Hei på deg♥

//her i Australia er klokken 19:30

Her i Australia sitter jeg på rommet mitt, i en egen liten drømme-boble. Du skjønner det at jeg fant nettop ut at drømmehuset mitt i nabolaget her, er til SALGS! Med 3 etasjer, 6 soverom, 8 bad, oppvarmet svømmebasseng, havutsikt fra de aller fleste rom, vinkjeller bygget av kalkstein (og utformet som en hule), grillområde med steinovn til å bake pizza, designermøbler, heis for 6 personer og 935 kvardratmeter, har vel dette huset alt man kan tenke seg. Problemet (eller jeg vil heller si hovedproblemet, i og med at jeg har andre problem som at jeg egentlig bor i Norge, ikke har utdannelse, ikke har jobb eller ikke har visum til å bo i Australia i mer enn 10 måneder) er at jeg ikke har 44 millioner norske kroner, som dette huset dessverre koster. Hvis noen har et par ekstra millioner i lommeboken, er det bare å ta kontakt, haha! 

 

 

 

 

♥Hva synes du om dette lukseriøse huset?

♥Har du lett for å drømme deg bort?

♥Hvordan ser ditt drømmehus ut?

♥HAR DU NOEN EKSTRA MILLIONER KRONER SOM DU IKKE HAR BRUK FOR?♥ (isåfall er det bare å ta kontakt, haha)

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #interiør #inspirasjon #drøm #foto #sol #sommer #resie #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei♥ 

//her i Australia er klokken 17:52

Akkurat nå sitter jeg å gjør lekser. Engelsk lekser, for å være litt mer nøyaktig. Jeg skal ikke lyge å si at jeg synes det er suuupert å sitte inne å gjøre lekser på en søndag, når jeg kunne vært ute å opplevd Australia. Likevel må det nok dessverre til. Hvertfall siden jeg allerede sliter på skolen her i Australia. Hadde jeg ikke gjort leksene, hadde jeg bare havnet enda lengre bak de andre! Heldigvis går leksene bedre og fortere etterhvert som jeg begynner å skjønne mer av språket. Jeg vil heller ikke si at vi har mer lekser her enn i Norge, så det er ikke såååå synd i meg ;)

↓ Som dere vet, er det alltid mer motiverende å fortsette med noe når man ser resultat. Jeg er faktisk veldig, veldig stolt over resultatet jeg nettop fikk på engelsk essayet mitt! Jeg fikk nemlig 62%, på et skikkelig essay, et essay som alle de andre elevene skrev på sitt morsmål! Jeg fikk til og med BEDRE enn noen av Australienere i klassen, haha. Da kan jeg se at det å jobbe med skolearbeidet, det er faktisk til hjelp!

 

 

 

 

♥Er/var du flink til å gjøre leksene dine?

♥Hva synes du om at elever får lekser?

♥Synes du det er/var vanskelig å motivere seg selv til å gjøre lekser, etter en hel dag på skolebenken?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #helg #søndag #lekser #engelsk #sol #sommer #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei♥

//nå er klokken 15:32 her i Australia

I dag sov jeg faktisk helt til 8, noe som er veldig uvanlig, haha! Jeg våkner alltid av meg selv mellom 5 og 6, men det var utrolig herlig å få sove litt ekstra i dag. Jeg sto opp å spiste frokost med vertsmor, før jeg syklet ned til stranden, sammen med kameraet mitt. Jeg gikk meg en fin tur langs stranden der jeg knipset noen bilder, før jeg syklet hjem igjen. Jeg elsker slike dager! Jeg har ikke noen spesielle planer for dagen, annet en å gjøre ferdig leksene. Har du noen gøye planer for denne søndagen?

↓ Til og med noen rustne, gjenglemte nøkler, kom jeg over i dag.  

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du planer for dagen?

♥Hvordan liker du å starte dagen?

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #foto #strand #sol #sommer #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #studie #explorius
Hei på deg

Da jeg var på bursdagsshopping her om dagen, var det ikke bare uglesmykkene jeg forelsket meg i. Jeg fant nemlig også dette smykket, med denne heeerlige fargen her. Er ikke dette bare en super-sommerlig farge vel?

Selv om jeg synes det var veldig pent, kjøpte jeg det faktisk ikke helt uten mål og mening. Du skjønner det at jeg hadde allerede kjøpt to antekk, som trengte et smykke i denne fargen, for å sette prikken over i'en. Jeg elsker når man ser noe, som man vet at man kan bruke til flere antrekk man allerede har! Jeg gleder meg kjempemasse til det blir pent vêr igjen her i Australia, slik at jeg kan knipse noen antrekksbilder med smykket i bruk ;)
 

♥Hva synes du om smykket?

♥Liker du også denne fargen?

♥Hvilken farge minner deg om sommer?

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #newin #shopping #mote #outfit #antrekk #dagensantrekk #smykke #sol #sommer #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei♥

//nå er klokken 20:01 her i Australia

I dag synes jeg at jeg har hatt en grådig effektiv dag. Jeg sto opp klokken seks (jeg våkner ALLTID mellom 5 og 6, uansett hvor trøtt jeg er...) og spiste en god frokost. Deretter løp jeg meg en morgentur på 5km. Da jeg kom tilbake, tok jeg meg en dusj, før jeg ryddet og støvsuget rommet mitt og stuen. Deretter var jeg klar for shopping. I dag måtte jeg nemlig se etter et kostyme til en spennende kveld om ikke så alt for lenge. Jeg lover å avsløre hva jeg skal med kostymet en annen dag ;)

Det var ikke bare kostyme jeg skulle se etter i dag. Jeg hadde nemlig bestemt meg for at i dag skulle jeg begynne å kjøpe julegaver til familen min hjemme i Norge. Vertsmor sier nemlig at jeg helst bør ha de klar i løpet av september, og nå er det jo allerede 30. august! Uansett, julegave shoppingen gikk supert! Jeg fant såå masse gøy. Jeg kan nesten ikke vente til familien min får gavene fra Australia. Jeg har bestemt meg for at jeg vil skype med de når de åpner pakken, slik at jeg kan se reaksjonene deres, haha!

Da jeg kom hjem fra shoppingturen min, slappet jeg litt av sammen med vertsmor, før jeg syklet ut på tur med den nye sykkelen min. Vêret i dag har vært utrooolig grått, så jeg pakket med meg både regnfrakk og plaskikkpose til kameraet. Heldigvis begynte det ikke å regne. Jeg syklet faktisk hele 25km! Dette kjenner jeg allerede godt i lårene, i og med at jeg ikke har syklet siden jeg reiste fra Norge, haha. Nå har jeg dusjet, hjelpt vertsmor med å lage klar maten som skal kokes til tea (det middag blir kalt i Australia) og kost meg med ansiktsmasken jeg viste dere før i dag. Den duftet SÅ herlig av roseblander! Denne gangen advarte jeg vertsfamilien om at jeg skulle ta masken også, så jeg skremte ikke vettet av noen i dag ;)

Her kommer noen bilder fra turen jeg hadde. Selv om det ikke var sol, var det ikke kaldt. Jeg vil tro at det var omtrent 18-20 grader da jeg var ute. Jeg elsker å gå, løpe og sykle ute. Da føler jeg virkelig at jeg faktisk får oppleve Australia! Jeg kunne aldri tenke meg å reise på utveksling, for å bare sitte inne å glo. Det kunne jeg likegjerne gjort hjemme! 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Liker du å være ute å se ting, når du er i nye land?

♥Hva skal du gjøre på i dag?

♥Hvordan er vêret hjemme i Norge?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #helg #lørdag #foto #trening #sykkel #tur #natur #strand #sol #sommer #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

//nå er klokken 17:55 her i Australia

Haha, jeg looover at dette er det siste innlegget om geograficampen. Men vi opplevde så masse spennende, at jeg har hatt så utrolig masse å fortelle! Uansett... Den siste aktiviteten vi hadde, var å besøke et område der gruveselskapet ALCOA hadde hatt gruvearbeid, men som nå var planetet opp skog igjen. Her i Australia er de veldig opptatt av at om du gjør noe med naturen, må du passe på at området blir "bygget opp" på nytt igjen, slik det var før du kom å ødela.

Jeg synes det var veldig fint og fascinerende å se hvordan denne skogen var grodd opp igjen, slik at ingen kunne se at det i det hele tatt har vært gruveaktivitet her. Hva synes du?

↑ Utsiktstårn/plass ↓
 

 

♥Hva synes du om at de bryr seg som om naturen?

♥Bryr du deg om naturen, eller synes du ikke det er så viktig?

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du hatt det fint i det siste?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #foto #natur #sol #sommer #australia #utveksling #reise #utveksling14/15 #utvekslingaustralia 
Hello♥

//her i Australia er klokken 16:32

De som har lest bloggen min en stund VET hvor utrolig glad jeg er i ansiktsmasker. Jeg ble derfor veldig happy, ba jeg plutselig fant denne flasken med en av favritt annsiktsmaskene mine! Før har jeg bare sett disse maskene i en gangs pakker, og det irriterer meg ALLTID hvordan disse pakkene er for store til ett bruk, men akkurat for liten til to bruk. Ikke er går det an å ta vare på disse pakkene lenge etter de er åpnet heller, så det går ikke an å dele de opp til to bruk uansett (med mindre man er to personer som tar maske samtidig da). 

Tusen takk til den lure personen, som kom på at disse pakkene kunne få plass i en flesbruks flaske i stedenfor! Nå kan jeg lykkelig smøre fjeset mitt inn med ansiktsmaske, MANGE kvelder fremover ;)

 

 

 

 

♥Har du sett denne typen annsiksmaske på flaske før?

♥Synes du at engangspakkene har for mye innhold?

♥Er du flink å ta vare på huden din?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skjønnhet #australia #reise #foto #helg #kos #utveksling #utveksling14/15 #explorius #sol #sommer
Hello♥

Her om dagen, hadde jeg kameraet med meg ned i parken. I Mawson Park (parken nedenfor huset vårt), er det nemlig laget til et område spesielt til fuglene. Dette har resultert i at det nå bor mange flotte ender og andre fugler i parken, noe jeg synes er superkoselig. Man vet at de liker seg i Mawson Park, når de faktisk kan fly avgårde, men fortsett velger å bli værende. Heldige ender som har det så fint!

 

 

 

♥Hva synes du om bildene jeg tok?

♥Synes du det var et positivt tiltak å legge til rette for fugleliv i parken?

♥Er det mange parker i området der du bor?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #natur #sol #sommer #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #helg 
Hei på deg♥

En butikk jeg har vært innom minst hundre ganger siden jeg kom til Australia, er en "jalla-butikk" som heter Best Price. På den lille butikken kan man virkelig finne alt mulig rart, det de ikke har på Best Price, det er det ikke verdt å ha, haha! Det er helt utrolig hvor mye forskjellig de har klart å trykke sammen inne i den lille butikken. Her om dagen kom jeg over denne rosa passholderen. Jeg synes den var sååå skjønn! Det at den kostet meg under 30kr, var heller ikke til å klage på ;) 

 

 

 

♥Hva synes du om passholderen?

♥Har du en passholder? Hvordan ser den ut?

♥Er du glad i å reise?

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #shopping #reise #rosa #søt #love #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius #sol #sommer 
Hallais!♥

I dag folkens, i dag er det FREDAG (vel, i Australia hvertfall, vi ligger jo litt (for å være nøyaktig, 6 timer nå for tiden) forran dere i tid). Jeg kan ikke tro at enda en uke er nærmer seg slutt. Jeg har gått 6 uker på skolen allerede, noe som betyr at det er bare 4 uker til den etterlengtede ferien. Om 4 uker er vi nemlig ferdig med term 3 i Australia, og det er da klart for 2 ukers ferie. Deretter er det term 4 som setter i gang. Term 4 består også av 10 uker. Når de 10 ukene er ferdig er det (nesten) 2 måneders sommerferie. Jeg. Kan. Ikke. Vente. Det skal bli SÅ herlig altså! Det er skikkelig rart å tenke på at når det blir kald, våt, mørk vinter hjemme, kan jeg gå på stranden å grille meg. Jeg kommer nok til å savne snø, skikjøring og kosekvelder inne, men jeg skal innrømme at tanken på sol, sommer og strand, er ganske fin den også ;)

 

 

 

 

 

♥Er du glad for at helgen er her?

♥Har du noen spesielle planer for helgen?

♥Ville du gått glipp av en norsk vinter, for å få oppleve en Australiensk sommer?

♥Hva synes du om bildet jeg tok av denne fargerike blomsten her om dagen?

 

 

 


 

 

#blogg #hverdag #skole #ferie #sol #sommer #fri #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/16 #utvekslingaustralia #explorius #helg #fredag
Hei på deg♥

Mange av dere har sikkert akkurat startet opp på nytt, enten på skolebenken eller i arbeid, etter en laaang sommerferie. Når man begynner "på an igjen", vet jeg at det kan være vanskelig å finne fram motivasjonen. Det jeg har lyst å gjøre i dag, er å gi dere mine beste tips, for å få et supert år! Jeg tror disse tipsene er gode, uansett om det er skoleåret du nettop startet, utvekslingsåret ditt (!!), jobben som begynte igjen eller til og med om du verken skal gå på skole eller jobbe i år. 

 

Positiv innstilling

♥ Det blir det du lager det til. Om du starter etter sommerferien med en positiv innstilling, er det dermed god sannsynlighet for at du får et positivt år! Om du starter på skolen med en innstilling om at alt og alle er teit, kommer du bare til å klare å fokusere på det som er negativt, ikke alt det positive. Sett deg mål

♥ Det er viktig å sette seg oppnåelige mål. Selvfølgelig skal du ikke sette deg for lette mål heller, men det er ikke poeng i å sette seg mål som du VET at du ikke har muligheten til å klare å gjennomføre. Set deg hverdagsmål, og mål du kan klare etter en lengre periode. Et hverdagsmål kan foreksempel være å være å stå opp første gangen alarmen ringer en dag, mens et mål over en lengre periode kan foreksempel være å forbedre karaktersnittet sitt. Grunnen til at man bør sette seg mål er at da får man kjenne på den fantastiske mestringsfølelsen, når man "endelig" oppnår det man ønsker.

Planlegg

♥ Det å planlegge er veldig viktig for å få gjort alt det man ønsker. Du kan både planlegge en dag om gangen, eller en uke, en måned eller en enda lengre periode. Det er også lettere å nå målene sine, om man planlegger. Jeg pleier alltid å planlegge hver dag. Jeg bestemmer meg foreksempel for at før jeg går på skolen vil jeg løpe en tur, og ha tid til å spise en skikkelig frokost. Deretter skal jeg på skolen. Når jeg kommer hjem vil jeg spise, og gå en tur på stranden. Jeg vil være hjemme igjen til klokken 6. Deretter vil jeg gå i dusjen, og slappe litt av sammen med familien. Før jeg legger meg vil jeg være sikker på at alle lekser er gjort, og at skolesekken er klar. Jeg vil være i seng før klokken halv 10. 

Dette var selvfølgelig bare et eksempel på hvordan en dag kan planlegges, du må planlegge den slik DU vil ha den. Hovedpoenget er at du må legge inn alt du vil få ut av en dag, og prøve å holde tidsskjema, slik at det blir mulig. Kos deg i øyeblikket

♥ Dette er UTROLIG viktig! Om du bare skal kose deg i de supre stundene, vil du føle at det meste av dagen din er bortkastet og kjedelig. Uansett om du gjør ting som du ikke tenker på som verdens gøyeste, må du prøve å gjøre det til noe bra. Er du foreksempel på skolen, tenk på hvor flott det er at du kan se vennene dine i så mange timer! Må du gjøre lekser eller øve til prøve, gjør det koselig på rommet ditt, tenn lys, finn fram teppe, en kopp te og litt snacks. Er det full storm ute, og mørkt som bare det, gjør noe koselig inne med noen du er glad i. Er alle vennene dine bortreist en helg, nyt tiden du har alene. Du kan foreksempel lage deg et lite hjemmespa, gå en tur ute, lese en god bok, se en søt film, bake en kake du liker godt osv. Prøv alltid å gjøre det beste utav det du har!

Prøv noe nytt!

♥ Dette er noe av det aller, aller viktigste for å få et spennende år. Et spennende år består av nye opplevelser, nye venner og crazy minner, ikke sant? Hvordan i alle dager har du da tenkt å få et spennende år, om du ikke tar sjangsen på å prøve noe nytt? Jeg synes at nå til dags er mange av oss alt for dårlige til å prøve nye ting. Vi må lære oss å ta sjangsen! Hvor mange har vel ikke opplevd at vi er negative som bare det, fordi det har skjedd en forandring siden sist? Man kan foreksempel ha måtte bytte ut favoritt læreren med en annen, på jobben har man fått nye kollegaer, den årlige ferien til syden er byttet ut med hyttetur, det ble kjøpt inn feil brus til selskapet osv. Vel, dette er en super mulighet til å faktisk prøve noe du ikke har prøvd før, eller bli kjent med noen du ikke kjenner fra før! Kast deg på det, og prøv så mye nytt som du har mulighet til!

Jeg kunne ikke spille håndball lengre, på grunn av ødelagte skuldre og bestemte meg etter mange om og men for å starte med fotball i steden. Det var en av de beste avgjørelsene mine noen gang! Nå elsker jeg fotball, og jeg hadde den beste tiden du kan tenke deg på mitt gamle fotballag i Norge!

 

 

 

♥Hva synes du om dette innlegget?

♥Hva tenker du er det viktigste for å få et godt år?

♥Klarte du å starte opp med masse inspirasjon etter sommerferien?

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #inspirasjon #skole #jobb #ferie #mandag #tirsdag #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius #tips 
Hei hei♥

Jeg er sikker på at jeg må være den heldigste jenten i hele Australia. Jeg har nemlig en slik fantastisk vertsfamilie, som alltid prøver å gjøre det beste for meg. I går fant de ut at de ville kjøpe en sykkel til meg. Hele familien dro derfor avgårde på roadtrip, for å finne en sykkelbutikk. Til slutt fant de den sykkelen de lette etter, og jeg kunne gå ut av butikken med en supersøt hvit og blå sykkel MED en kjempe praktisk (og søt) kurv. Nå kan jeg sykle avgårde til stranden med både mat, vann og andre nødvendigheter ;)

Jeg kom faktisk akkurat inn fra min første tur, på den nye sykkelen. Jeg syklet langs stranden og da jeg kom hjem fant jeg ut at den "lille" sykkelturen min var på hele 15km! Det var så gøy og såååå herlig å sykle igjen. Ingen treningsøkter på treningssenter kan måle seg med en god økt i fin natur og perfekt temperatur!

↓ Jeg vet jeg ikke ser serlig smart ut med hjelm... Men det er bedre enn å knuse hodet, haha! ↓↓ Da var min første tur i gang! ↓

 

 

 

♥Hva synes du om den nye sykkelen min?

♥Har ikke jeg en fantastisk snill vertsfamilie?

♥Liker du å sykle?

♥Foretrekker du å sykle eller å jogge?

 

 

 

#blogg #hverdag #trening #sykkel #heldig #jente #sol #sommer #reise #foto #strand #Australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius 
Heihei♥

Disse bildene tok jeg utenfor huset vårt her om dagen. Hva synes du? 

 

 

 

♥Likte du bildene?

♥Er du glad i blomster?

♥Har du en favoritt blomst?

 

 

 


 

#blogg #hverdag #foto #natur #pink #rosa #sol #sommer #utveksling #utveksling14/15 #australia #reise
Hei på deg♥

I dag har jeg lyst å vise dere de siste bildene jeg har postet på Instagram. De oppsumerer nemlig litt av hva jeg har brukt tiden min på, den siste måneden her i Australia. Jeg heter forresten kristi_pedersen på Instagram, så om noen har lyst å følge meg der, for flere oppdateringer fra Australia, følg meg gjerne! Jeg har også veldig lyst å høre hva din instagram er, slik at jeg kan skjekke ut det gøye du har gjort i det siste :) Om du vet om noen gode inspirasjonsbrukere eller morsomme brukere, blir jeg også glad om du legger igjen en kommentar.

1. Jeg har besøkt den nydelige byen min (Perth) om kvelden. En fantastisk opplevelse, virkelig!

2. Jeg har prøvd å få tatt antrekksbilder til bloggen, men det er litt vanskelig når den søte Pup er en linselus.

3. Jeg har hatt mange flotte treningsturer på stranden.

4. Jeg har eeeendelig blitt 17 år. Jeg fikk både gaver, kake og et kooselig selskap.

5. Jeg har vært på ilder-utstilling, i en park med mange svarte svaner.

6. Jeg har vært på stranden for å fotografere de nydelige solnedgangene. Der har jeg til og med fått sett ville delfiner!

7. Jeg har tatt selfier i bilen, på vei til footy kamp, haha! 

8. Og jeg har sett tilbake på turen jeg hadde til Skottland, med Kristina. BARE gode minner!

 

 

 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du instagram?

♥Vet du om noen inspirerende brukere?

♥Har du gjort noe gøy den siste måneden?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #instagram #foto #ferie #reise #utveksling #utveksling14/15 #australia #antrekk #outfit #mote #selfie #city #sol #sommer #strand #trening 
Hei på deg♥

Ord kan virkelig ikke beskive hvor UTROLIG glad jeg er i frukt. Frukt er bare så mye bedre enn all annen mat i hele verden, haha. Jeg hadde foreksempel lett valgt vannmelon fremfor sjokolade, og jeg elsker sjokolade, så det sier enda mer om hvor mye jeg elsker vannmelon. Jeg tror ikke noen andre enn mamma og pappa, som har måtte levd i samme hus som dette fruktspisende-monsteret (meg), kan skjønne hvor glad jeg blir når noen kjøper ny frukt. Jeg føler meg derfor som i himmelen, når jeg åpner kjøleskapet her i Australia og ser at vertsmamma'en min, har vært så snill å kjøpt frukt. Hun er så omtenksom, og tar ofte med seg både jordbær og vannmelon (noen av mine absolutt favoritt frukter!!), hjem fra butikken. 

 

 

♥Er du også en frukt-elsker?

♥Hva foretrekker du, jordbær eller vannmelon?

♥Kunne du også ønske at frukt ble billigere i Norge?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kosthold #jordbær #vannmelon #foto #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #australia #sol #sommer 
Heiihei♥

Jeg er virkelig helt forelsket i disse to smykkene jeg fant, da jeg var å shoppet på senteret forrige uke. Jeg elsket både fargene og det at de ser SÅ søte ut. Jeg ser for meg hvor godt de kan sette prikken over i'en på et antrekk, altså. Hva synes du?

 

 

 

 

♥Hva synes du om ugle-smykkene?

♥Er du glad i å pyte opp antrekk, med smykker?

♥Liker du best store eller små smykker?

 

 

 

#blogg #hverdag #shopping #mote #smykker #foto #australia #reise #helg #sol #sommer #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

I dag har jeg planer om å skrive et litt mer personlig innlegg på bloggen, enn jeg ellers gjør. For en stund siden, fikk jeg nemlig et veldig artig spørsmål her på bloggen. En søt leser, lurte på hvordan jeg synes det går å måtte snakke engelsk hele tiden. Nå skal jeg prøve å svare så godt jeg kan :)

Når man reiser på utveksling til et land der de snakker et annet språk, er man jo forberedt på at man ikke kan snakke Norsk til de man møter. Likevel er det ikke så lett å helt se for seg hvordan det kommer til å bli å måtte forstå og gjøre seg forstått på et "ukjent" språk til alle døgnets tider. I tillegg til at jeg alltid har alltid hatt rimelig gode karakterer i engelsk på skolen, hadde jeg reist en del rundt om i verden med familien min, men også alene, før jeg satt meg på flyet til Australia. Jeg hadde derfor måtte brukt engelsk som et kommunikasjonsspråk mange ganger før jeg begynte året som utvekslingsstudent. Likevel følte jeg meg ikke særlig høy i hatten da jeg sto med koffertene mine på Flesland, klar for å si hadet til alt som heter Norsk. 

Den første gangen jeg virkelig fikk kjenne på at jeg ikke "kunne språket", var da jeg våknet i panikk på flyet fra Helsinki til Hong Kong. Følelsen av å være så redd, men likevel ikke klare å forklare hvordan du helt har det, er ikke lett. Heldigvis klarer man som regel med hjelp an kropsspråk, merkelige forklaringer og litt gramatikkfeil å få fram hva man mener. Neste problem som ventet meg med tanke på språket, var rett og slett bekymringene. Hva sa egentlig hun damen i skranken? Kommer kofferten min helt frem til Australia, eller skulle jeg gjort noe mer? Oj, hva sa mannen på høytaleren? Sa han at vi måtte fylle ut et skjema, eller at man ikke måtte gjøre det? Det er så masse man ikke helt får med seg, og noen ganger kan det være skremmende. Hvertfall når man er i situasjoner der man må klare seg alene (som da jeg var på vei fra ene siden av jorden, til den andre). Etter en stund lærer man seg å ikke bekymre seg så utrolig mye om man ikke får med seg alt. Jeg har lært at som regel er det ikke så mye viktig man går glipp av.

Campen i Sydney gikk egentlig ganske fint språkmessig. Det var jo den første uken min i Australia, og jeg kunne merke at det ble mye mer naturlig å snakke engelsk etterhvert som dagene gikk. Jeg var likevel SÅ nervøs for å møte vertsfamilien. Hva om jeg ikke forstod hva de sa til meg? Hva om det ble kleine missforståelser? Hva om jeg formulerte meg slik at de trodde jeg var missfornøyd? Og ikke minst, hva med SKOLEN? 

Alt gikk fint. TIL OG MED skolen. Selvfølgelig blir det missforståelser en gang i blandt, men da gjerlder det bare å ha litt selvironi. Av og til kan faktisk slike missforståelser bli skikkelig morsomme! Du skulle sett fjesene til vennene mine da jeg skulle si noe om å hoppe over frokosten. Du skjønner nemlig det at jeg tenkte meg ikke om, og da så fint "jump over breakfast". De skjønte ingenting! Haha, de stakkarene så for seg at vi Nordmenn, vi hopper fram og tilbake over skiven vi har til frokost. Som regel er det ingen som synes jeg er teit selv om jeg sier feil. De synes bare jeg er utrolig flink, som snakker andre-språket mitt så bra! Selv om jeg fortsett synes det er litt pinlig å si feil, og bli rettet på, sier jeg til de jeg snakker med at de må bare rette på det jeg sier feil. Det er slik man blir bedre, ikke sant? 

Jeg vil si at der er verken så skummelt eller så vanskelig å reise på utveksling der man må snakke engelsk, som mange tror. Jeg kan si meg helt enig i at det kan være frustrerende å ikke få fram det man vil si, frustrerende å til tider ikke forstå hva folk sier, frustrerende å se karakterende på skolen være kjempedårlige nå i starten, men slik er det bare. Man må begynne et sted, og jeg VET at jeg kommer til å synes at det er verdt å gå gjennom denne (til tider) frustrerende perioden, når jeg kommer hjem å snakker flytende engelsk. Jeg sier ikke at når jeg kommer hjem kan jeg ALT i det engelske språk. Likevel våger jeg å påstå at jeg kommer til å lære meg såpass godt engelsk i år, at jeg kommer aldri til å skamme meg for å snakke engelsk forran andre igjen. Og det er en av de mange grunnene til at jeg valgte å reise på utveksling!

↑ Happy jente, klarte å gjøre seg godt nok forstått til å få et bilde av seg selv fremfor operahuset i Sydney!

 

 

♥Hva synes du om innlegget? Liker du når jeg skriver litt mer personlig?

♥Har du opplevd å være en plass der du ikke kan snakke norsk, og derfor ikke få fram det du vil si?

♥Hadde du tørt å reise på utveksling til et land med et "ukjent" språk?

 

// når dette innlegget blir publisert på bloggen, ligger nok jeg å sover her i Australia. Jeg forhåndspubliserer av og til innlegg, slik at de skal komme ut når dere der hjemme faktisk er våkne :)  

 

#blogg #hverdag #engelsk #skole #reise #foto #australia #utveksling #utveksling14/15 #eplorius #personlig
Heihei♥

Jeg håper dere har det flott allesammen! I dag tenkte jeg at jeg ville vise dere to supersøte mobildeksel jeg kjøpte her om dagen. Jeg er nemlig verdensmester i å ødelegge mobildeksel, så jeg trengte nye igjen. Jaja, så lenge det er mobildekslene (og ikke mobilen) som knuser, får jeg være fornøyd!

Disse to kjøpte jeg på en butikk som heter "Factorie", for ca 15kr stykket.

♥ Every day is a new adventure 

♥ Just live 

 

 

 

♥Hva synes du om dekslene?

♥Ødelegger du ofte mobildeksler?

♥Hvordan har du hatt det i det siste?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #shopping #helg #foto #mobil #iphone #deksel #reise #australia #inspirasjon #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

Til nå har jeg vist dere mange bilder fra aktivitetene vi hadde på geografi turen, men lite av campen i seg selv. Vi ankom campområdet i 4-5 tiden på torsdagen, og reiste derfra i 8-9 tiden på fredags morgen. Vi tilbrakte ikke så mye tid der, men jeg tror ikke akkurat noen kunne tenke seg å bli lengre. Haha, campen så nemlig akkurat ut slik som camper der alle blir drept i skrekk filmer. Med andre ord ikke så veldig koselig ;) Det hjelp ikke akkurat at meste parten av tiden var vêret grått, det var mørkt, det regnet og vinden suste...

↑ Hele campområdet. Det var en klasse fra en barneskole der samtidig som vi var der. De hadde høre siden av campen, mens vi hadde venste siden.

↑ Her står bussene vi kom i, forran huset der jentene bodde (i andre etasje) og kjøkkenet var (i første etasje). Vi var ganske mange jenter, så vi bodde på to rom. Vi var vel omtrent 8 stk. på hvert rom :)

↑ Haha, jeg vil si at guttene var enda mer uheldige enn oss. De måtte nemlig sove i dette skuret! ;)

↑ En stilig paintball bane, som vi dessverre ikke fikk brukt. ↓↑ Og koooselig bål til å varme marshmallow's på om kvelden. Vi hadde det faktisk veldig kjekt sammen, og jeg ble bedre kjent med mange av de i klassen! Det er virkelig mye lettere å bli kjent med folk når vi gjør "ikke-skole-ting" sammen, enn når vi bare er på skolen.

↑ Bussen neste morgen, klar for besøk i ALCOA gruven, før vi reiste hjem. Jeg tror ALLE var like trøtte, haha!

↑ På veien hjem stoppet vi også langs veien for å grave et hull i bakken, for å studere de ulike lagene med jord. #geografi, haha!

↑ Slike busker/trær/palmer er OVERALT her i Australia. Ifra gamle danger ble de kallet "Black Boy", men nå had de fleste begynt å kalle de for "Grass Tree" istedenfor. 

↑ På tide å reise hjem igjen. Bussturen hjem virket sååå mye lengre, enn når vi reiste bort. Heldigvis er det grønt og frodig langs veiene her. Australia er ikke så alt for langt vekke fra ekvator (hvertfall ikke her jeg bor i Australia), så det er derfor deler av landet har et slags regskog-aktig preg.

↑ På slike store bakker går det ofte mange dyr. Hester, kuer, sauer, kameler, kengeruer og lamaer er bare eksempler på hva jeg så på vei hjem :)

 

 

 

 

♥Hva synes du om campområdet?

♥Hadde du likt å overnattet der, eller hadde du også bekymret deg litt?

♥Hadde du trodd at Australia var et slikt grønt land?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #skole #venner #foto #natur #australia #reise #utveklsing #utveksling14/15 #explorius
Hello♥

//klokken er 18:42 i Australia

Dagen i dag har ikke vært av de beste. Influensa'en har virkelig satt seg inn i meg. Jeg våknet i dag tidlig, følte meg dårlig, men gikk likevel på skolen. I og med at jeg var på geografikamp både på torsdag og fredag, ville jeg ikke gå glipp av en tredje dag på rad. Jeg var så redd for at jeg ville gå glipp av for masse på skolen. Her i Australia må man nemlig gjøre alt arbeid hjemme, som de andre gjør på skolen, om vi ikke er der. I tillegg til leksene. Dette er uansett om vi er på camp, på ferie eller er syk. Jeg holdt ut hele dagen, men det første jeg gjorde når jeg kom hjem klokken tre var å legge meg igjen. Jeg sov noen timer før jeg sto opp igjen nå, for å lage meg litt kveldsmat. Nå tror jeg at jeg bare vil bla gjennom Vogue mens jeg spiser, for å så legge meg for kvelden. Jeg håper et mirakel skjer over natten, slik at jeg føler meg frisk og opplagt når jeg våkner i morgen. # krysserfingerene ;)

♥ Musli, melk og jordbær  

 

 

♥Blir du lett syk, eller har du et godt immunforsvar?

♥Liker du å lese inspirasjonsblader som "Vogue", "Det Nye", "Elle" osv.? Har du et favoritt blad?

♥Synes du at musli passer best til frokost eller til kvelds?

 

 

 

#blogg #hverdag #foto #mat #kosthold #syk #skole #helg #mandag #reise #utveksling #utveksling14/15 #australia #vogue #mote #skjønnhet #inspirasjon #antrekk
Hello♥

Selv om det er vinter her i Australia, har vi disse nyyydelige "sommer" dagene i mellom alle regnstormene. Her om dagen var det så fint og varmt, at til og med vepsene kom ut på blomstrene. Dette er noe som bare minner meg om lange, fine sommerdager hjemme på Tysnes altså. I mitt hode er det ingen tvil om at sommeren, det er den aller beste årstiden!
 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Hva minner deg om sommer?

♥Hvilken årstid liker du best?


 

 

 

#blogg #hverdag #foto #sommer #sol #foto #natur #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Heihei♥

Da har jeg lest nøye gjennom alle bloggene, til dere som meldte dere på den lille "konkurransen" min. Det var så mange flinke bloggere som hadde meldt seg på, at det var nesten umulig å velge bare 3 blogger! Om du meldte deg på, men ikke vant, må jeg bare få sagt at du hadde en kjempefin blogg du også. Jeg likte hver eneste blogg jeg så gjennom! Til slutt bestemte jeg meg for å kåre ut Kristina Brattbakk (LINK), Sofie Fevang (LINK) og Hanne Presthaug (LINK) som denne månedens bloggere. 

 

 

Sofie Fevang

Bloggen hennes blir oppdatert jevnlig, med valdig varierte innlegg. Hun er flink til å lage gøye videoer til leserne sine, noe som er et stort pluss! I tillegg har hun et ryddig design og god kvalitet på bildene hun bruker. 

Hanne Presthaug

Bloggen hennes blir også oppdatert jevnlig, med varierte innlegg. Innleggene hennes har mange bilder, noe som gjør bloggen spennende. Hun legger også ut mange oppskrifter, som ser veeeldig gode ut. 

 

Kristina Brattbakk

Bloggen til Kristina synes jeg er veldig kjekk å lese. Jeg har lest den i en lengre periode, og hun deler mange gode tips med leserne sine. Tommel opp for tips! I tillegg sprer hun sååå masse positivitet i innleggene sine.


//innlegget er forhåndspublisert, nå er det natt her i Australia

 

 

 

 

♥Har du hørt om disse bloggene før?

♥Hva synes du beskriver en god blogg?

♥Vil du at jeg skal fortsette med å kåre månedens bloggere?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #foto #månedensblogg #konkurranske #utveksling #utveksling14/15 #australia #explorius #trening #mat #kosthold #oppskrift #mote #skjønnhet #outfit
Heii♥

På geografi campen var det ikke bare bølger og bunkers'er vi fikk se. Vi fikk også besøke et av ALCOA sine gruveområder. ALCOA er et av verdens største aluminiumprodusenter med hovedkontor i USA. Selskapet leverer aluminium til fly og romfart, transport, bygningskonstruksjoner og emballasje. Det var derfor stilig å få se områdene der bauxitt (en slags steintype som inneholder aluminium), blir hentet opp og deretter omgjort til alumina. Alumina er ikke det samme som aluminium, alumina er på en måte aluminium før det blir omgjort til Aluminium. Avansert... Haha ;) Uansett, her kommer noen bilder fra turen vi hadde (i buss) gjennom gruveområdet:↑ Slik var utsikten min på bussturen. Vi måtte være i bussen hele tiden, pga. sikkerhet. Det var litt kjipt, men vi skjønte alle hvorfor dette var regelen, da vi så hvor store og farlige maskinene var! 

↑ En viktig ting bussen vår måtte gjennom, var en grundig vask. Dette er fordi i Australia har de en sykdom i naturen som heter Phytophthora Cinnamomi (også kalt Jarrah Dieback). Denne sykdommen angriper røttene til planter og trær, og er veldig vanskelig å bli kvitt i områdene som allerede har blitt smittet. For å ikke føre smitten videre (i foreksempel jord under bussen), måtte den gjennom "vaskemaskinen".

↑ Transportbånd, som frakter bauxitt.↑ Den røde jorden, som Australia er så kjent for. ↑ Truckene ser ikke så store ut på bilde, men jeg skal love deg at de var ENORME!↑ Her blir bauxitte tømt ned i en knuser, som knuser de største steinene, før det blir transportert på transportbåndet.

↑ Jorden i Australia er veldig støvete, så om du kjører uti ødemarken kommer bilen din garantert til å se slik ut. etter ikke lang tid. Jeg tuller ikke...↑ Mer transportbånd. Hvis noen lurer, så er det ikke normalt med skog i skyene her i Australia heller... Det var bare refleksjonen i bussvinduet.

 

 

 

 

♥Synes du det var spennende å se slike bilder fra Australia på bloggen også? Eller foretrekker du når jeg bare legger ut bilder av det setreotypiske Australia med bare strandbilder?

♥Har du vært på/i et gruveområde før?

♥Interesserer du deg for geografi?

 

 


 

#blogg #hverdag #helg #skole #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

//14:52 Australiensk tid

Jeg fikk en gang spørsmål her på bloggen hva mitt beste tips mot bad hair days er. Jeg synes dette var et artig spørsmål, fordi jeg har faktisk et knall enkelt svar til akkurat dette! Ønsk deg blomster til å ha i håret! Det kan enten være enkel blomst festet på en klemme, blomster-kranser, blomster-hårbånd eller blomster-hårbøyler. Selvfølgelig er det falske blomster jeg snakker om (i tilfelle noen lurte). Blomsterpynt som dette pleier ikke å koste så masse, og blir solgt på de fleste klesbutikker nå for tiden. Hver dag jeg våkner opp med en bad hair day, eller bare ønsker å se litt mer pyntet ut på håret, slenger jeg på litt blomster. Ikke bare får blomstene fokuset vekk fra håret i seg selv (på en dårlig hårdag), om man bruker blomster i farger som passer til antrekket, kan det være akkurat denne detaljen som setter prikken over i'en. 

Disse to blomsterkransene kjøpte jeg på en butikk som heter Factorie, i forrige uke her i Australia. De kostet ca. 20kr per stykk. 

 

 

 

 

♥Bruker du blomster i håret?

♥Hva er ditt tips mot bad hair days?

♥Hva synes du om disse to blomster-hårbånd'ene?

 

 

 

#blogg #hverdag #tips #mote #skjønnhet #foto #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #hår #sminke #shopping #sol #sommer
Heihei♥

Da klassen min var ferdig å studere bølgene (på geografi campen, på torsdag), skulle vi ta en tur innom en bunkers. Denne bunkers'en var fra andre verdenskrig, men var fortsett i "god" stand. Da vi stakk hodet inn den første gangen, tror jeg alle ble sjokkert. Veggene var nemlig dekket med graffiti! Det forventet vi ikke, haha! 

 

 

♥Har du vært inne i en bunkers før? Hvordan så den ut?

♥Hadde du blitt overrasket om noen hadde fylt veggene med graffiti?

♥Synes du graffiti er kunst eller hærverk?

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #skole #foto #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #sol #sommer #ferie 
Hei på deg♥

//18:50 Australiensk tid

Hvordan har du det i dag? Jeg er blitt super forkjølet, men ellers går det fint. På grunn av forkjølelsen, går jeg dessverre glipp av årets siste footy kamp i kveld... Jaja.

Her om dagen fikk jeg et gøy oppdrag av vertsfamilien. Jeg skulle nemlig være hundepasser for Pup (vertshund) og lille Grommy, i noen timer. Pup er den enkleste hunden å passe på i hele verden, men Grom derimot, han er en liten rakker, haha! Han graver opp blomstrene i hagen, spiser ting opp, går på do der han vil, ønsker å leke HELE tiden osv. 

↑ Pup er så snill og god, at han hjalp meg litt med å passe på den lille ;) ↑

 

 

 

 

♥Hva synes du om den lille Grommy?

♥Har du noen gang passet på en aktiv valp?

♥Er du glad i hunder?

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #hund #foto #helg #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius #sol #sommer 
Heihei♥

//15:53 Australiensk tid

Her kommer resten av bildene jeg tok på stranden, der vi studerte bølgene. Denne skoledagen synes jeg var utrolig spennende, og ikke minst lærerik. Bilder fra de andre aktivitetene og selve campområdet vil jeg også vise dere på bloggen. Jeg må bare dele innleggene litt opp, slik at jeg ikke ender opp med 100 bilder i ett innlegg, haha!↑ Da vi sto på denne toppen her, og så utover havet, var vannet så klart at vi kunne faktisk SE hvor det var hai, selv om vi sto langt, langt vekke. Ser du at man kan se rett ned til havbunnen? Det mørke er områder med sjøgress, og det lyse er områder med sand. Jeg ble virkelig imponert over så klart vann altså! Det var liksom som å se utover en stor, photoshoppet reklameplakat. 

↑ Selv om vannet var fantastisk i seg selv, var ikke det grunnen til at vi gikk opp til denne toppen. Det vi skulle studere, var hvordan havet eroderer vekk land, fra begge sider av denne utstikkeren med fastland. Det var faktisk veldig fascinerende å se! På det smaleste, var det omtrent 100m land igjen, mellom de to sidene med hav. Grunnen til at det forsvinner så mye fastland her hvert år, er at det meste av denne utstikkeren består av sand og myke bergtyper. Noen hus har allerede rast ut i havet, og flere av disse husene du kan se på bildet, kommer nok også til å forsvinne med tiden.

↓ Her er et bilde fra google maps, av utstikkeren vi var på. Der vi sto på bildet over, er opp og litt til venstre for der der står "White Rock" i havet. Jeg ser at det er litt vanskelig å lese de ulike stedsnavnene, men øyen under "White Rock", er en øy fullt av ville pingviner. Hvor stilig er vel ikke det?
↓ Så var det tilbake i bussene. Neste stopp var lunch i Pinjarra!

 

 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du vært en plass med så klart vann før?

♥Er du glad i å se og oppleve nye steder?

 

 


#blogg #hverdag #foto #reise #natur #strand #sol #sommer #helg #skole #utveksling #utveksling14/15 #australia #explorius
Heihei♥

Jammen meg våknet jeg opp med vondt i både hals, hode og ører. Slik vil jeg ikke ha det, når det endelig er blitt helg! På campen var det både kaldt, forkjølte elever og lite soving, så det er nok der sykdommen kom fra... Jeg får bare drikke te'en min og håpe på at formen blir bedre utover dagen. Til dere som fortsett er våken hjemme i Norge - god natt til dere! Her i Australia er en ny dag startet :) 

 

 

♥Har du vært forkjølet i det siste?

♥Blir du lett syk?

♥Har du noen spesielle planer for helgen?


 

 

#blogg #hverdag #skole #helg #sol #sommer #syk #jente #reise #foto #utveksling #utveksling14/15 #explorius #australia
Heiheii♥

Nå har jeg sett gjennom en del av bildene jeg tok på campen, og jammen meg hadde jeg tatt flere enn jeg hadde forventet. Det er lett å knipse mye, når man får se så mye nytt og spennende! Her kommer noen bilder fra den første aktiviteten vi hadde, altså rimelig tidlig på torsdagen. Denne aktiviteten var å besøke en strand på vei til Pinjarra (der campområdet var). Her skulle vi blandt annet studere bølge lengde, høyde, retning og ødeleggelse. Det var spennende å se hvor mye bølger faktisk kan ødelegge av omgivelser! Vi studerte også flere steiner og berg, både på land og de som lå lenger ute på havet.  

 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du vært i lignende omgivelser før?

♥Kunne du tenke deg å tilbringe skoledagen på en strand som dette?

♥Hvordan har uken sin vært?

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #skole #helg #sol #sommer #reise #foto #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius 
Hellooo♥

Ettermiddagen min har gått til å pakke ut alt fra campen og ta hunden med på luftetur til stranden. Nå ville jeg bare stikke innom bloggen, å fortelle dere at nå er jeg klar for å nyte resten av denne kvelden. Annsiktsmaskene er klar, rolig musikk er på og tekoppen er varm. Jeg kunne ikke ønsket meg en mer avslappende kveld :) Jeg håper din kveld blir like fin (når det blir kveld i Norge da). Klem fra Australia♥ 

 

 

 

♥Har du prøvd noen av disse annsiktsmaskene før? Isåfall hva synes du?

♥Hva er en perfekt kveld for deg?

♥Hvordan har vêret vært der du bor, i det siste?

 

 

 

 

#blogg #hverdag #spa #skjønnhet #foto #sol #sommer #utveksling #utveksling14/15 #australia #explorius 
Hei på deg♥

Da har jeg kommet hjem, etter to dager på camp. Jeg er så mange opplevelser rikere nå, enn da jeg dro, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å være med. Det var verken lærerene eller caming plassen i seg selv, som gjorde turen så flott. Den fantastiske gjengen med elever derfimot, gjorde turen uforglemmelig. Jeg kan ikke huske sist gang jeg har ledd så masse!

I tillegg til å bli bedre kjent med folk fra skolen min, har jeg fått sett nydelige strender, klipper, bunkers'er, gruveområder, regn, vind, sol, hester, lamaer, kameler, maaaange kengeruer, en kirkegård og masse, masse annet. Jeg har kameraet fullt av bilder, og jeg gleder meg til å senere vise dere hva jeg har fått sett. Nå er det utpakking som står på planen... 

 

 

 

♥Er du enig i at det viktigste er ikke hvor du er, men hvem du er med?

♥Har du blitt kjent med noen nye, fantasiske personer det siste året?

♥Er du glad for at det er FREDAG i dag?

 


 

 

#blogg #hverdag #skole #foto #sol #sommer #utveksling #utveksling14/15 #explorius #australia #reise #helg #fredag


Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Giveaway · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Reisetips · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits