er kjent for fantastiske shopping muligheter! Etter noen timer på shopping skal vi ta turen opp i "the tower", en skremmende høy bygning inni storbyen. Der skal vi tilbringe kvelden, slik at vi kan få med oss utsikten både i dagslys og etter at solen har gått ned. Dette er noe av det jeg har gledet meg mest til å gjøre her i Melbourne, så jeg er virkelig helt i hundre!

Morningen min har vært grådig flott. Jeg stod opp i åtte-tiden, og spiste deretter en god frokost mens vertsmor kjørte datteren sin på jobb. Deretter la jeg ut på en løpetur i nabolaget, i den friske morgenbrisen. Jeg synes det er utrolig artig å løpe rundt her, det er så annerledes fra Perth! 

Jeg løp blandt annet forbi denne dammen her, full av ender og svarte svaner. ↓

↓ Da jeg kom hjem vel en time senere, hadde vertsmor kjøpt masse ny, fresh frukt til meg, så da koste jeg meg med en aldri så liten fruktsalat før jeg gikk i dusjen. Åh, akkurat en slik morning jeg liker. 

Nå får jeg begynne å gjøre meg klar for den spennende dagen i byen. Håper du får en fantastisk dag (når den tid kommer i Norge) :) Vi snakkes! 

 

 

♥Er du glad i å gå på shopping?

♥Har du vært oppe i en skikkelig høy bygning før? Hvor var du? Og hva synes du om det? Var det skummelt?


 

#blogg #hverdag #tirsdag #mat #trening #bilder #shopping #melbourne #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Heisann!♥

//Melbourne tid: 20:37

Jeg har vist ikke fått vist bildene fra tivoliet enda, så da er det jammen meg på tide at jeg gjør det nå. Du skjønner det at da vi var på vei hjem fra pingvin paraden på lørdag (vel og merke i 11-tiden om kvelden, etter en laaaang dag som hadde vart helt fra 5-tiden på morningen) bestemte vi oss av alt i verden for å stoppe ved et Tivoli som dukket opp langs veien tilbake til resortet. Du skulle sett oss, for vi var jammen et syn! 5 overtrøtte mennesker, som bare var våken på grunn av sukkerkicket vi alle kjente på etter en lang kveld med mye venting, bilkjøring og snopespising.

Det tok ikke lange tiden før familien vi bor hos var på plass i radiobilene, klar for litt krasjing. Vertsmor og jeg derimot, vi stod å lo oss skakk av fjesene de laget. Vi gikk vel rundt der i ca. 30 minutter før jeg tenkte at nå skulle jeg slutte å være kjedelig, nå skulle jeg også prøve ut noe artig.

Det "artige" jeg bestemte meg for å prøve var trampolinehopping i strikk (meg, og alle 5-åringene på tivoliet, haha). Vel... La oss bare si at etter noen få back-flip'er og hopp, fant jeg egentlig veldig fort ut at dette var ikke så artig, hvertfall ikke etter alle søtsakene jeg hadde fått i meg i løpet av kvelden. Såååå jeg takket fort for meg, og følte meg mer en klar for å gå hjem, da resten av gjengen var klar for å forlate tivoliet ikke så alt for lenge senere ;)

At vi alle sov godt den natten, det skal jeg love deg!


Jeg har forresten en facebookside, der jeg poster små oppdateringer om jeg ikke har muligheten til å få skrevet et helt blogginnlegg. Så om du er interessert i å få med deg flere oppdateringer fra meg, er det bare å like siden HER. :)

 

♥Når var du på tivoli sist? Koste du deg?♥ 


#blogg #hverdag #bilder #reise #australia #melbourne #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 16:34

Her i Melbourne går det allerede mot kveld. Etter den travle helgen vi hadde, var det GRÅDIG deilig å sove litt frempå i dag. Jeg stod opp i åtte-tiden, og satte meg litt ned på sofaen med vertsmor for å se på TV, før jeg la ut på en lengre løpetur i den friske brisen. I dag hadde nemlig ikke vertsmor andre planer for oss enn å slappe av hjemme, så da tenkte jeg at kunne likegjerne få gjennomført en god økt tidlig på dagen. Da jeg kom hjem fra tur ble jeg med vertsmor rett ned til butikken, slik at vi kunne handle inn til kveldens middag. Til nå har vi bare spist take-away denne ferien, så jeg ser VELDIG frem til et hjemmelaget måltid.

Vi spiste lunch da vi kom hjem fra butikken, og etter det fikk jeg vasket litt klær etter turen i helgen. Etter en stund følte jeg for litt frisk luft, så jeg tok kameraet med meg ut en kjapp tur i nabolaget. Jeg tenkte jeg kunne vise dere noen av bildene nå, slik at dere får et inntrykk av hvordan det ser ut i området her familien vi er på besøk hos bor :)

↑ Området familien bor i er et veldig nytt boligområde, så det er fortsett store gressområder som ikke er blitt bygget på enda. Det er litt vanskelig å se, men vi bor i huset fremfor det som ikke har fått tak enda. (på venstre side) ↓

↓ Om jeg går ned til enden av gaten de bor i, har jeg faktisk denne utsikten, rett til Melbourne city!

↓ Se de søte kaninene jeg møtte på! Dessverre forsvant de lenge før jeg kom nære nok til å få noen skikkelige bilder...↓ Et typisk eldre hus her i Australia.

↓ Noe jeg har lagt merke til her i Melbourne er at de har flere panter som vi har hjemme i Norge også. Jeg har blandt annet sett hvitkløver og flere ulike typer ugress vi har hjemme også. Og så har de en slags tistel som minner om den vi har hjemme :)

↓ Jammen meg møtte jeg på en lama på den lille turen min også!
♥Hva synes du om bildene?

♥Hva skal du i dag?

 

 


#blogg #hverdag #mandag #ferie #reise #australia #melbourne #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen!♥

//Melbourne tid: 18:41

I dag, på vei hjem fra Phillip Island, var jeg så heldig at jeg fikk tatt turen nedom Brighton Beach. Her i Melbourne er denne stranden utrolig kjent, mest for sine unike, fargerike badehus. Se på dette da! Jeg synes det var SÅ artig å få sett noe slikt når jeg først var her i Melbourne. Jeg mener, er man turist, så er man turist!

↑ Jammen meg fikk jeg posert fremfor Aussie-badehuset, som den turisten jeg er! At Aussie-badehuset var favoritten min, det er både sikkert og vist! Men de var utrolige alle sammen, på hver sin unike måte.

I tillegg har man utsikt rett over til Melbourne city, noe som gjorde stranden enda stiligere. Det eneste jeg må si at jeg foretrekker med strendene hjemme i Perth er at sanden er myyye hvitere og SÅ mye mykere. Åh, forresten, det glemte jeg nesten, temperaturen på strendene i Perth er også MYE mer behagelig! Haha, sommer i Melbourne er ikke akkurat som sommer andre steder i Australia... Vinden er bitende kald, og vannet er om mulig enda kaldere!

Ettermiddagen her hjemme hos familien vi bor hos, har vært fin og avslappende til nå. Da de andre gikk for å ta en powernap, la jeg ut på en løpetur her i nabolaget. Etter så mye bilkjøring, var det MEGET godt å få strekt litt på bena igjen. Når de andre våkner, tror jeg planen var at vi skulle skaffe noe pasta take-away, men jeg er ikke 100% sikker.

Jeg håper du får en finfin dag, vi snakkes :)

 

 

♥Har du sett/hørt om de fargerike badehusene før? Hva synes du om de?

♥Har du hatt en fin helg så langt?

♥Hvordan er været der du befinner deg i dag?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #melbourne #reise #foto #bilder #utveksling #australia #utveksling14/15 #explorius
Heisann!♥

//Melbourne tid: 14:57

Nå er vi "hjemme" igjen (hos familien vi bor hos her i Melbourne). Jeg våknet (veldig mye) tidligere enn de andre i dag, så jeg bestemte meg for å gjennomføre en morgenøkt på det flotte treningsrommet, før vi gjorde oss klar for å kjøre hjem fra Ramada Resort og Phillip Island. På vei hjem stoppet vi for å spise litt på en koselig café, noe som gjorde at turen hjem ikke føltes så lang og kjedelig. 

Kvelden i går var SÅ vellykket! Å få et slikt møte med ville pingviner, det var virkelig en opplevelse for livet. Disse pingvinene er de minste i hele verden, bare 30 cm høye, men UTROLIG søte! Vi satt i et område nede ved stranden, og fikk se pingvinene så nære som et par meter fra oss! Det var ikke før solen gikk ned at pingvinene kom flytende/svømmende/surfende inn på bølgene i grupper. Hver gruppe bestod av rundt 50 pingviner vil jeg tro, og opplevelsen i seg selv var helt magisk. Dessverre var det overhode ikke lov å ta bilder, siden det kunne skremme de små pingvinene. 

Heldigvis fant jeg et bilde på nettet av pingvinene som går i land på Phillip Island, slik at dere kan få se litt hva det gikk i. HER er en link til en side med flere pingvinbilder fra Phillip Island (for spesielt interesserte) ;)

 

 

♥Har du sett pingviner før? Var de ville, eller på akvarium? Hva synes du om møtet?

♥Hva er planene dine for i dag?
#blogg #hverdag #helg #søndag #trening #bilder #reise #australia #melbourne #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg!

//lokal tid: 16:08

For noen timer siden kom vi (familien på 3 som vi bor hos og vertsmor og jeg) frem til Ramada Resort her på Phillip Island. Her skal vi overnatte til i morgen, i og med at vi skal på pingvinsafari i kveld.

Kjøreturen fra Melbourne tok bare ca. 2 og 1/2 time, og da vi kom frem spiste vi lunch på et lokalt bakeri, før vi skjekket inn i "villaen" vår her på Ramada Resort. Jeg ELSKER resortet som ligger midt inni "bushen", der alle har hver sin villa, i tillegg til at det finnes alt man kan ønske seg av cafeer, restauranter, basseng, treningsrom og til og med spa!

Da de andre bestemte seg for å ta en middagshvil, bestemte jeg meg for å teste ut treningsrommet. Der ble det 10 svette km på treningsmølla, før jeg tok meg en lang, kjølig dusj. Det er ikke like varmt som i Perth her, men det er fortsett over 25 grader.

I femtiden skal vi ut å spise pizza, før vi setter kursen mot pongvinene. Åh, jeg er SÅ spent på å få møte de ville pingvinene!

Jeg har ikke mac'en med meg i dag, men jeg kan slenge med noen mobilbilder fra resortet.

Bilde nr. 1 - dobbelsengen jeg har fått helt for meg selv!

Bilde nr. 2 - kjøkkenet vårt

Bilde nr. 3 - "villaen" vår (dette er det Aussiene kaller ferie-villa)

Bilde nr. 4 - det flotte treningsrommet med utsikt rett ut til tennisbanen og til selveste bushen
Heisann!

Nå har vertsmor og jeg akkurat kommet oss gjennom sikkerhetskontrollen, og sitter spent å venter på flyet vårt. Jeg tenkte at jeg ville stikke innom å gi dere en siste oppdatering fra Perth, neste gang dere hører fra meg er vi i Melbourne! Håper du får en finfin dag, vi snakkes :)
Hei og hallo♥

//lokal tid: 08:41

Jammen meg kom jeg meg opp tidligere enn tidligst, for å få gjennomført en skikkelig treningsøkt, siden resten av dagen kommer til å gå opp i siste-rest-pakking og reising.

Det som var artig i dag, var at da jeg kom hjem fra løpetur, hadde vertsfar satt på vanningsanlegget på plenen, noe som gjorde at alle de fargerike papegøyene kom for å bade (og sloss...). Du kan tro de laget et leven! Men det var gøy å ENDELIG få noen bilder av disse fatastiske fuglene å vise til dere! jeg kan bare ikke tro at jeg BOR i et land med PAPEGØYER I HAGEN! Det er jo helt utrolig!↑ SE på disse kranglefantene da! ↓

Neste oppdatering er nok fra Melbourne! Åh, dere kan ikke tro hvor spent jeg er nå! REISE! KOFFERTER! FERIE! FLYPLASS! NY BY! SPENNING! Alt slikt jeg elsker! Jeg tror jeg kommer til å få en tipp topp dag i dag altså!

 

 

♥Hva synes du om papegøyene?

♥Liker du å trene tidlig om morningen, eller synes du bare det er grusomt?

♥Har du noen spennende planer for helgen?

 

#blogg #hverdag #helg #fredag #foto #bilder #reise #australia #trening #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 19:03

I skrivende stund har jeg akkurat blitt ferdig med å pakke kofferten. I morgen rundt lunchtid, drar vi avgårde til flyplassen, klar for en uke i Melbourne. Jeg har selvfølgelig kamera og Mac med meg i bagasjen, så jeg skal prøve å oppdatere dere så ofte som overhode mulig.

Dagen i dag har for det meste gått til trening, skolearbeid og pakking. Jeg klarte å lese ferdig den boken jeg måtte lese i engelsk, noe jeg er veldig fornøyd med. Da trenger jeg ikke å bekymre meg over det i Melbourne, heller bare NYTE det å være på ferie. 

Vi lander ikke i Melbourne før i 11-12 tiden om kvelden (de ligger noe sånt som 3 timer forran Perth). Neste morgen er det likevel tidlig opp, i og med at vi reiser på en spennende roadtrip allerede på lørdagen. Den første helgen skal vi blandt annet se pingviner, noe jeg gleder meg VELDIG til å oppdatere dere mer om. Nå vil jeg ta en tidlig kveld, slik at jeg er klar for den spennende morgendagen.

Jeg hater å måtte sitte i ro en hel dag, så planen er en litt ekstra tidlig, lang morgentur. Vi får se hvordan den planen går i morgen tidlig da (haha!). 

 

 

♥Er du glad i å være på reis?

♥Har du et godt tips til hva jeg kan bruke den (litt for lange) flyturen til?

 


#blogg #reise #hverdag #ferie #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann♥

//lokal tid: 15:53

I dag er en veldig spesiell dag for meg. Det er nøyaktig hundre dager til jeg setter meg på flyet HJEM! 199 dager har gått, og tanken på at 2/3 av utvekslingen er ferdig er rart å tenke på. De 199 dagene har vært fylt med så mange oppturer, men også nedturer. De 199 dagene har vært de vanskeligste dagene i hele mitt liv, men også noen av de beste. Jeg vet at jeg ikke er den samme Kristi som jeg var da jeg reiste. Jeg har sett så mye mer og opplevd så mye mer. I tillegg veg vet så mye mer nå, om masse forskjellig, men aller mest, så vet jeg mer om meg selv.

Alle som reiser på utveksling sier at tiden etter jul FLYR. Ikke vet jeg, egentlig synes jeg at tiden har gått ganske sakte i det siste. 100 dager, det er jo fortsett lenge, men er det SÅ lenge?

Jeg vet jeg kommer til å være helt knust når jeg blir nødt til å forlate Australia, men samtidig er jeg utrolig klar for å komme hjem. Jeg liker meg SÅ godt i Australia, men jeg hører hjemme i Norge.

 

 

♥Tror du de siste 100 dagene mine kommer til å føles lange eller korte?

 


#blogg #hverdag #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei du!♥

//lokal tid: 19:45

Av alle fuglene nede i parken, tror jeg nesten at denne andefamilien må være mine favoritter. Er de ikke bare SÅ bedårende vel?
Jeg ser de hver eneste morgen, og de vokser i en skremmende fart! Jeg kan ikke annet enn smile når jeg ser de svømme rundt i dammen sin, så fornøyde og glade. 

 

 

♥Hva synes du om andefamilien?

♥Hvordan har dagen din vært til nå?


 

#blogg #hverdag #foto #bilder #reise #australia #2015 #utveksling #utvekslingaustralia #utveksling14/15 #explorius


Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits