Hallaien!♥

Vel, når jeg har en slik strand jeg kan gå til når jeg vil, så er livet ganske så flott altså! Hva mer kan en ønske seg? Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått muligheten til å reise på utveksling, og i tillegg være så heldig med plassering, vertsfamilie, skole og alt... Jeg må bare prøve å nyte disse månedene så godt jeg kan, og prøve å stenge det negative ute. Jeg har ikke lyst å huske året mitt i Australia som "året med hjemlengsel", når jeg heller kan huske det for alt det fantastiske jeg får se og oppleve hver eneste dag. Jeg har opplevd mer på mindre en måned i Australia, enn jeg har gjort det siste året (årene?) i Norge. 

 

 

 

 

♥Kunne du tenke deg å bo i nærheten av en slik strand?

♥Har du noen gang hatt lyst å reise på utveksling?

♥Tror du at du hadde hatt hjemlengsel, om du hadde reist fra livet ditt hjemme, for å bo 10 måneder "alene" i Australia?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #reise #foto #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #strand #sol #ferie #skole #famile 
Hei på deg♥

Har du det bra? Jeg har det veldig flott i dag. Regnet har gitt seg, og nå skinner solen. I tillegg er det FREDAG i morgen! I dag vil jeg vise dere en noe som har betydd veldig mye for meg, siden jeg reiste fra Norge. Denne lille klokken fikk jeg fra Mamma, som avskjedsgave før jeg reiste. Jeg bruker den hver dag, og er veldig glad i den. Jeg synes jo at klokken er veldig pen, men likevel er den største grunnen til at jeg liker den så godt, det at jeg fikk den fra noen som betyr så mye for meg. Nå kan jeg tenke på snille mamma hjemme i Norge, hver gang jeg skjekker klokken, hihi! 

 

 

 

♥Har du en ting som betyr mye for deg, fordi du fikk den av en spesiell person?

♥Hva synes du om klokken jeg fikk av mamma?

♥Pleier du å gå med klokke, eller foretrekker du å bruke mobilklokken?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #gave #klokke #reise #foto #utveksling #utveksling14/15 #australia #norge #helg #sommer #ferie #mote
Hei på deg♥

Her i Australia er det jo vinter nå. Det jeg har fått sett ganske så mye av til nå, er regn. Og regn i Australia er noe ganske så annerledes enn regn i Norge. Som regel når det regner i Norge, er det ikke så masse regn som kommer ned fra himmelen på en gang, men regnet varer heller lenge. Her i Australia derimot, er det som om himmelen faller ned hver gang det regner! Vel og merke, varer ikke regn-byene så lenge, men det bare pøøøser ned med regn! Om man er så uheldig å være ute i en slik byge, er det ikke mulig å holde seg tørr. Det er akkurat som om regnet ikke bare regner nedover, men når det treffer bakken går det også oppover, haha! I tillegg er det alltid mye vind her, så det regner sidelengs også!

Dere kan trygt si at jeg gleder meg til sommeren kommer. Jeg elsker alt med sommer, så det skal bli godt å få oppleve en skikkelig, lang, Australiensk sommer ;) 

↑ Dette bildet har jeg tatt fra døren utgangsdøren vår, over mot ett nabohus. Ser du hvordan regnet liksom kommer oppover igjen, fra veien? 

 

 

♥Hva tenker du om regn? Er det best med litt regn som varer lenge, eller masse regn som går over i en byge?

♥Synes du også det er rart å tenke på at i Norge er det sommer, mens det her er vinter?

♥Har du vært i Australia før?

 


#blogg #hverdag #regn #australia #perth #reise #foto #vêr #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Heihei♥

Jeg satt å bladde gjennom glamle blogginnlegg på bloggen min, og fant ut at i dag er det akkurat  en måned siden jeg skrev dette innlegget, om den aller siste dagen hjemme. På en måte føles det som om dette var i går, men på en annen måte, føler jeg at det var i ett annet liv. For en måned siden viste jeg INGENTING om hvordan Australia var. Jeg var så utrolig spent, redd, glad og trist på en gang. Nå vet jeg mer. Nå har jeg begynt å komme inni rutiner i det nye landet "mitt". Jeg har opplevd storbyen Sydney. Jeg har møtt (og blitt kjent med) vertsfamilien min. Jeg har opplevd storbyen Perth. Jeg har sett ville kengeruer. Jeg har overlevd en og en halv uke på skolen. Jeg har blitt bedre i engelsk. Jeg har fått nye venner. Jeg har blitt kjent i nabolaget. Jeg har vært på tur i "villmarken" i Australia. Jeg har rett og slett opplevd så utroolig masse! Man skulle faktisk ikke tro at det gikk an å oppleve så masse på bare en måned. Livet mitt er så utenkelig annerledes nå, enn det var for en måned siden. "Alt" er faktisk annerledes. Jeg er egentlig litt stolt over meg selv i dag, jeg har klart meg i en hel måned alene, på andre siden av jordkloden!


 

 

 

♥Har ditt liv forandret seg i det siste?

♥Ville du reist på utveksling, "alene" til Australia?

♥Tror du jeg kommer til å klare alle de 10 måneder her nede?

 

 

 

#blogg #hverdag #reise #foto #australia #perth #sydney #storby #ferie #utveksling #utveksling14/15 #sol #sommer #vinter #explorius
Hei♥

Jeg har akkurat spist frokost, og er nå klar for en ny dag på skolen. Jeg blir så plaget av hjemlengsel om morningen, det er så dumt! Det er akkurat som jeg våkner hver dag med en slags panikk, og det eneste jeg klarer å tenke på, er at jeg "MÅ hjem NÅ, ikke etter 10 måneder, ikke neste uke, ikke i morgen, men NÅ". Og jeg skammer meg sånn hver gang jeg er trist her nede, fordi jeg tenker at dette er jo akkurat det jeg har ønsket meg i så mange år. Jeg drømte om å reise laaangt vekk, og klare meg på egen hånd. Jeg tenker at når jeg endelig får drømmen min oppfylt, kan jeg ikke bruke tiden på å være trist, men det er lettere sagt enn gjort. Heldigvis pleier hjemlengselen å forsvinne i løpet av dagen. Selv om jeg vet at hjemlengselen går litt over utover dagen, klarer jeg likevel ikke helt å bruke det som trøst når jeg er trist. Jaja, jeg får gå å finne frokost. God natt, til alle dere der hjemme i Norge! 

 

 

 

♥Har du opplevd å ha hjemlengsel, bare en spesiell tid på døgnet?

♥Har du ferie?

♥Gruer du deg til skolestart/jobbstart?

♥Hvordan er vêret der du bor, for tiden?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #sol #foto #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 
Hallaien♥

Da mitt gamle mobildeksel rett og slett sprakk her om dagen, fant jeg ut at det var på høy tid å kjøpe meg ett nytt. Etter at jeg knuste skjermen på den gamle mobilen min, har jeg vært livredd for å ødelegge denne mobilen også. Jeg har funnet ut at det er virkelig nødvendig med et deksel! Heldigvis for meg (og den "nakne" mobilen min), fant jeg dette sommerlige dekselet i en tilfeldig butikk for bare 15kr (!!). Jeg elsket fargene! Så nå er både jeg og mobilen min fornøyd igjen ;)

 

♥Hva synes du om det nye dekselet mitt?

♥Er du flink til å bruke deksel på mobilen din?

♥Hvordan ser ditt deksel ut?

♥Har du knust mobilen din før?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #mobil #iphone #australia #perth #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #shopping #newin
Hei, igjen♥

I dag har jeg noe gøy å fortelle dere! Dere skjønner det at jeg har nemlig blitt invitert av venner, til å gjøre noe sammen etter skolen, for første gang her i Australia. På fredags kveld skal jeg være med en gjeng til skøytehallen for å stå på skøyter. Haha, jeg vet hva dere tenker... Skøyter i Australia? Ja, jeg ble litt sjokkert jeg også, når jeg fikk vite at "ice-skating" er en populær sport i ett så sommerlig land som Australia. Uansett, jeg er veeldig glad, og tror jeg får en veldig gøy fredagskveld! 

Jeg tror de forventer at jeg som er fra Norge, skal være utrolig god i ting som dette, så håper ikke jeg tabber meg alt for masse ut ;) Haha!

(bildet er lånt fra google)

 

 

 

 

♥Hadde du trodd de sto på skøyter i Australia?

♥Er du glad i å stå på skøyter?

♥Tror du jeg får det gøy, på fredag?

♥Hvordan har dagen din vært til nå?


 

 

 

 

#blogg #hverdag #venner #kos #sport #trening #vinter #sommer #foto #reise #utveksling #utveksling14/15 #australia #perth
Hei og hallo♥

En ting som skal være sikkert, er at jeg har virkelig fått matlysten tilbake igjen, haha! Vertsfamilien min lager så masse god mat, at det hadde vært umulig å ikke få den tilbake. Noe av det jeg synes er veldig godt å spise til lunch, er sandwich. Det er jo sååå enkelt å lage, og smaker fantastisk. Jeg putter rett og slett bare to skiver i brødristeren, og finner fram pålegget jeg vil ha. Noe jeg liker veldig godt å bruke som pålegg her nede, er ulik tunfisk. Her finnes det nemlig passe små bokser med tunfisk i ulike blandinger. Noen av mine favoritter til nå, er tunfisk med sitron og pepper og tunfisk med tomat og chili. Det er mye bedre enn det høres ut som, haha! 

Om jeg ikke har tunfisk på sandwich'en min, liker jeg også godt å ha skinke og ost, eller avokado og kylling. Det er så masse spennende man kan fylle en sandwich med, om man bare er litt kreativ! ;)

 

 

 

♥Hva liker du å fylle din sandwich med?

♥Er du glad i tunfisk?

♥Hva pleier du å spise til lunch?

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kosthold #tunfisk #foto #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

Her i Australia nærmer det seg kveld, og jeg har hatt en flott mandag til nå. Skoledagen var grei. Ettermiddagen min har gått til lekser og mat laging (og selvfølgelig også spising). I tillegg har jeg vært på en herlig liten tur, ute i det fine vêret. Jeg gikk ned til stranden, satt der litt og gikk hjem igjen. Jeg synes det er så fantastisk å få luftet hodet litt, etter en hel dag på skolebenken. Når jeg var ute i dag, tok jeg noen bilder. Her kommer de: 

 

 

♥Hadde du likt å gått til stranden for å slappe av?

♥Hva liker du å gjøre etter en lang dag på skole/jobb?

♥Er du glad i å være ute, når vêret er fint?


 

 

#blogg #hverdag #skole #sol #trening #reise #foto #utveklsing #utveksling14/15 #australia #explorius #perth
Heiii♥

Jeg har vel navnt at familien min ELSKER ildere? Haha, de har kjempemange i bakhagen, og favoritt ilderen deres heter Biscuit. Det som sto i vinduskarmen min når jeg kom den første kvelden, var derfor en søt, liten, kosebamse-ilder. Jeg synes den er såå søt, haha! Vertsfamilien min har bare vært helt fantastisk snill med meg, helt siden jeg kom, og de gjør alt de kan for at jeg skal trives her. En ting som er sikkert og vist, er at det er hvertfall IKKE deres feil at jeg har så hjemlengsel!
 

 

♥Hva synes du om denne ilder-bamsen?

♥Hadde du likt om jeg hadde prøvd å få tatt noen bilder av ilderene som "bor" med oss?

♥Har du sett en ilder før? Hva synes du om dyret?


 

 

#blogg #hverdag #reise #australia #perth #ilder #foto #helg #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

Her er det morgen, og jeg er klar for en ny skoledag. Noe som er utrooolig iriterende, er at jeg alltid våkner sånn en time før vekkerklokken min ringer, og så får jeg ikke sove igjen... Jaja :) Ukens første frokost bestod gresk yoghurt, frokostblanding, jordbær og banan. Nam nam... Haha, vertsmoren min pleier bare å kalle meg "The Yoghurt Kid", fordi jeg spiser yoghurt til alle døgnets timer. Jeg elsker virkelig yoghurt, haha! 

 

 

♥Har du en favoritt ting å spise til frokost?

♥Hvordan har helgen din vært?

♥Er det fortsett super-vêr i Norge?

♥Skal du noe gøy denne uken?

 

 

#blogg #hverdag #skole #mat #kosthold #reise #foto #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

Nå sitter jeg i sengen min. Vi har akkurat spist kveldsmat. I dag var det lam som sto på menyen. Formiddagen min gikk med til å kose meg med familien, lære å lage "jaffle", være med vertsmor å handle, støsuge huset og rydde og fikse rommet mitt. Ettermiddagen derimot, tilbringte jeg på standen, sammen med joggeskoene mine :) Det er helt utrolig hvor mye gøyere det blir å jogge, når det er på stranden det er snakk om! I tillegg har jeg oppdaget at det er fantastis behagelig å jogge med caps i dette Australienske vêret. Da slipper man å få solen i øynene, i tillegg til at det holder litt av varmen unna hodet. Når solen er framme blir det skikkelig varmt, selv om det er midt på vinteren. 

Det som også er flott å gjøre på stranden, er å hoppe og sprette og å tøye og bøye. Det er ikke vondt å falle i sanden, og jeg er mye mer tolmodig med tøyingen, når omgivelsene er så avslappende. Jeg vet ikke helt hva jeg holder på med på bildet under her, men glad - det er jeg hvertfall! ;) 

En ting som ikke gjorde meg så veldig glad, var denne maneten jeg fant mange av på stranden i dag. De hadde skyldt i land, nå når vi har hatt så masse vind. Jeg spurte vertsfaren min om dette var en sånn farlig manet, og han svarte med at den var ikke dødelig meeen den kunne vist gjøre oss rimelig dårlig. Tentaklene til en slik manet kan bli opp til 10 meter. Ikke koselig.... :/

 

 

 

 

♥Har du "møtt" en farlig manet før?

♥Er du glad i å trene på stranden?

♥Foretrekker du å jogge med solbriller eller caps, om sommeren?

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #trening #beach #reise #utveksling #utveksling14/15 #australia #perth #helg
Hei på deg♥

Heldige meg, har allerede fått vert med på noen roadtrips her nede i Australia. Grunnen til at jeg synes dette er så gøy, er at man kan få sett så mye rart! Ikke nok med at man får se masse forskjellig natur og spesielle bygninger, man kan også møte på andre fancy ting... Her kommer noen eksempel ;) 

↓ En mann i papp, som lufter hunden sin som også er av papp. Merkelig? Eh, JA! ↓

↓ Ett tre som er utkledd som en mann... ↓

↓ Spesielle skilt. Go Europe! ;) ↓

↓ Ett halvt HUS. Rett etterpå kom den andre delen av huset forbi. Jeg har aldri sett noe lignende altså... Over size transport, ja det skal være sikkert og vist! ↓
 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du sett noe lignende?

♥Liker du roadtrips?

 

 

#blogg #hverdag #australia #roadtrip #gøy #utveksling #utveksling14/15 #explorius #reise #foto #sol
God morgen!♥

Her i Australia, er det allerede godt utpå ettermiddagen. I dag har jeg fått smakt min første "Jaffle". Dette er mer som en slags toast, en liten rett som vertsfamilien min ELSKER. Jeg må innrømme at jeg synes det var meeeget godt også, haha! En "Jaffle" er som sagt mye likt som en toast. Det som er forskjellig, er at en "Jaffle" kan man fylle med masse godt. Noe av det som er vanlig å fylle en "Jaffle" med er ost, egg, bønner, skinke osv. Her kommer en liten guide til hvordan en "Jaffle" blir til! ;)

↑ Først smører man to skiver med smør, og legger skivene med smørsiden ned, i "Jaffle-jernet". ↑

↑ Deretter begynner man å fylle den ene skiven med det man ønsker. ↑

↑ Jeg la først i ett egg, deretter ost og til slutt litt salt og pepper. ↑

↑ Så lukker du jernet, og skjærer bort det av skiven som stikker ut. ↑

↑ Deretter legger du jernet på konfyren (eller grillen) og lar det steke vel 5 minutter på hver side. ↑

↑ Så er den ferdig, og klar til å spises! ↑

↑ Meg, som spiser min aller første "Jaffle"! Vet dere hva jeg blir mobbet mest for her i Australia? At jeg spiser med kniv og gaffel... Dere skjønner det at Australienerene spiser det aller, aller meste med fingrene. Null tull, haha! ↑

 

 

♥Har du smakt "Jaffle" før?

♥Er du glad i toast?

♥Hva pleier du å ha i toasten din?

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kosthold #toast #jaffle #foto #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15
Heihei♥

Mange skulle kanskje tro, at når man er så heldig å få muligheten til å reise til Australia på utveksling i 10 måneder, er det det samme som å si at man får bare sol og glede i 300 dager i strekk. Vel, slik er det ikke. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for alle som reiser på utveksling, men slik er det ikke i mitt tilfelle hvertfall. Tro det eller ei, jeg har dårlige dager, til og med i ett så fantastisk og eksotisk land som Australia. Å være "helt alene" på andre siden av jorden, er ikke bare enkelt når man er 16 år. Å være så langt borte fra familie, venner, kjæreste og alt det man kjenner til, kan være ganske forferdelig. Tanken på at man MÅ holde ut i 10 hele måneder er også til tider ganske vanskelig. Jeg teller dager til jeg skal reise hjem, men det virker som om tiden står stille. Vertsfamilien min er fantastisk, men det er ikke det samme som å være hjemme med min egen familie, i min egen seng, i mitt eget land.

Det gikk skikkelig inn for meg at jeg faktisk hadde reist fra alt jeg kjente, da jeg satt på flyet til Hong Kong. Det første jeg gjorde når jeg landet, var å gråtende ringe mamma og pappa, og fortelle dem at jeg ikke kunne reise likevel. Jeg var helt fortvilet og tenkte at jeg MÅTTE hjem! Heldigvis klarte de å overbevise meg om at jeg var bare veldig trøtt, trist og redd. Jeg kom meg til campen i Sydney og de neste dagene var jeg masse trist. Jeg tror den største grunnen til at jeg var så trist, var at jeg var så trøtt etter reisen fra Norge til Australia, som varte i 50 timer. Campen i Sydney ble ferdig, og jeg fikk reise til vertsfamilien min i Perth.

Nå er det snart en måned siden jeg reise fra Norge og jeg har grått så og si hver eneste dag. Det betyr ikke at jeg har vært ulykkelig i en måned i strekk! Tvert imot! De aller fleste timene i døgnet er jeg nemlig utrolig glad og fornøyd! Det er bare det at plutselig blir det for mye hjemlengsel, og humøret forandrer seg fra supert til grusomt. Det kan være en lukt som minner meg om Norge, en Facebook oppdatering fra familie eller venner, en kommentar fra noen her nede som lurer på hvodan jeg hadde det i Norge osv... Aller verst er det når jeg våkner om morningen. Da står jeg opp, mens dere hjemme i Norge går å legger dere. Det får meg til å innse på nytt og på nytt hvor UTROLIG langt vekke jeg er, og det gjør meg fortvilet. Som regel er jeg bare trist i en liten periode, før jeg står opp å begynner å gjøre ting. Da går som regel hjemlengselen vekk for en stund. 

Jeg vet med meg selv (og blir fortalt av alle rundt meg) at hjemlengselen kommer til å gå over, eller i hvertfall bli mye bedre med tiden. Selv om dette er noe jeg vet veldig godt, klarer jeg ikke å bruke det som noen trøst. Når jeg er trist, tenker jeg bare på alle de negative tingene, i steden for de ti ganger flere positive tingene. Jeg tenker på julen jeg må feire uten foreldrene mine og lillebroren min, alle månedene jeg ikke får sett kjæresten min, alle helgene jeg ikke får brukt sammen med de gamle vennene mine, alle kveldene jeg ikke får brukt hos besteforeldrene mine... Alt virker så umulig de gangene jeg er trist.

Jeg vil ikke virke utakknemlig og teit, jeg måtte bare få ut litt av det triste inni meg her på bloggen også, fordi det er ikke BARE sol, latter og glede på utveksling, det er vanskelige stunder også. Heldigvis er jeg som oftest glad og fornøyd. Jeg vet jo hvor heldig jeg er som får denne muligheten. Av og til er det bare vanskelig å nyte det man har i øyeblikket, når man savner noe man pleide å ha, så sterkt.

↑ Med en slik strand i nabolaget er det vel lett å tenke at jeg må ha det 100% fantastisk, eller hva? Jeg har det heldigvis som regel fantastisk da, haha! ↑

 

 

Til slutt vil jeg bare gi en ekstra takk, til dere som er så snille å legge igjen en koselig kommentar når dere tar turen innom bloggen min. Dere aner ikke hvor mye noen få positive ord kan bety for meg, når jeg er på andre siden av jorden :) Jeg får så mye ny motivasjon og inspirasjon av en slik kommentar, at dere vil ikke tro det! Jeg håper dere alle får en dønn fantastisk helg, dere er supre!

 

 

 

♥Har du hatt hjemlengsel før?

♥Hva er ditt beste tips mot hjemlengsel?

♥Har du vært langt borte fra kjente og kjære før?

 

 

 

#blogg #hverdag #reise #australia #sydney #perth #utveksling #utveksling14/15 #foto #sol #strand #helg
Hei på deg♥

Som sagt, lurer noen av dere på hva jeg spiser her nede. Jeg spiser selvfølgelig masse nye ting, som vi ikke spiser i Norge. Likevel er det noen ting de spiser her i Australia, som vi også spiser i Norge. Ett eksempel på det er gulrotkake. Vertsmor lager en FANTASTISK god gulrotkake. Denne kaken er hun virkelig flink med! Heldigvis for meg, har hun vært snill å lære meg hvordan hun lager den. Når jeg kommer hjem igjen, skal jeg derfor servere gulrotkake hver dag ;)
 

 

 

 

♥Liker du gulrotkake?

♥Hva er favoritt kaken din?

♥Baker du ofte?

♥Er du en flink kokk?

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kake #baking #gulrot #foto #australia #reise #utvekling #utveksling14/15 #perth #vertsfamilie #explorius
God morgen!♥

Jeg har hatt en veldig fin dag til nå. Det første jeg gjorde etter at jeg hadde spist frokost, var å gå ut å jogge. Da jeg kom inn igjen tok jeg meg en dusj og vasket litt klær, før jeg spaserte opp til handlesenteret. Den første uken jeg var her nede, laget jeg en handleliste med ting jeg trengte å kjøpe inn. Nå har jeg fått kjøpt inn nesten alt jeg trenger :) 

Helt siden den første handleturen min i Australia, har jeg vært på utkikk etter en ny rettetang. I og med at jeg bare kan bruke den disse ti månedene i Australia (pga. stikkontakt som ikke er lik i Norge), har jeg ikke hatt lyst til å bruke så masse penger på en ny. Jeg ble derfor veeeldig glad, når jeg fant denne søte, lille, lilla rettetangen på SALG på Target! Den kostet 8 Australske Dollar, noe som er omtrent det samme som 45kr. Selvfølgelig er det ikke snakk om verdens beste rettetang, men den var mer enn brukbar! Jeg elsker at ting er så mye billigere her, enn i Norge...
 

 

♥Hva synes du om den nye rettetangen min?

♥Hvilken rettetang bruker du?

♥Hva er planene dine for i dag?

♥Hvordan er vêret der du bor?

 

 

 

#blogg #hverdag #shopping #skjønnhet #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius #helg #lørdag
God kveld (Australiensk tid)♥

Jeg fortalte dere tidligere i dag, at jeg skulle på en skikkelig Australian Rules football kamp i dag. Vi reiste med en full bil av spente fans, inn til byen, og satt oss godt til rette på tribunen. Fotball stadion'en var myyye størrre enn de jeg har vært på tidligere! Med 43 500 sitteplasser var det en stor opplevelse å få være en av tilskuerene. Stemningen på en så stor stadion er ubeskrivelig! Vi var der i god tid før kampen, så vi fikk med oss mye morsomt. Laget vi heier på heter jo West Coast Eagles, så det sier seg selv at ørner er en populær "figur". Før kampen fikk vi derfor både se ett show med en vill ørn, og ett litt mindre show med en person utkledd i ett gult, hvitt og blått (fargene til WCE) ørne kostyme. Jeg synes dette var veldig gøy! 

Det som heller skulle vise seg, var at dette ble en kortvarig glede. Litt uti kampen begynte det nemlig å regne. I begynnelsen var det bare litt regn, men så begynte det å hølje ned. Til slutt ble det så ekstremt at vi bestemte oss for å gå hjem, og se resten av kampen på TV ;)

 

↓ Verdens beste vertsmor, og meg :) Grunnen til at vi er så "shiny" i fjeset, er at vi er dryppende våte av regnet. Og dette var FØR det virkelig begynte å regne! ;)

↓ Slik så jeg forresten ut før kampen. Vertsmor som er en stooor West Coast Eagles fan, ble veldig glad når jeg så gjerne ville ha på meg ett supporter skjerf :)


♥Har du ett lag du heier på?

♥Liker du å gå på fotball kamp?

♥Kan du mye om "Aussi football"?

♥Har du hatt en fin fredag til nå?

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #fotball #sport #australia #perth #reise #foto #utveksling #utveksling14/15 #WCE
Heiii♥

Da er ukens siste skoledag ferdig, og jeg skal begynne å gjøre meg klar til "footy" kampen i kveld. Jeg er veldig spent på hvordan det blir å gå på en skikkelig australiensk-fotball kamp, i og med at dette er den første gangen min. Det eneste kjipe er at jeg tror det kommer til å regne en del i kveld... Jaja, vi får ta med oss paraplyer og regnponchoer ;)

I går nevnte jeg at vertsmor tok meg med til ett slags lysshow inne i byen, hvor gamle bygninger ble lyst opp i ulike farger og figurer. Jeg synes dette var en veldig fin og spesiell opplevelse. Dessverre ble ikke bildene så gode som jeg hadde håpert at de ble, men jeg slenger noen med likevel. I virkeligheten var fargene mye sterkere, og det var flere motiv jeg ikke fikk med på bildene.

↑ Denne bilen kom plutselig forbi, da jeg sto å tok bidler. Jeg synes den var veldig stilig, hihi!

 

 

 

♥Har du sett noe lignende?

♥Hva synes du om dette spesielle lysshowet?

♥Har du noen gøye planer for helgen?

♥Hvordan er vêret der du bor, i dag?

 

 

#blogg #hverdag #helg #fredag #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #reise #explorius #foto
Hei hei♥

Da er jeg klar for ukens siste skoledag. Jeg kan ikke tro at jeg snart har klart meg gjennom hele den første uken, på skolen her i Australia! Nå er det bare 8 uker til "school holiday" starter. Bra jeg allerede har noe å se frem til, haha ;) Jeg tror dette kommer til å bli en minnerik dag. I ettermiddag skal jeg nemlig på min første australienske "footy" kamp! "Footy" er litt som rugby, men ikke helt det samme likevel. Jeg har ikke helt forstått reglene, men kanskje jeg skjønner mer etter kampen i kveld :) Laget vertsfamilien min heier på, heter West Coast Eagles. Wiii, dette blir spennende! Jeg må bare holde ut en dag på skolen først... Snakkes!
 

 

 

♥Har du vært på en rugby eller "footy" kamp før?

♥Skal du på skole eller jobb i dag?

♥Har du noen gøye planer for helgen?

♥Har du hatt en fin uke?

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #australia #ferie #reise #utveksling #mat #frokost #foto #sol #utveksling14/15 #explorius #fredag #helg
God kveld (fra Australia)♥

Jeg har akkurat kommet hjem. Vertsmor tok meg med på en kveldstur inn til byen. Jeg elsker virkelig byer, SPESIELT om kvelden! Det er noe magisk med alle folkene, all trafikken, alle lysene... Ikke nok med at jeg fikk tatt bilder av byen, fra utsiden, vi kjørte inn i selve byen, for å se på ett slags lysshow. Store, gamle bygninger ble lyst opp med forskjellige motiv. Jeg skal vise dere bildene jeg tok en annen gang :) 

 

 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Er du fascinert i byer?

♥Liker du best store byer om dagen eller om natten?

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #city #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius #perth #by #kveld
Hei igjen♥

I dag trengte ikke klassen min å være igjen til Flexi Time, noe som betyr at vi kunne gå hjem til lunch. Jeg elsker slike dager, jeg føler jeg får så utrolig mye mer utav dagen, når jeg er ferdig før halv to, i steden for klokken 3. En annen ting som er veldig herlig med slike dager, er at jeg kan spise lunch hjemme i steden for på skolen. Er jeg den eneste som synes at maten smaker så mye bedre på ett fat enn i en matboks?

I dag laget jeg kyllingsalat til lunch. Namnam...♥Er du glad i salater?

♥Liker du best å spise lunch på skolen/jobben eller hjemme?

♥Hvordan er vêret i Norge i dag?

 

 

 

#blogg #Hverdag #utveksling #utveksling14/15 #australia #mat #kosthold #skole #sol #lunch #reise #foto
Heihei♥

En ting jeg synes er utrolig sjarmerende med Australia, er de ville papegøyene. Det er noe helt annet å se de flotte fuglene fri i naturen, enn i ett bur i dyrebutikken. Jeg blir like sjokkert, hver gang jeg skjønner at jeg faktisk bor på andre siden av jorden nå! 

 

♥Har du sett ville papegøyer før?

♥Hva hadde du tenkt om du plutselig hadde sett en vill papegøye?

♥Hva synes du om bildene?

 

 

#blogg #hverdag #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #perth #natur #papegøye #dyr #foto #sol 
Heiiii♥

Jeg tenkte at jeg kunne vise dere hvordan timeplanen min ser ut, her på skolen i Australia. Jeg synes jeg fikk ganske greie fag, og er veldig fornøyd med timeplanen for dette semesteret. Det eneste jeg ikke klarte å få med på timeplanen jeg designet, er at på ondsagen blir dagen ferdig 20 minutter før planen. Dette er fordi vi ikke har "form" på onsdager (recess starter 20 min tidligere, og da begynner også 3 periode tidligere). Det er fantastisk å kunne se fram til en slik kort dag :)

Som dere ser, har vi ting på timeplanen i Australia, som vi ikke har i Norge. Form, recess og Fexi Time er eksempel på dette. Form er enkelt og greit 20 minutter der vi får ulike beskjeder fra lærere og andre på skolen. Recess er som en tildig lunch. Flexi Time er en time som blir lagt til på slutten av torsdagen, om klassen har behov for en ekstra time i ett fag eller annet. Ofte er det ikke nødvendig med noe ekstra, noe som vil si at torsdagen ofte også kommer til å bli kort. Wiiii :) 

 

 

 

♥Lurer du på noe angående timeplanen min?

♥Kunne du tenkt deg å hatt noen av disse fagene?

♥Har du noen korte dager?

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #timeplan #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #australia #perth #
Hei igjen♥

En ting som er veldig forskjellig fra Norge, er at her i Australia er det velholdte parker så og si overalt. Ikke nok med at det er mange store parker, i disse parkene foregår det ulike aktiviteter. Parkene i Australia, fungerer på en måte som idrettshallene gjør i Norge. I noen parker er det vanlige fotball baner, i andre parker australienske fotball baner, i noen parker cricket baner, i andre parker hundetrening osv... Til nå har jeg blitt veldig imponert over hvor aktiv mange australienere (i alle aldre) er. Det er HELT vanlig med parker full av folk allerede klokken 8, på en søndags morgen. I en av parkene i nærheten pleier jeg alltid å se noen damer i 60-70 års alderen, som elsker å spille tennis tidlig på dagen. Noe som også er veldig koselig, er at om ett familiemedlem er på trening eller kamp i en park, kommer ofte hele familien å ser på. Familiene ser ut til å kose seg masse, og har ofte piknik i solskinnet. 
 

 

 

♥Hva synes du om dette?

♥Hadde du likt å hatt piknik med familien din, i parken?

♥Liker du best å trene inne eller ute?

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #australia #sol #park #natur #sport #trening #reise #foto #utveksling #utveksling14/15 #explorius #perth #familie
Hallo♥

Da vertsmor og meg var på sjokoladebutikken, satt vi oss ned og bestilte hver vår kopp med skikkelig varm sjokolade. Det var uvandt å drikke varm sjokolade i ett slikt varmt land, men det smakte likevel fantastisk godt! Jeg gleder meg faktisk til å komme hjem til Norge, og drikke kakao på en skikkelig vinterdag igjen :)  

 

 

♥Er du glad i kakao?

♥Synes du denne kakaoen så fristende ut?

♥Hva foretrekker du, kaffe eller kakao?

 

 

 


#blogg #hverdag #kakao #mat #foto #sjokolade #reise #australia #utveksling #utveksling14/15
Heihei♥

På søndag la jeg ut noen bilder fra turen Danielle og meg hadde, i ett av reservatene. Som jeg nevnte, hadde jeg så mange bilder fra turen, at jeg måtte dele opp i flere innlegg. Her kommer del 2 av villmarken i Australia :)  

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Liker du å se bilder fra hvordan jeg har det her i Australia?

♥Er det noe spesielt du ønsker å se bilder av?

 

 

 

#blogg #hverdag #reise #australia #utveksling #natur #trening #foto #villmark
Heihei♥

Da vertsmor og meg var på roadtrip, spurte hun om hun skulle ta noen bilder av det nye antrekket mitt. Hun er så snill! En del av dere har lurt på hvilken butikker ungdummer shopper i her nede. Noen butikker jeg har likt til nå er Valleygirl, Sportsgirl, Ally, Chica Booti, Factorie, Forever New, Ice, Supré og Kate Hill :) Jeg elsker denne buksen fra Factorie, den er bare SÅ behagelig!

♥ Buksen//Factorie//ca.100kr ♥ Topp//Ice//ca.50kr ♥ Smykke og armbånd//Tilfeldig smykkebutikk//ca.10kr per stykk

 

 

♥Hva synes du om antrekket?

♥Har du hørt om noen av disse butikkene?

♥Vet du om andre gode butikker i Australia?

♥Hvilken butikk er din favoritt?

 

 

 

#blogg #hverdag #antrekk #outfit #australia #shopping #foto #utveksling #utveksling14/15
Hei på deg♥

Jeg sitter i dette øyeblikk å spiser nudler. Nok en skoledag er vel overstått, og jeg kan puste lettet ut. Nå begynner ting å gå seg litt til, og jeg er ikke SÅÅÅ nervøs for å gå på skolen lenger. Tirsdag er den lengste dagen for meg. Til vanlig starter jeg halv ni, og er feridig klokken tre. I dag derimot startet jeg klokken halv åtte. Til gjengjeld er jeg ferdig allerede ti over ett i morgen! I tillegg er det slik at jeg mange torsdager også, er ferdig tidlig. Jeg har ikke noe i mot å starte tidlig, hvertfall ikke når det gjør slik at jeg kan gå tidlig hjem en an dag :)

I dag begynte dagen min med to timer gym. Det var faktisk ganske så gøy! Først varmet vi opp med jogging/løping, deretter hadde vi en slags sirkeltrening, så var det "netball" og til slutt spilte vi volleyball. Jeg er veldig glad i å bevege meg, så gym er ett av mine favoritt fag! I tillegg er det ikke så mye snakking i dette faget, så jeg trenger ikke å bekymre meg så masse for engelsken.

I gym'en har vi forresten en annen skoleuniform enn den vi bruker til vanlig. Til vanlig er det enten kjole eller skjørt og tskjorte/genser. I gym'en derimot, bruker vi en mørkeblå shorts og en lyseblå tskjorte. Uniformene er faktisk veldig behagelige :) 

 

♥Har du brukt skoleuniform før?

♥Hva synes du om skoleuniformer?

♥Ville du helst startet tidlig og sluttet tidlig, eller startet sent og sluttet sent?

♥Hva skal du i dag?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #uniform #reise #utveksling #utveksling14/15 #trening 
God kveld, fra Australia♥

Som dere vet, startet jeg på skolen i dag. Vel, for å si det sånn, så var det ikke snakk om å få en forsiktig start... Allerede i dag har jeg fått lekser i flere fag, noe jeg synes var ok. Det jeg heller synes var litt teit, var fransklærerinnen min som BÅDE gav meg franskleksene til i morgen, OG leksene de andre elevene fikk for to uker siden. Hvorfor? Jeg vet ikke... Jaja, jeg får bare gjøre så godt jeg kan. Det jeg ikke får gjort før jeg legger meg, det får bare være ;)  

 

♥Hva synes du om at jeg fikk lekser, fra før jeg til og med hadde startet?

♥Er du for eller imot lekser?

♥Har du ferie nå?

♥Har du gjort noe spennende i det siste?

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #foto #fransk
God dag♥

Typisk meg... Vet dere hva jeg klarte en av de første dagene her i Australia? Jeg klarte å miste øreproppene mine på stranden... Det er rart med det, man vet ikke hvor avhengig man er av ett produkt, før man må klare seg uten. Jeg skal love dere at det var ikke det samme å jogge dagen etterpå, UTEN musikk på ørene! Haha, heldigvis fikk jeg fort tak i ett nytt par, på Target. 

♥Keep calm and LOVE pink

 

 

 

 

♥Har du ett produkt/en ting du er avhengig av?

♥Liker du å høre på musikk når du trener?

♥Hva synes du om de rosa øreproppene mine?

 


/du er hjertelig velkommen til å like Facebook siden min (kristipedersen.blogg.no) om du ønsker å holde deg oppdatert på de nye innleggene mine :) 


 

#blogg #hverdag #reise #foto #musikk #utveksling #utveksling14/15 #australia #sol #trening #ferie


Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits