Tror du dette blir et bra år?

Selvfølgelig! Det blir hva man gjør det til ;) Om jeg selv er positiv og prøver å få det til å bli et bra år, kommer det nok til å bli et flott år!Hvorfor vil du på utveksling?

Jeg vil på utveksling, fordi jeg har lyst til å oppleve en helt ny del av verden. Jeg har lyst til å oppleve noe HELT nytt, og det tror jeg virkelig jeg vil få gjort på utveksling i Australia. I tillegg har jeg lyst å lære meg  flytende engelsk og møte mange nye mennesker. Jeg synes også at det virker veldig spennende å bo i en vertsfamilie :) 

Hva vil du gi i gave til vertsfamilie?

Jeg vet ikke helt.. Jeg tror jeg vil vente å se hvilken familie jeg får, slik at jeg kan gi de noe som de kanskje kan få glede av. Jeg vil hvertfall gi de noe typisk norsk! :)

Hvordan skal du pakke?

Haha, pakkingen kan nok bli et problem ja! Når jeg var på møte med Explorius, fikk vi beskjed om at vi bør pakke som om vi skulle på ferie i to uker. De sa at vi burde ikke ha mer enn en stor koffert. Da fikk jeg helt sjokk! Det første jeg tenkte var, hvordan skal jeg få med meg "hele livet mitt" i en koffert? Men men... Jeg bare prøve å få plass til det viktigste, så går det nok helt fint ;) Skal noen av vennene dine å utveksling?

Ja! Det er faktisk ganske mange fra klassen min som skal på utveksling, men ingen av de skal til Australia. Jeg håper alle sammen får et fantastisk år utenlands!Hvor mange dager er det til du skal reise?

Nå er det bare 126 dager til den planlagte avraisedagen min! Wiiiii :)Hvordan tror du skolen vil være?    

Dette er et vanskelig spørsmål... Jeg kan nesten ikke gi dere et godt svar på dette før jeg har vært der nede og opplevd det selv :) Noen sier det er vanskeligere på skolen i Australia, mens andre mener det er lettere. Det blir hvertfal uansett spennende med skoleuniform! :)Tror du at du kommer til å få hjemlengsel?                 

Ja, jeg vil tro at jeg kommer til å få hjemlengsel. Spesielt tror jeg savnet etter de hjemme vil bli ekstra stort når jeg har dager som er litt dårligere enn andre. Men jeg tror nok ikke jeg vil få så mye hjemlengsel at jeg vil avbryteutvekslingsåret mitt på noen måte!        Kunne noen av dere tenkt dere å reise på utveksling? ♥

/bilder lånt fra google
                                                                                        

#utveksling #utvekslingsblogg #Australia #Explorius #Norge 

 

 

 

 

 
Hvor skal du dra på utveksling?

Jeg skal på utveksling til Australia, men jeg får ikke vite hvor i Australia jeg skal bo, før jeg får en vertsfamilie.Hvilken organisajon reiser du med?

Jeg reiser med en ganske liten organisasjon som heter Explorius :)Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Selvfølgelig hadde jeg jo likt veldig godt å ende opp en plass nær stranden med behagelig klima. I tillegg hadde jeg vært glad om ikke plassen hadde vært alt for øde, men jeg kan jo ikke bestemme selv hvor jeg skal bo, så da må jeg bare prøve å se de positive sidene med den plassen jeg får, UANSETT!

 

Har du fått vertsfamilie?

Nei, jeg har ikke fått vertsfamilie enda, men det er helt vanlig å ikke få familie før det nærmer seg sommer :) Hver gang jeg får en mail, håper jeg det er Explorius som sier at de har funnet familie til meg, men jeg må bare være tolmodig!Skal du på forberedelsesleir?

Ja, med mindre det skjer noe uventet, som at skolen jeg skal gå på starter veldig tidelig, så skal jeg på noe som heter Soft Landing Camp i tre dager i Sydney. Her får jeg treffe mange andre utvekslingstudenter, sove av meg jetlag'en og oppleve severdigheter i Sydney. Dette gleder jeg meg utrolig mye til!Hva gleder du deg mest til?

Ååå, dette er et så vanskelig spørsmål... Jeg gleder meg masse til å komme til Australia, oppleve ny natur, ny kultur og møte nye mennesker. Likevel tror jeg at jeg gleder meg enda mer til å få, og møte vertsfamilien min!
Hva gruer du deg mest til?

Jeg gruer meg til å være vekke fra alle de menneskene jeg er så glad i, i hele 10 måneder. I tillegg gruer jeg meg til første skoledag, fordi da tror jeg at jeg kommer til å være super nervøs!Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Selvfølgelig! Nye sporter og hobbyer er alltid gøy å prøve :) Det hadde vært kjempe spennende om skolen jeg skal gå på hadde hatt en sport som vi ikke har i Norge, som jeg hadde hatt muloghet til å få prøve.


Hva tror du at du kommer til å savne mest?

Jeg tror at jeg kommer til å savne mest familien min, vennene mine og rommet mitt...

Har dine foreldre støttet deg hele veien, eller har de vært skeptiske?

Foreldrene mine har støttet meg 100% hele veien! Selvfølgelig er de nervøs, fordi jeg skal bo "alene" på andre siden av jorden i 10 måneder, men de mener at dette er en fantastisk mulighet for meg :)

/bilder lånt fra google

#utveksling #utvekslingsutfordring #australia #norge #explorius #spent
Hallo, alle sammen! Jeg håper at alle dere søte lesere har en veldig fin lørdag :) Jeg tenkte at jeg kunne dele noen av mine beste sommer minner med dere. Bildene er tatt forrige sommer, og de er av meg og en av mine aller beste venninner. Vi har kjent hverandre hele livet, men hun bor i Sveits, så vi får bare sett hverandre en til to ganger i året. Heldigvis har vi begge to internett, så vi snakker med hverandre nesten hver eneste dag :)) Når vi er sammen finner vi alltid på gøye ting, og vi skal faktisk på shoppingferie sammen i påsken! Kristina, JEG SAVNER DEG!

Har dere noen gode minner?♥

Hva synes dere om bildene?♥
Da er det ENDELIG blitt ferie for oss også! Det er helt fantastisk å vite at nå har vi helt fri i over en uke. På skolen hadde vi siste prøven før ferien i dag, så nå kan vi endelig senke skuldrene igjen :) 


Nå er jeg akkurat ferdig med å pakke kofferten, fordi i morgen tidlig reiser hele familien til Geilo! Vi pleier å være på Geilo hver vinterferie, og det er like koselig hvert år :) 

Jeg kan nesten ikke vente til sommeren kommer, og vi kan gå i shorts og t-skjorte igjen. Bading, jordbær, sol, venner, is og båtturer... Jeg elsker sommer! Ingenting er bedre enn følelsen av å kunne løpe barbeint ut i hagen, uten å fryse beina av seg!

Har noen av dere noen gøye planer for ferien? ♥

 
Spør du meg, så er det få ting som er mer avslappende enn å ta seg et varmt bad og kle på seg en god, fluffy morgenkåpe... For å avsløre en aldri så liten "hemmelighet" om meg selv, så er jeg over gjennomsnittet glad i fluffy plagg, haha! Derfor ble jeg overlykkelig når jeg fikk denne søte morgenkåpen av snille Mormor og Besti til jul :) En god kopp te, passer også svært godt sammen med morgenkåpe-kos! I tillegg så er det bare 20 timer og 44 minutter til vi får vinterferie, så det er heller ikke feil! Jeg håper alle dere er like fornøyd og glad som jeg er i dag, og at dere får en fantastisk kveld! Husk å ta dere litt tid til å kose dere :) 

#morgenkåpe #hverdagskos #kos #te #chill #smil #vinterferie #utveksling
Hei! Jeg tenkte jeg kunne forklare litt hvordan man kan "melde seg på" utvekslingsprogram. Det er ikke vanskelig, men det er en del venteperioder der man kunne ønske at ting gikk myyyye fortere, men sånn er det nå bare, ting tar tid! Det gjelder bare å smøre seg med tolmodighet. 

Vel, for å være med på denne typen utveksling må man gå på en studiespesialiserende linje. I tillegg må man vite at man skal fullføre første og tredje året her i Norge. Mange utvekslings selskaper krever også at eleven har minst karakteren 3 i alle fag når de er ferdig med første året på vgs og i tillegg må eleven ha god i både orden og oppførsel.Her kommer en liste med hva som skjer, i hvilken rekkefølge:

- først sender du inn et interesseskjema til selskapet du mener passer best for deg
- deretter vil du få svar fra det selskapet du sendte interesseskjema til, og dere avtaler et intervju

- intervjuet blir utført og dette skjer ofte enten på et av kontorene til selskapet eller så kan det bli utført over skype

- deretter kommer den første spennende ventetiden.. du venter på om du blir godkjent eller ikke

- etter at du har blitt godkjent, bør du ta deg en tur til rådgiveren på skolen din, for å snakke om fagvalg osv.

- etter en stund vil du få en søknad fra selskapet ditt som du skal fylle ut sammen med foreldrene dine- deretter vil det komme 1-2 "Get ready" møter, som er møter som skal forberede deg og foreldrene dine på utvekslingsåret

- i denne perioden må du også sende inn søknaden din

- deretter vil du få noe som heter en underorganisasjon

- så vil søknaden din bli sendt og godkjent av underorganisasjonen din

- nå kommer det en ventetid igjen, men så vil det skje noe kjempe spennende; du får vertsfalilie og plassering!- deretter vil du få bestemt avreisedato og få flybiletter

- si hade til venner og familie 

- STARTE EVENTYRET!

#utveksling #Australia #Explorius #eventyr
Hei! Dette er mitt aller første innlegg på en blogg noen gang! Skoleåret 14/15 skal jeg dra på utveksling til Australia, noe som vil si at jeg skal gå på skole der nede og bo hos en vertsfamilie i ett helt skoleår. Familie og venner har spurt meg om jeg kunne starte en blogg for å holde de her hjemme oppdatert. Jeg har selv hatt STOR glede av å lese andres utvekslingsblogger, og håper andre som synes utveksling kan høres spennende ut vil følge meg her. Om noen har spørsmål så blir jeg veldig glad om dere legger igjen en kommentar eller tar kontakt med meg på mail. Jeg håper noen tror det kan bli spennede å følge meg og bloggen min, fordi det blir ikke så kjekt å bare skrive innlegg til meg selv ;)


Jeg er ubeskrivelig spent, og både gruer meg og gleder meg til å reise. Det er kjempe rart å tenke på at jeg skal bo på andre siden av jorden i 10 hele måneder! Det blir skummelt å reise fra alt og alle jeg er så glad i her i Norge, men heldigvis vil jo Norge fortsette å være Norge når jeg kommer hjem igjen og mest sannsynlig er det ikke så mye som har forandret seg siden jeg dro ;)

Jeg har fått en foreløpig avreise dato, den 5. Juli. Det er bare 136 dager til!! Jeg tror ventetiden kommer til å gå kjempe fort og før jeg skikkelig har forstått det er jeg i Australia. 

 

Jeg ligger hjemme og er forkjølet i dag, det er ikke noe gøy... Ha en fin dag alle sammen! 

Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits