Hei på deg!♥

//lokal tid: 17:23

Vet dere hva? I dag er det 25 dager til jeg sitter på flyet hjem igjen til Norge, 25 DAGER!!! Hvor sprøtt er vel ikke det? Av 300 dager på utveksling er 275 over. Jeg kan ikke tro det... 

Dagens høydepunkt var helt klart å komme hjem til et postkort fra mine kjære besteforeldre på Kypros. Å få post når man bor så langt hjemmefra er så utrooolig kjekt! 

Det ble en veldig kort oppdatering, men jeg måååtte bare fortelle dere at det bare er 25 dager igjen, før familiekvelden blir blåst i gang. Jeg håper du får en tipp topp dag, så snakkes vi :)

 

 

♥Tror du de siste 25 dagene mine i Australia kommer til å gå fort eller sakte?

♥Har du noen spesielle planer for dagen?

♥Når fikk du postkort sist?

 


#blogg #hverdag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen!♥

//lokal tid: 18:01

Da er nok en skoledag ferdig, og jeg har ikke lenger 4, men bare TRE skoledager igjen her i Australia! Det er så rart å tenke på at utvekslingsåret mitt virkelig går mot slutten, jeg klarer liksom ikke å skjønne det. 


I dag har det vært en overskyet dag igjen, men ikke spesielt kaldt. Skoledagen gikk ganske fort egentlig, med en time physical education studies, en time matte, morning break, en time geografi, en time engelsk, lunch break og en siste time med politics and law, før jeg fint kunne sykle hjem igjen. Etter skolen fikk jeg tid til en herlig spasertur, noe som hjalp SÅ mye på mandagshumøret. 

Jeg har vist ikke fått vist dere bildene fra den tredisjonelle søndagsturen til Alexa og meg enda, så her kommer et aldri så lite bildedryss fra gårsdagens tur til Scarborough :)
Smoothies fra The Shack var selvsagt et must! Turens høydepunkt hver gang, haha!

Nå vil jeg lage meg litt middag, før jeg bare vil nyyyte en rolig kveld. Det har heldigvis roet seg med skolearbeid nå, så kanskje jeg til og med får tid til en ansiktsmaske? Hihi, vi får se. Jeg håper du har hatt en flott start på dagen, og at du får en strålende uke!

 

 

♥Hvordan har uken din startet?

♥Skal du noe spesielt i dag?

♥Hvordan er været hos deg?

 

 


#blogg #hverdag #helg #mandag #skole #studie #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 07:47

Da er det mandag (IGJEN!) og siden aussiene ikke startet påskefeiringen før på fredag, er det vanlig skoledag på meg i dag. Men 4 dager, bare FIRE dager har jeg igjen på skolen her i Australia! Så er det påskeferie, og så reiser jeg HJEM! Hvor sprøtt er vel ikke det? 

Uansett. Jeg tenkte at jeg ville fortelle litt om gårsdagen, fordi den ble veldig kjekk. Som jeg nevnte, skulle Alexa og jeg ut på tur. Vi gikk til Scarborough og tilbake, og hadde det veldig koselig (som vanlig). Deretter kastet jeg meg nok en gang i dusjen, denne gangen for å gjøre meg klar til kino og kinesisk aften! Vertsfar hadde nemlig besøk av alle sine dykke-kamerater og siden de parterte fisk etter fisk etter fisk, ville ikke vertsmor være hjemme i den grusomme lukten. Vi tok derfor turen opp til senteret der vi først så den nye Askepott filmen på kino (den var SÅ god!!!), før vi kjørte til kinarestauranten "vår" og hadde en super kinesisk aften.

Nå har jeg akkurat kommet ut fra dusjen, etter en lang, god løpetur i den friiiiske morgenluften. Jeg får nesten finne frem skoleuniformen, og pakke nistepakken, før jeg må komme meg avgårde til skolen om vel 15 minutter. Jeg håper du har hatt en flott helg, og at den nye uken din blir fantastisk! Vi snakkes :) 

 

 

♥Er du glad i kinamat? Har du sett den nye askepott filmen?

♥Hadde du en fin helg?

♥Har du påskeferie?

♥Skal du noe kjekt denne uken?

 

 

#blogg #hverdag #helg #mandag #skole #studie #reise #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo!♥

//lokal tid: 08:49

Da er det jammen meg blitt søndag allerede, og jeg skjønner ikke hvor det blir av helgedagene. Jeg har akkurat kommet ut fra dusjen, etter en lang, god morgenøkt ute i frisk luft. Om ikke så alt for lenge kommer Alexa å henter meg (du vet søndag betyr Kristi og Alexa's søndagsturdag, haha!), så det blir kjekt. 

Jeg hadde bare lyst å vise dere noen bilder jeg tok å går, da jeg tilbrakte formiddagen på stranden. Det har vært mye høstvær med regn og storm her i det siste, men dagen i går, den var bare p.e.r.f.e.k.t.

Heldige meg, da det ble lunchtid, og jeg tenkte at jeg fikk gå hjemover, siden jeg kjente at jeg trengte litt energipåfyll, fikk jeg en melding fra vertsmor, som lurte på om jeg var sulten. Sulten var jeg jo, men ikke viste jeg at hun stod på parkeringsplassen med kylling nuggets og kaldt vann til meg. HELDIGE MEG!!!

Nå må jeg nesten løpe, vi snakkes! Ha en finfinfin (natt) dag! :)

 

 

♥Hva synes du om bildene fra stranden? Så det fristende ut?

♥Hvordan er været der du bor?

♥Hva er planene dine for denne flotte søndagen?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
God lørdag!♥

//lokal tid: 14:27

Her våknet jeg til vanlig tid, men myyye trøttere enn vanlig, haha! Det ble veldig seint i går, men så kjekt som jeg hadde det, så var det så absolutt verdt det!


Jeg tenkte at jeg kunne fortelle litt mer om hva jeg egentlig gjorde i går, fordi innlegget jeg la ut før jeg sovnet i går var ikke så grådig forklarende, haha! Årstrinnet mitt fikk et River Cruise fra rektor som "premie"for at vi har jobbet så hardt på skolen. River cruiset var et slags cocktail party på en party-båt som tok oss fra Perth til Fremantle og tilbake, på elven. I tillegg til musikk og dansing, ble det plukket opp pizza til alle mann alle da vi kom til havnen i Fremantle. Jeg vil tro at ca. 150 elever deltok på river cruiset i går, og jeg tror vi hadde det like kjekt alle sammen!

Alexa sendte meg noen bilder hun tok med sitt kamera, så her kommer et aldri så lite bildedryss :)


Lørdagen min startet med en herlig to timers lang morgentur langs kysten, før jeg slappet litt av hjemme med vertsmor og Veronica Mars på skjermen. Deretter fant jeg frem bikinien, og tok for første gang på mange uker turen ned til stranden, bare for å slappe av. 

For første gang på veldig, veldig lenge har jeg en helg der jeg ikke har tusen skoleoppgaver og prøver som må jobbes med, og det er SÅ herlig! Denne helgen skal virkelig NYTES.

Jeg håper du får en fantastisk lørdag, vi snakkes :)

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du vært på et lignende arrangement før?

♥Hva er dine planer for i dag?

 


#blogg #hverdag #helg #party #skole #studie #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei hei hei!♥

//lokal tid: 22:58

Nå er jeg trygt hjemme igjen fra en HELT fantastisk kveld på river crusie sammen med årstrinnet mitt fra skolen. Vi reiste ned elven fra Perth til Fremantle og tilbake igjen, noe som ikke bare var nydelig (pga. alle lysene fra skyskraperene i storbyen) men også helt utenkelig kjekt, på et mini party-cruise med full musikk, dansegulv, pizza of bare glade, fine, snille mennesker. Åh, denne kvelden kommer jeg aldri til å glemme i hele mitt liv! 

Jeg har så mange inntrykk jeg må fordøye, og ikke minst, så mange flere bilder å se gjennom, men før jeg sover vil jeg vise dere noen bilder jeg tok da Alex, Charlee og jeg gjorde oss klare hos Alexa i ettermiddag.

↓ Charlee, meg, Alexa og Alex
♥Hva synes du om antrekkene?

♥Er du glad i å pynte deg opp?

♥Har du noen kjekke planer for helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #antrekk #bilder #venner #reise #perth #australia #skole #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid:17:44

Denne uken blir bare travlere og travlere! Men hva gjør vel det, når det er kjekke ting jeg driver med?! I dag etter skolen, kjørte en kjempe happy gjeng som bestod av Alexa, Alex, Diann og jeg, rett opp til senteret, for å ta manikyr. I morgen er det nemlig river cruise med skolen (en slags blanding av et ball og et coctail party på et minicruise), så da var det bare å pynte seg opp! Jeg pleier ikke å gjøre slike ting som å ta skikkelig manikyr, men å finne på slike jenteting en gang i blandt, det er jo så artig!

Grunnen til at jeg valgte knall orange negler, er det at de matcher river cruise kjolen min. Alt av sko, veske, armbånd, øredobber og alt annet som trengs av stash ligger klart på rommet mitt, og jeg kan nesten ikke vente til jeg får vise dere bilder av hele antrekket, hihi! 

I dag tidlig hadde vi forresten fotodag på skolen, noe jeg synes var kjekt. Det betyr nemlig at jeg får komme hjem med klassebilde, noe jeg synes er et veldig fint minne! I morgen er det både fransk og geografiprøve, og jeg gruer meg SÅ mye, spesielt til geografien. Jeg har faktisk lest til den prøven hver dag i over en uke nå, men jeg sliter skikkelig med stoffet...

Nå er det snart på tide å finne frem finstasen, vi skal nemlig ut å feire vertsfar i kveld! Han fyller nemlig år i dag, så det kan vi ikke la være å feire :) Jeg håper du får en tipp topp dag, så snakkes vi!

 

 

♥Har du tatt manikyr før? Er det noe du pleier å gjøre?

♥Hva skal du i dag?

 


#blogg #hverdag #skole #manikyr #venner #kos #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 19:07

I dag er jeg meeget opptatt med skolearbeid, men jeg ville likevel stikke kjapt innom bloggen for å komme med en liten oppdatering. Du skjønner det at i dag, i dag er det NØYAKTIG en måned til jeg setter meg på flyet hjem til Norge igjen! Den 25. april er HELE utvekslingen min ferdig, og jeg skal si farvel til mitt nye liv. Det er SÅ rart å tenke på, jeg kan ikke en gang beskrive det! 9 måneder er forbi, 1 igjen...

Vertsfamilien min, de nye vennene mine, språket, skolen, omgivelsene, temperaturen, alt dette som nå er mitt liv, det skal jeg bare reise fra. Selv om jeg ikke liker tanken på å REISE FRA Australia, elsker jeg tanken på å komme HJEM. Jeg har så mange følelser inni meg, at jeg vet ikke riktig hva jeg føler egentlig. 

Men en ting jeg vet, det er at neste gang jeg ser et SAS fly, da VET jeg at jeg nærmer meg hjemme!!!! :D

 

 

♥Er du mest glad i å reise bort, eller å komme hjem?

 

 

#blogg #hverdag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #skole #studie
Hei og hallo♥

//lokal tid: 17:46

Her hos meg i Australia, har det vært nok en hektisk dag. Men er det en ting man lærer på travle dager, så er det å sette ekstra pris på de øyeblikkene man har uten stress. I mitt tilfelle er disse øyeblikkene i de tidlige morgentimene, før skolen starter. Også i dag kom jeg meg ut på joggetur før klokken ble seks, noe som betydde at jeg kunne nyyyte en 60 minutters lang løpetur i den herlige stille, kjølige morgenatmosfæren. Og så soloppgangen da, soloppgangen er helt klart et av dagens store høydepunkt i mine øyne!


♥ such a sweet morning 

Da jeg kom hjem fra skolen, tok jeg meg en rolig joggetur i parken, for å løse litt opp i musklene, før jeg satte meg ned med geografi-prøveøving. Åh, det skal bli SÅ godt å få den prøven overstått på fredag, fordi jeg synes det er så vanskelig stoff vi holder på med!! 

Nå er det familiekveld som står på planen, og så sulten som jeg er i dag, kjenner jeg at det skal bli VELDIG godt med vertsmor sine hjemmelagede hamburgere, haha! Jeg håper du får en god dag, vi snakkes :) 

 

 

♥Har du det travelt for tiden?

♥Er du et morgenmenneske?

♥Hva skal du ha til middag i dag?

 


#blogg #hverdag #skole #studie #trening #bilder #foto #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 19:44

Det ble ganske sent hjem fra footy kampen i går, så jeg fikk dessverre ikke oppdatert bloggen med bilder og referat fra kampen før jeg sovnet. Men i dag, i dag har jeg alt klart! 


Det endet dessverre med et surt tap for West Coast Eagles, laget vertsfamilien min heir på... Vertsmor, vertsbror, Danielle og jeg hadde det likevel koselig på kampen, og det er det som er viktigst, ikke sant? 

Det som var kjekt, var at jeg forstod SÅ mye mer av hva som skjedde denne gangen, enn jeg gjorde da sesongen sluttet i fjord. I tillegg hadde jeg den store kameralinsen med meg, så jeg kunne skikkelig zoome inn, for å virkelig få med meg de værste taklingene, haha!

Jeg knipset rimelig mange bilder i løpet av kampen, så her kommer et aldri så lite bildedryss, med litt forklaring :)

West Coast Eagles er de blå og gule, og Fremantle Dockers er de hvite.

Et par kjappe om "footy": 

- I Australsk "footy" er det lov både å kaste og sparke ballen. 

- Istedenfor 2 omganger, har de 4. 

- Hvert lag har 18 spillere på banen. 

- Ballen de bruker er oval. 

- Taklingene er (mye) værre en det jeg er vandt med å se i norsk fotball, haha! 

- Det går an å få tre ulike mål; 

1. super goal: å treffe mellom de to høyeste (midterste) mål-stengene fra utenfor 50 meteren. Dette gir 9 poeng.

2. mål: å treffe mellom de to høyeste (midterste) mål-stengene fra innenfor 50 meteren. Dette gir 6 poeng. 

3. behind: å treffe mellom en av de to høyeste (midterste) mål-stengene og en av de to laveste (ytterste). Med andre ord du "misser" egentlig mål, men du får fortsett 1 poeng. Taktikkmøte i pausen, dessverre hjalp det ikke nok... 

Det var litt skuffende oppmøte, med bare 16 000 fans, stadiumen har nemlig en kapasietet på nærmere 45 000 sitteplasser. Men det var ikke en cupkamp, bare en "nab challenge", så det forklarer nok saken. Denne nab challenge'en er en årlig kamp mellom de to lokale lagene, som på en måte åpner footy sesongen. 

 

 

♥Har du hørt om footy (også kalt AFL) før?

♥Hadde du likt å opplevd en footy kamp, eller er ikke slik type sport noe for deg?

♥Hadde du en fin helg?


 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #mandag #fotball #sport #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 12:44

Jeg har akkurat kommet hjem fra en suuuuper koselig søndagstur med Alexa. Hun kom å plukket meg opp i halv ti tiden, og så gikk vi den tradisjonelle turen vår langs kysten til Scarborough, der vi SELVSAGT stoppet for å få oss hver vår smoothie. Åh, jeg bare eeeelsker disse turene våre, vi har det så utrolig morsomt!Nå skal jeg bare kaste meg rett i dusjen, så er det tid for footy kamp! I dag er det sesongstart, og West Coast Eageles (laget vertsfamilien min heier på) spiller på hjemmebane mot deres aller største fiende, Fremantle Dockers, så dette blir veldig, veldig spennende. Jeg tar selvfølgelig kameraet med meg, så jeg håper jeg kommer hjem med mange kjekke bilder å vise :) 

Jeg håper du får en fantastisk flott søndag, vi snakkes!

 

 

♥Hva skal du i dag?

♥Hvordan er været der du bor?

♥Har du hatt en fin helg til nå?

 


#blogg #hverdag #helg #fotball #footy #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 16:14

Da er det blitt lørdag igjen, og lørdag betyr cricketdag her i huset. Vertsbror sin cricetkamp startet i ett tiden i dag, og jeg var nede i parken å så på han helt til middagspausen startet klokken kvart over tre. Jeg skjønner meg fortsett ikke heeelt på cricket, men jeg tror laget hans gjorde det ganske bra til pausen hvertfall...Lørdagen min startet med en herlig, to timers lang morgentur. Deretter tok jeg Pup med til hundeparken, før jeg løp en kjapp tur til butikken for å handle inn noen ingredienser vertsmor plutselig kom på at hun manglet. Deretter hjalp jeg henne med å lage både quiche til cricketlaget og gulrotkake, før vi satte kursen mot parken der cricketkampen skulle gå for seg i dag. 

Jeg hadde med meg geografibøkene, slik at jeg kunne få unnagjort litt prøve-øving mens vertsbror spilte cricket. Neste uke har jeg nemlig så mye på planen, at jeg håper på å få unnagjort det meste av ukens skolearbeid nå i helgen. 

Ellers vil jeg bare NYTE helgen! Det er så herlig med disse fridagene, når skoleukene er så hektiske. Heldigvis nærmer påskefeiren seg med stormskritt! Jeg håper du får en finfin lørdag, vi snakkes :) 

 

 

♥Hva er planene dine for i dag?

♥Når starter påskeferien din? Skal du noe kjekt i ferien?

 


#blogg #hverdag #helg #lørdag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
God fredag!♥

//lokal tid: 19:38

Her hos meg har mesteparten av ettermiddagen/kvelden gått til en skoleoppgave som må leveres på mandag, med andre ord, ikke så veldig spennende. MEN jeg klarte faktisk å bli ferdig med hele oppgaven, noe som betyr at jeg har mer tid til å kose meg senere i helgen!


I dag måååå jeg bare fortelle dere om en veldig artig opplevelse ejg fikk på skolen her om dagen. Plutselig fikk jeg nemlig øye på noe grådig merkelig Alexa hadde på skivene sine i lunchen, og det tok ikke lang tid før hun la merke til det forundrede ansiktsuttrykket mitt, og lo høyt. "It's fairy bread", fikk jeg fortalt, uten at det gjorde meg noe klokere i det det hele tatt. Hun lo og lo og lo, før hun endelig fikk forklart at "fairy bread", er en super Aussie måte å spise skiver på. 

"Fairy bread" er rett og slett skiver (loff), med smør og fargerikt strø (dere vet de sukker greiene vi pleier å strø over cupcakes hjemme i Norge?). Jeg fikk smake en skive, og det var ikke ille altså! Men VELDIG merkelig, det var det. 

↓ Alexa, med sine skorpe-hoggtenner og fairy bread lunch. ↓

Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv, men er VELDIG spent på om du har sett noe slikt før? Jeg tror at dette bare er en typisk Australsk ting, men det kan jo være at jeg tar feil, haha. 

 

♥Har du hørt om fairy bread?

♥Tror du at du hadde likt fairy bread?

♥Har du noen kjekke planer for helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #lunch #mat #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann!♥

//lokal tid: 17:51

Her i Australia går jammen meg enda en dag mot kveld. I dag var jeg ferdig på skolen allerede til lunch, noe som var helt fantastisk herlig. Jeg hadde også en prøve i dag, som jeg følte at gikk kjempe bra, noe som var utrolig kjekt, spesielt med tanke på hvor mye jeg leste til den prøven...

I morgen har jeg en prøve i politics and law, så det er "pugge-kveld" i dag også. MEN etter den prøven, så er det helg, så dette skal jeg holde ut! 

Haha, i dag tidlig gjorde jeg en aldri så liten tabbe kan du tro... Jeg våknet og kastet meg rett i treningsklærene, uten en gang å skjekke været. Fordi her i Australia er det tilnærmet lik alltid fint vær, så å skjekke hver dag er liksom unødvending. MEN jeg hadde ikke kommet lengre på turen enn til den første parken, før jeg merket at det plutselig var litt regn i luften. "Jaja", tenkte jeg, "det blir nok ikke noe av".

DER kan du tro at jeg tok feil! Jeg hadde ikke løpt i mer enn vel 10 minutter før det var akkurat som om himmelen hadde åpnet seg HELT! Men bestemt som jeg er, ville jeg IKKE gi meg, og jogge hjem... Så jeg tok med meg en gul hundepose fra parken, og puttet mobilen i posen. Slik at i det minste den skulle overleve. Og så løp jeg der da, helt gjennomvåt, med mobilen i en knall gul hundepose.

Jeg skal love deg at jeg så ut som en druknet katt etter den timen med løping. Men jeg gikk fornøyd og glad i en dusjen, sliten og ferdig trent før klokken hadde blitt syv. 

 

 

 

♥Hvordan er været hos deg i dag?

♥Gleder du deg til helg?

♥Hva er dine planer for i dag?

 


#blogg #hverdag #trening #skole #studie #reise #utveksling #perth #australia #explorius #utveksling14/15 #utvekslingaustralia
Hei igjen!♥

//lokal tid: 19:22

Ettermiddagen min har for det meste gått til skolearbeid. I morgen har vi en prøve i physical education studies, og jeg har SÅ lyst å gjøre det bra! Så da er det bare å pugge... På skolen i dag fikk jeg overstått en fransk prøve, noe som føltes veldig godt. Det er akkurat som om kroppen føles noen kilo lettere, for hver prøve jeg får unnagjort! 

Ellers bladde jeg meg tilbake i arkivet, og fant ut hva jeg publiserte på bloggen for nøyaktig ett år siden, den 18. mars 2014. Tenk at ejg har hatt bloggen i mer enn et år! Det er så rart å tenke på! Uansett, jeg tenkte at ejg ville vise dere hva jeg tenkte på, for akkurat et år siden :)   ↓

Om jeg skulle nevnt tre ting jeg gleder meg til i dag, så ville nok det være:

♥ River Cruise med skolen den 27. mars 

SKOLESLUTT den 2. april 

♥ og sist men ikke minst HJEMREISE den 25. april. Tenk, for ett år siden satt jeg å tenkte på hvordan det kom til å bli å reise TIL Australia, mens jeg nå har mindre enn 40 dager til jeg reiser hjem igjen!! 


Nå har jeg akkurat spist et herlig kinesisk take-away måltid, en slags curry, nuddel rett. Jeg vil lese en siste gang gjennom prøvestoffet til i morgen, før jeg tar en tidlig kveld. Jeg håper du får en strålende onsdag!

 

 

♥Husker du hva du gledet deg til for et år siden? Og hva gleder du deg til nå?

♥Hvordan har du det i dag?

♥Skal du noe spesielt denne fine onsdagen?

 


#blogg #hverdag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 06:25

Her i Australia, er onsdagen allerede i gang. Morningen min ble ikke som planlagt, da jeg våknet til en vind sterkere enn noe jeg har vært med på før, og regn som høljet ned. Vanligvis hopper jeg jo bare rett i treningsklærene, og løper ut på en times joggentur, men med dette været ombestemte jeg meg ganske kjapt. 

Jeg hadde heller en kjapp styrkeøkt inne, før jeg laget meg en god kopp med te. I dag tror jeg heller at jeg vil nyte en lang dusj, en skikkelig frokost og enda mer te, før skoledagen setter i gang. Kanskje jeg til og med får tatt meg en ansiktsmaske? Hihi, snakk om luksus-morgen! Kanskje det ikke var så kjipt med en regnværsdag likevel?

God natt til dere der hjemme i Norge!

 

 

♥Hva pleier du å gjøre på regnværsdager?

 

 

#blogg #hverdag #skole #studie #trening #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei du!♥

//lokal tid: 18:18

I dag kan du tro at jeg har hatt en spennende tirsdag! I flere uker har jeg faktisk gledet meg til denne dagen! I dag reiste nemlig sports klassen min på skoletur til Edith Cowan University, et av universitetene i Perth området. For tiden har vi om "excersising in the heat", så i dag fikk vi bruke et ekte varmekammer, noe som var grådig spennende. Vi fikk også prøvd ut masse avansert utstyr som målte alt mulig rart før, under og etter treningsøkten i varmen, og en tilsvarende økt i normal temperatur. Veldig spennende!

Jeg var hjemme vel en time senere enn vanlig, pga skoleturen, men jeg rakk heldigvis en liten luftetur før jeg satte meg ned med leksene. Jeg trener jo hver morgen før skolen, så jeg MÅ egentlig ikke ut etter skolen, men jeg synes bare det er så utrolig herlig å få litt frisk luft, før det er mer skolearbeid som må bli gjort. 

I dag har det vært en fin høstdag her i Perth, ikke for varmt og ikke for klamt. Herlig!Jeg har en fransk prøve i morgen, en physical education prøve på torsdag og en politics and law prøve på fredag, så resten av kvelden kommer nok til å gå med til pugging. Det er så hektisk på skolen for tiden, men tanken på at det bare er 2 og en halv uke til ferie, DET hjelper på motivasjonen det! 

Jeg håper du får en like fin tirsdag som det jeg har hatt! :)

 

 

♥Hvordan har du det i dag?

♥Er været fint hos deg også?

♥Skal du noe spesielt i dag?

 


#blogg #hverdag #skole #studie #trening #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 18:00

Da er det mandag, IGJEN! jeg blir like sjokkert over hvor skremmende fort helgene går, hver eneste uke...


I går kveld kom jeg ikke hjem før i åtte-tiden, fra trillingene sitt bursdagsbesøk. De ble egentlig ikke 17 før i dag, men de tok feiringen en dag på forskudd. Besøket begynte klokken to, og det første vi gjorde var å kose oss med masse god snack og musikk ved bassengkanten. Deretter tok vi turen ned til parken, der vi lekte hjemsel (av alt i verden) mellom palmene, haha! 

Jeg slenger med et bildedryss fra den fantastiske ettermiddagen jeg hadde sammen med Rachel, Lisa, Penny, Alexa, Keely, Liam og Ben.♥Hadde du en fin helg?

♥Skal du noe kjekt denne uken?

 


#blogg #hverdag #helg #mandag #bilder #reise #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo!♥

//lokal tid: 10:07

I går skrev jeg at vi ventet på at syklonen Olwyn skulle ramme oss i kveldingen. Heldigvis kom stormen aldri skikkelig til oss, den roet seg nemlig på veien. Men stakkars, stakkars banan-bøndene i Caravon, en kystby vel 900km nord fra her jeg bor, de fikk hele avlingene sine ødelagt og ødeleggelsene ellers i område var også voldsomme. Naturkatastrofer er ikke til å spøke med... 


Ellers har jeg hatt en veldig fin start på søndagen. Jeg våknet, og la ut på den vanlige morgenturen min langs kysten. Det var veldig overskyet i dag, men heldigvis ingen regn. Da jeg kom hjem, hadde jeg en liten styrkeøkt, før jeg tok meg en lang, god dusj. Deretter nøt jeg en herlig ansiktsmaske, sammen med frisk vannmelon i stuen. Mmmm... 

Jeg har 3 prøver denne uken, så jeg får bare komme meg i gang med puggingen. Senere i dag skal jeg jo i bursdag til trillingene, så jeg må få gjort alt som må bli gjort, før Alexa kommer å plukker meg opp klokken to. 

Jeg har forresten noen solnedgangsbilder fra Cottesloe i forrige uke, som jeg ikke har fått vist enda. En ting jeg kommer til å savne med Australia, er HELT KLART de utrolige solnedgangene...Først brukte jeg den vanlige linsen, men jeg fikk også noen bilder jeg likte veldig godt med den store linsen. Hva synes du?

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Hvordan har helgen din vært til nå?

♥Har du noen kjekke planer for søndagen?

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #bilder #foto #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
God morgen til deg!♥

//lokal tid: 14:59

Her i Australia har dagen gått i et siden i dag tidlig. Da jeg våknet, rakk jeg å legge ut på en to timers morgentur, før Melany (områderepresentanten min) kom for å møte meg. I dag tok hun meg med ned til Mullaloo, der vi hadde hver vår kaffe fra Dôme, noe som var kjempe koselig. 

Da jeg kom hjem fra Mullaloo, fikk jeg vite at jeg var invitert i bursdag til trillingene i morgen, så da var det avgårde til handlesenteret for å finne gaver. Gaver fant jeg MEN det tok meg miiinst tre ganger lengre enn det trengte å ta, fordi handlesenteret var propp fullt! Ingenting er værre enn å prøve å finne noe, på et stapp fullt handlesenter...

Grunnen til at det var så mange mennesker på senteret i dag, var nok at det er en regnværsdag her i dag. For første gang på flere uker! Ikke bare regner det, det er faktisk meldt syklon til kvelden!! Syklonen Olwyn er nemlig på vei i vår retning, så det skal bli spennende å oppleve. Vertsfar har brukt de siste dagene på å bygge ly ute til ilderene, så nå skal alle være syklon-sikker her :) 


Jeg var heldig i dag tidlig, det hadde ikke begynt å regne da jeg var ute å gikk. Men det så ganske truende ut! 

 

♥Hva er dine planer for i dag?

♥Har du opplevd en syklon før?

 


#blogg #hverdag #helg #lørdag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann og hoppsann!♥

//lokal tid: 16:49

Da er ENDELIG helgen i gang, etter noe som har føltes som en veldig lang uke. Eller det vil si, den er ikke HELT i gang enda. I kveld har jeg nemlig en after-school skoletur med franskklassen, slik som i går. 

Den franske filmen vi gikk for å se i går, var veldig spesiell, men det var en god film. I dag skal vi inn til Perth, til University of Western Australia, for å se et fransk skuespill, noe jeg er veldig spent på. 


I dag tidlig fikk jeg endelig et bilde av en av de søte kaninene som løper vilt rundt om i bushen her. Jeg pleier å se minst 4-5 kaniner på hver joggetur, men de løper så fort over stien, at jeg har ikke vært kjapp nok til å få et bilde, før nå. Er de ikke bare utrolig søte vel? 

Etter skolen gikk jeg ut på en liten powerwalk, før jeg kastet meg i dusjen. Vi kjører hjemmefra vel halv seks, så jeg må nesten løpe nå, for å ordne meg noe middag før jeg går. Jeg håper du får en tipp topp fredag, vi snakkes!

 

 

♥Hva synes du om kaninen?

♥Synes du det er kjekt med skuespill, eller foretrekker du filmer?

♥Har du noen kjekke planer for helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #skole #studie #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 17:32

Vet du hva? På vei hjem fra skolen i dag klarte jeg å punktere dekket på sykkelen min! Ikke bare punkterte det, det LØSNET fra hele hjulet!!! Og gjorde slik at jeg ikke en gang kunne trille sykkelen videre!!! MIDT i et lyskryss! Åh, jeg skal fortelle deg at jeg var ikke veldig glad akkurat der og da, men med en snill vertsfar som kom til redning, så endet det heldigvis bra :) 

 


Over til noe helt annet... I kveld har jeg nemlig artige planer! Jeg skal på en fransk "after-school-excursion", opp til Joondalup, for å se en fransk film sammen med klassen. Ikke bare skal jeg ut i kveld, i morgen kveld har vi også en kvelds-skoletur! I morgen kveld skal vi inn til byen, for å se et fransk skuespill. Jeg har aldri vært på verken en fransk kino, eller skuespill før, så det blir spennende. 

Akkurat nå sitter jeg med noen geografilekser jeg må få gjort før jeg gjør meg klar til kinoen. Denne uken har vært så travel, jeg må si at jeg er sjeleglad for at det er fredag i morgen! Jeg har fortsett noen bilder jeg tok på mandag, da vertsmor og jeg tok turen til Cottesloe Beach, som jeg ikke har fått vist på bloggen, så de får dere se nå. Cottesloe er en av de mest sjarmerende strendene jeg vet om, både med de typisk Aussie livvakt-tårnene og den fantastiske, gamle bygningen "Indiana Tea House" der vi spiste kvelds på mandag. 


 

♥Hva synes du om bildene?

♥Snakker du fransk? Hva synes du om språket?

♥Har du sett en fransk film eller et skuespill før?

♥Har du noen spesielle planer for i dag?

 


#blogg #hverdag #bilder #foto #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo!♥

//lokal tid: 18:03

Da er nok en skoledag ferdig her i Australia, og jeg er klar for å sette meg ned med leksene. Før jeg begynner med det, har jeg veldig lyst å vise dere bilder fra kunstutstilingen vi fikk oppleve på Cottesloe Beach mandags ettermiddag. Personlig synes jeg at slik kunst er vanskelig å forstå seg på, men det var kjekt å få oppleve denne årlige utstillingen på stranden. 


↓ Et australsk surf life saving hus, med en bro over til en moske. 2 ulike kulturer bundet sammen. ↓ Vertsmor sammen med dette spesielle verket. 

↓ Meg forran et slags speilhus 

↓ Er jeg den eneste som synes at dette ser ut som høns uten overkropp?

 

 

♥Hva synes du om kunstverkene?

♥Har du hatt en fin uke til nå?

♥Skal du noe spesielt i dag?

 


#blogg #hverdag #bilder #foto #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo!♥

//lokal tid: 17:38

Dagen i går ble rett og slett så hektisk, at jeg ikke fikk oppdatert bloggen en eneste gang! MEN det jeg fikk gjort, var å ta en hel masse med bilder, som jeg gleder meg veldig til å vise.


Du skjønner det at så fort jeg kom hjem fra skolen i går, gjorde vertsmor og jeg oss klare til å kjøre inn til Cottesloe, der det er et arrangement med kust og skulputurer på stranden for tiden. Jeg har maaange bilder fra selve arrangementet, men det jeg vil vise først, er bilene jeg tok da vi spiste middag/kvelds på det nydelige "Indiana Tea House" før vi satte kursen hjem igjen. 

"Indiana Tea House" er en nydelig, gammel bygning som ligger på selve Cottesloe Beach. Ikke bare var bygningen nydelig både på utsiden og innsiden, maten var helt nydelig den også... 

Valget falt til slutt på hver vår mini-tapas burger som ikke var mye større enn et egg, sammen med at vi delte både en frisk garden salad og en HELT UTROLIG god bakt søtpotet med fetaost. Nydelig, rett og slett!

Ellers synes jeg nesten at toalettet de hadde nesten fortjener et blogginnlegg i seg selv. Jeg mener, SE PÅ DETTE!Stemningen og alt, det gjorde bare måltidet så fint. Vi var ferdig spist i seks-tiden, og da bestemte vi oss for å "ta an helt ut" og kjøpe oss hver vår gelato på stranden, mens vi ventet på solnedgangen, før vi kjørte hjem igjen. En veldig spennende dag! Jeg gleder meg til å vise dere skulpturene, det var nemlig veldig mye merkelig å se på den stranden i går...

 


Nå er det familie-spill kveld som står på planen, så jeg får skynde meg med å bli ferdig med de siste leksene. Vi snakkes!
♥Hva synes du om bildene fra Indiana Tea House?

♥Hadde du en fin mandag?

♥Hva er planene dine for i dag?


#blogg #hverdag #mandag #bilder #foto #mat #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 17:22

Tenk at det er søndag ALLEREDE! Jeg skjønner ikke hvorfor helgene må gå så utrolig mye fortere enn det ukedagene gjør... Tiden flyr når man har det kjekt, er det ikke det de sier? 


Alexa og jeg holdt "tradisjonen" vår i live, og tok oss en laaaang tur langs kysten, for å få en liten pause i leksegjøringen. Klokken 10 kom hun å hentet meg i bilen sin, og jeg var ikke hjemme igjen før vel to-tre timer senere. I dag parkerte vi nede ved marinaen, og gikk til Yelo, en fancy café ca. 6 km lengre oppe. De har bare de BESTE smoothiene, vi blir like imponerte hver eneste gang! Jeg er rimelig sikker på at vi kunne krysset Australia til fots, for en Yelo smoothie altså...

Uansett, nå har jeg et helt hav av bilder jeg har lyst å vise dere :) Vi har det så kjekt på disse søndagsturene at det er helt latterlig!

Jeg har fått unnagjort mesteparten av leksene, så jeg tror jeg vil unne meg en aldri så liten ansiktsmaske-pause nå, før biff stroganoff står på planen i kveld :)

Ha en fantastisk dag! Vi snakkes :)

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Hva skal du i dag?

♥Er du også en smoothie-elsker som oss?


#blogg #hverdag #helg #søndag #trening #tur #bilder #smoothie #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen♥

//lokal tid: 18:04

Nå er jeg vel hjemme igjen, fra en super koselig tur til akvariumet "Aqwa", sammen med Alexa. Egentlig skulle Alex også være med oss, men hun måtte dessverre sitte barnevakt i dag...


Det var UTROLIG mye spennende å se! Jeg prøvde så godt jeg kunne å ta bilder, slik at dere også kunne få se litt av det Aqwa hadde å by på :)

Her kommer et aldri så lite bildedryss:↓ Alexa sammen med et par hai-gap

↓ Ser du sjøhest-dragen?↓ Hai!

↓ Sjø-slange, ÆSJ!


 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du vært på akvarium? Isåfall hvor? Og likte du det?

 


#blogg #hverdag #helg #lørdag #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
God morgen til deg!♥

//lokal tid: 12:29

Her i Australia er det allerede godt utpå dagen, og jeg skal begynne å gjøre meg klar til å møte Alex og Alexa, om ikke så alt for lenge. 


Først vil jeg bare fortelle litt om hvordan lørdagen min har vært til nå. Klokken seks i dag tidlig, gikk jeg ut på en kjempe fin morgentur, i et fantastisk vær; ikke for varmt og ikke for kaldt. Jeg kom hjem to timer senere, og tok meg en dusj før vertsmor stod opp.

Vel en time senere ble jeg med vertsmor opp til senteret, siden hun hadde en klippetime der. Mens hun klippet seg, gikk jeg meg en aldri så liten shopping-runde, siden jeg hadde en liste med et par ting jeg måtte få tak i. En av tingene var et par lette joggesko, siden jeg sliter mine ut helt skremmende fort!

Og joggesko fant jeg! Da jeg fant dette utrolig fancye, knall rosa paret, PÅ SALG, kunne jeg ikke vært mer fornøyd. Ikke bare ser de bra ut, de føles helt fantastisk på foten også!Ingenting gjør meg mer treningsmotivert enn et par nye joggesko altså! Med så fancy sko skulle man nesten tro at beina kommer til å løpe av seg selv... ;) 

 

 

♥Hva synes du om de nye skoene mine?

♥Hva gir deg ny treningsmotivasjon?

♥Hva skal du i dag?

 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #newin #trening #motivasjon #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 19:14

Da er det fredag! Igjen! Åh, så utrolig, utrolig herlig med helg. Vet du hva som er veldig spesielt i dag? Jeg har nøyaktig 50 dager igjen til jeg reiser hjem, FEMTI DAGER! 250 dager har gått siden jeg forlot alt der hjemme, alt det jeg er så glad i, og savner så masse. Det er ingen hemmelighet at jeg gleder meg til å komme hjem igjen til alt det...Men først skal jeg nyte de siste 50 dagene av utvekslingen min! Og først av alt nyte denne fantastiske helgen! HA EN GOOOOD HELG :)

 

 

♥Er du glad for at det er fredag i dag?

♥Har du noen spesielle planer for helgen?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #skole #studie 
Hei på deg!♥

//lokal tid: 18:28

Enda en dag går mot slutt her i Australia, og jeg er SÅSÅSÅSÅÅÅ glad for at det er FREDAG i morgen! I dag fikk jeg både den store matteprøven og franskprøven overstått, noe som føltes veldig godt. På begge prøvene hadde jeg hatt god bruk for litt mer tid, men jeg tror at jeg klarte meg ganske OK både i matten og i fransken. 

Da jeg kom hjem fra skolen, tok jeg meg bare en kjapp tur ut i frisk luft, før jeg satt meg ned med mer skolearbeid. I morgen tidlig har jeg nemlig ukens siste prøve (en politics and law prøve), men så er det HELG! 

Denne helgen ser jeg ekstra mye frem til, fordi jeg har allerede så mye spennende på planen! På søndag er det jo selvfølgelig den tradisjonelle "søndagsturen" med Alexa (noe jeg gleder meg kjempe mye til!), men på lørdag har jeg også noe kjekt planlagt! Jeg skal nemlig besøke "Aquarium of Western Australia", nede på marinaen, sammen med Alex og Alexa.

Jeg har hatt lyst å besøke dette akvariumet i evigheter, fordi det skal vist være så fantastisk! Jeg mener å huske at det faktisk er det største akvariumet i hele Australia. Det jeg gleder meg aller mest til, er kanskje undervannstunellen, der vi kan vandre rundt "sammen" med haiene og alle de andre imponerende skapningene som lever under vann. 

 

 

♥Har du noen spennende planer for helgen?

♥Hvordan har uken din vært til nå?#blogg #hverdag #skole #helg #studie #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 18:22

Det eneste som holder meg gående her jeg sitter å leser og leser og leser og leser til matteprøve, er kiwibærene vertsmor kom hjem til meg med i dag. Hvor stilig er vel ikke KIWIBÆR? Jeg har aldri i hele mitt liv sett noe lignende før! Disse bærene er på størrelse med en drue, men er som en mini-kiwi bare uten det hårete skallet. Jeg prøvde å ta noen bilder av to bær på et tefat og med en teskje attmed, slik at dere skulle få se hvor små disse mini-kiwiene faktisk er!

Geografiprøven jeg hadde på skolen i dag følte jeg egentlig at gikk veldig bra, så det var en god følelse jeg syklet hjem med i dag. I morgen derimot har jeg en veldig stor matteprøve, noe jeg gruer meg utroolig mye til, i tillegg til en franskprøve. Men så er det bare en politics and law prøve på fredag, så er det jammen meg helg IGJEN! Jeg har allerede noe veldig spennende planlagt i helgen, men det får jeg fortelle mer om senere. Nå er det mer prøve-øving og ikke minst MIDDAG som står på planen! 

Jeg håper du får en tipp topp onsdag, uansett hvor du befinner deg i verden :) Vi snakkes!

 

 

♥Har du hørt om/sett/smakt noe lignende?

♥Hvordan har du det i dag?

 


#blogg #hverdag #skole #studie #mat #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 16:46

En skoledag som føltes veldig lang er endelig ferdig, og følelesen av å få av skoleuniformen, ta en lang dusj og hoppe i koseklærne var enda bedre enn vanlig. Det er så hektisk på skolen for tiden, og det gjør meg så stressa. MEN nok klaging, sånn er livet. 


Det jeg vil nå, er å vise dere et helt dryss med bilder jeg tok på lørdag da jeg var på piknik med vertsbror og Danielle. Etter at vi hadde spist og badet ved Serpentine Falls, satte vi oss i bilen igjen, og kjørte til Serpentine Dam. Dette var en helt enorm demning, som forsyner store deler av Perth med drikke-vann. Da vi hadde studert Serpentine Dam, kjørte vi enda litt lenger nedover, for å se på Serpentine Pipehead Dam, som på en måte var neste ledd av Serpentine Dam, på vei inn til byen. Denne demningen var litt mindre, men lå i et område med nydelig natur!
I dag er det tirsdag, noe som betyr "family night" her i huset. Derfor må jeg bare kaste meg rundt med leksene, slik at jeg er så godt som ferdig når familien kommer til middag i kveld. Jeg håper du får en finfin tirsdag, så snakkes vi :) 

♥Hva synes du om bildene? Og naturen? Er den ikke mektig vel?

♥Skal du noe spesielt i dag


#blogg #hverdag #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #skole #studie #explorius


Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits