Hei på deg♥

//lokal tid: 19:17

Nå har jeg forhørt meg med vertsfar, og fugleflokken på 3 som jeg støtte på da jeg var på sykkeltur i dag var en type fiskeørn. De var en opplevelse å få se! 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du sett ørn på nært hold før? Hva synes du?

♥Er du klar for ET NYTT ÅR?

 


#blogg #hverdag #jul #nyttår #desember #foto #natur #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 13:08

Nå har jeg akkurat kommet inn fra årets siste sykkeltur. Jeg syklet ut i håp om å treffe på noen spennende dyr å fotografere, noe jeg så absolutt gjorde! Jeg var faktisk heldig nok til å møte en slange, men dessverre ikke kjapp nok til å få stoppet sykkelen, åpne kamerabagen og finne frem kameraet før slangen var forsvunnet langt inni buskene...


Det var en perfekt dag til å sykle på en lang tur som dette i dag. Det har nemlig vært noen grader kjøligere i dag, enn det var i går. 

Det dyret jeg derimot FIKK tatt bilder av, var bobtailen jeg møtte på! Snakk om å gå i ett med naturen!! 

Jeg fikk også tatt noen bilder av en slags skarv som stod på berget å tørket i solen.

Jeg fikk også fotografert en flokk av en annen type veldig spennende fugletype, men jeg vil bare forhøre meg med vertsfar hvilken type fugl det er, før jeg viser dere bildene.


 Det er så rart å tenke på at det er årets siste dag i dag! Her i vertsfamilien feires vist ikke nyttår i det hele tatt, så her er det bare en vanlig dag i dag. Perth city feirer vist heller ikke noe særlig, og fyrverkeri er vist ulovlig for privatpersoner, så at det blir en annerledes nyttårsaften i år, det er HELT sikkert. Jeg vet at Sydney har et helt vilt fyrverkerishow, men her i Perth har de vist ikke fyrverkeri før Australia Day som er den 26. januar. Menmen, det er jo "bare" årets siste kveld, det blir rart å ikke gjøre noe spesielt, men kvelden kommer og kvelden går, samme om den blir feiret eller ikke. Neste år er jeg hjemme igjen, så da får jeg heller feire dobbelt opp! ;) 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Hva er planene dine for nyttårsaften?

 


#blogg #hverdag #helg #jul #desember #foto #natur #trening #sykkel #reise #australia #utveksling #explorius
Heisann♥

//lokal tid: 19:21

I dag har jeg lyst å fortelle dere om de merkeligste fuglene jeg vet om! "Kookaburra" er en fugleart som det finnes en god del av her i Western Australia. Det som er så spesielt med disse fuglene er at de faktisk LER! Eller de ler jo ikke akkurat da (eller hvem vet), men de lager lyder som høres akkurat ut som en ekkel latter. De er en ganske sky fugleart, så jeg har ikke fått noen skikkelig klare, gode bilder av de enda. Men det jeg har funnet, det er en youtube video der dere kan høre hvordan de høres ut. Som i mange andre eksotiske land, er det ikke et stille øyeblikk ute i naturen her i Australia. Det er så mange nye, merkelige, spennende, eksotiske og irriterende (!!) lyder, og kookaburra'ene gjør så absolutt sitt til at det aldri blir et stille øyeblikk. 

Videoen jeg snakket om kan du finne HER.

//bildet er lånt fra google 


♥Har du hørt noe lignende før?

♥Pleier du å bli irritert av slike "eksotiske" lyder når du er ute å reiser?

♥Har vi noen spesielle dyre/natur- lyder hjemme i Norge som du kan komme på?


#blogg #hverdag #jul #desember #natur #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 15:51

Etter flere dager med mye tung julemat, var det fantastisk herlig å starte tirsdagen med dette forfriskende fruktfatet ↓ Her har vi hatt nok en dag med sol og skyfri himmel, og værvarselet lover knall sol hver eneste dag fremover. Hele 41 grader var det faktisk i dag da klokken ble 12, noe jeg synes var unødvendig varmt. Jeg elsker varmen her, men når det er SÅ varmt, da blir det liksom litt plagsomt. Men koser meg, det gjør jeg likevel! Nå er det faktisk MINDRE enn 4 måneder til utvekslingen min er ferdig, så jeg prøver så godt jeg kan å gjøre hver dag så minnerik som mulig.

 

♥Hva spiste du til frokost i dag?

♥Har du spist mye god julemat i år?

♥Hva synes du er det aller beste med julen?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #jul #romjul #desember #mat #kosthold #frokost #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann♥

//lokal tid: 19:49

Jeg går ut i hagen hver kveld jeg, for å se på julelysene til vertsmor. Jeg prøver så hardt å skjønne at det er JUL, men jeg klarer det bare ikke.. Full sol, 35 grader, strand, sommerferie, INGENTING som minner meg om jul. Menmen, sommer er noe av det aller beste jeg vet, så jeg skal absolutt ikke klage!Ellers så er det noe grådig ekkelt som har hendt her i Western Australia i dag! ENDA en person er blitt oppspist av hai, denne gangen en 17 år gammel gutt. Han ble spist utenfor Albany, med ikke helt i mitt område. Men jeg bør ikke føle meg for trygg, hvithai er virkelig begynt å bli et problem langs kysten i hele WA.

Ikke nok med haiangrep, det var en dame som druknet utenfor marinaen her nede i går ettermiddag, noe som også var kjempe trist. Dette med sommer og bading, det gjelder å passe seg!!

Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å ta en tidlig kveld. Dagen i dag har vært veldig innholdsrik, og jeg har kost meg masse. Haha, men det hele endet med at jeg sovnet på gulvet sammen med hunden, noe vertsfamilien min synes var hysterisk morsomt... De mente at det var et tegn på at det gikk mot leggetid for meg! 

 

♥Hvordan har mandagen din vært til nå?

♥Har du hatt julestemning i år?

♥Var det ikke ekkelt med haiangrepet vel?


#blogg #hverdag #bilder #jul #desember #sommer #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 16:26

Akkurat nå sitter jeg utslitt på gulvet, etter en veldig god løpeøkt i parken. Dagen i dag har vært utrolig innholdsrik! Den startet selvfølgelig med en lang morgentur (som alltid), før jeg tok Pup med meg på en badetur til stranden. Jeg har ikke sett en hund så lykkelig på lenge, haha! Han elsker å bade, spesielt sammen med de andre hundene på stranden, og når Pup er glad, da er jeg glad også. 

Da jeg kom hjem fikk jeg beskjed om å hoppe kjapt i dusjen. Vertsmor, vertsfar, vertsbror og konen hans ville nemlig ta meg med ut å spise lunch i en sportsbar, samtidig som vi så cricket på storskjermen. Det var grådig koselig, og maten var veldig god. Jeg spiste den beste laksesalaten jeg har smakt på lenge!

Vertsmor tok noen bilder av Pup og meg, før vi satte kursen mot stranden i formiddag. Toppen (og shortsen og sokkene) jeg har på meg fikk jeg til jul, og jeg ELSKER den! Jeg synes at sterke farger er så stilig!
 

♥Hva er planene dine for denne fine mandagen?

♥Har du fortsett fri, eller må du på jobb i dag?#blogg #hverdag #mandag #trening #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia
Hey mate♥

//lokal tid: 19:58

Jeg må knipe meg i armen jeg, hver morgen når jeg ser de grå og rosa papegøyene utenfor huset. At jeg faktisk bor i et land med ekte, ville papegøyer, det er så utrolig! Etter at jeg fikk den nye kameralinsen til jul, har jeg gledet meg veldig masse til å vise dere noen skikkelige bilder av disse vakre skapningene. Nå er jeg spent på hva du synes!


"pink and grey galah"
♥Hva synes du om bildene? Og om papegøyene?

♥Har du sett en slik fugl før?


#blogg #hverdag #foto #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 
Heisann!♥

//lokal tid: 16:51

I dag har vertsmor og jeg vært "ute på eventyr" i flere timer. I 11-tiden spurte hun om jeg ville være med henne en kjøretur, og jeg sa selvfølgelig ja. Vi kjørte først til Ellenbrook, der en av venninnene hennes bor. Hjemme hos henne ble vi i vel en halv time, før vi bestemte oss for å gå ut å spise lunch alle 3. Da klokken ble 12, hadde vi satt oss ned på en superkoselig café/galleri langs veikanten. Her ble vi i godt over en time, og vi fikk alle spist oss gode og mette. Denne caféen var så spesiell at jeg har lyst å vise dere noen bilder jeg tok. 


↓ Vertsmor og jeg

↓ Både vertsmor og venninnen hennes bestilte scones, som tydligvis smakte helt himmelsk. Jeg bestilte avokado & kylling toast, og jeg må si at jeg angret ikke! Dette var den mest crispy og smakfulle toasten jeg har smakt NOEN gang! Mmmm...

Da vi hadde spist lunch, og kjørt venninnen til vertsmor hjem igjen, gikk vertsmor og jeg for å handle. Litt før tre var vi hjemme igjen, trøtte, mette og fornøyde. 

 

 

♥Hva synes du om caféen?

♥Er du glad i toast?

♥Hvordan har dagen din vært til nå?

 


#blogg #hverdag #mat #lunch #bilder #jul #romjul #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

Flere av de kjekke gavene jeg fikk til jul, er allerede blitt tatt i bruk. Shortsen og tsjkorten jeg fikk av mine snille besteforeldre, er et eksempel på det. Jeg ELSKER hvitt og marineblått, og vet at dette antrekket kommer jeg til å bruke mye fremover!


Haha, linselusen Pup klarte å snike seg med på mer eller mindre alle bildene jeg tok...

♥ tskjorte // Dotti ♥ shorts // Dotti ♥ klokke // CMYK ♥ sandaler // Rubi Shoes  

 


♥Hva synes du om antrekket?

♥Er du glad i hvitt og marineblått?


 

 

#blogg #hverdag #antrekk #mote #jul #australia #reise #utveksling #utveksling14/15 #explorius #bilder #sommer
Hei på deg♥

//lokal tid: 15:27

Jeg har akkurat kommet hjem fra en veldig fin tur til stranden. I dag er det rundt 35 grader her nede, og rimelig vindstille. En perfekt strand-dag spør du meg! Det var tydligvis mange andre som tenkte det samme, fordi i dag var det ganske så tett befolket der nede. Siden det skulle være så fint vær i dag, reiste vertsfar og vennene hans ut for å dykke og fiske i dag tidlig. Bakhagen vår er derfor full av både fisk og folk som parterer fisk nå... Jeg skal love deg at så mye fisk, i et så varmt vær, det blir det lukt av! 

Uansett... Jeg prøvde ut en av de nye kameralinsene da jeg gikk tur på stranden i dag, så jeg tenkte at jeg kunne legge ved et aldri så lite bildedryss. Det er ikke barebare med alle de nye instillingene jeg må finne utav, men resultatet ble ikke så alt for værst. 

Hva synes du om bildene?

Hvordan er været hos deg i dag?

Hva er planene dine for denne fine lørdagen?

 


#blogg #hverdag #jul #helg #desember #sol #sommer #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 18:18

I dag da jeg kom hjem fra shopping tenkte jeg at jeg ville teste ut den store, nye kameralinsen, så jeg la ut på sykkeltur med både kameralinser og MASSE vann. I hele dag har det nemlig vært over 30 grader, og solen har skint fra en skyfri himmel.

Jeg syklet i retning Burns Beach, fordi det er her jeg vanligvis ser alle slangene. I dag (for første gang EVER) hadde jeg et stort ønske om å se slange, slik at jeg kunne få et skikkelig bilde av disse skremmende dyrene.

Men tror du at jeg fikk se slange i dag? NEI! Ikke en eneste en! Ikke en gang en skrøplig bobtail fikk jeg se i dag! Er det ikke typisk vel? Jeg tror nesten ikke jeg har vært en eneste sykkeltur til Burns Beach uten å se ett eller annet spennende kryp før, men i dag når jeg hadde SÅ lyst å finne de, da var de som sunket i jorden...

Menmen, jeg fikk prøvd ut linsen i dagslys likevel. Det eneste dyret jeg fikk fotografert var en type due som de har veldig mye av i området her, men jeg fikk noen bilder fra Burns Beach også. 

 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Var det ikke typisk at jeg ikke kunne finne en eneste slange i dag?

♥Hvordan er været der du befinner deg i dag?

 


#blogg #hverdag #jul #desember #foto #natur #dyr #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
God morgen til deg♥

//lokal tid: 12:04

I skrivende øyeblikk, har jeg akkurat kommet hjem fra handlesenteret. I dag er det jo Boxing Day, noe som betyr VILLE tilstander i de aller fleste butikkene. Å oppleve et slikt salg her i Australia, tenkte jeg at jeg ikke ville gå glipp av, så da jeg kom hjem fra morgenturen min i dag tidlig, fikset jeg meg og spaserte opp til senteret. Tro det eller ei, det enete jeg kom hjem med var en shorts, haha! Men selv om jeg ikke kjøpte så mye, var det artig å få oppleve så mange galne folk løpe i alle retninger på en gang. Før jeg gikk hjem igjen, satt jeg med ned ved Sumo Salad og hadde meg en kjempegod liten lunch-salat med kylling, gresskar og chiafrø. Mmmm... Denne shortsen er SÅ lett og luftig, og perfekt til å bruke når jeg går på tur her nede. Jeg kjøpte den på COTTON ON for bare 50kr!

 

 

 

♥Har du hørt om boxing day sales?

♥Er butikkene åpne hjemme i Norge i dag?

#blogg #hverdag #salg #jul #desember #bilder #mat #kosthold #shopping #newin #trening #reise #australia #utveksling #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid:18:40

Nå er julefeiringen ferdig her i Australia også, og jeg har hatt en uforglemmelig feiring. Det var veldig rart å feire jul om morningen den 25. istedenfor på julaften, men når alt kommer til alt så har egentlig det meste vært veldig, veldig rart og annerledes (men spennende). Bare for å nevne en rar ting, VÆRET! Her er det 30 grader og FULL sol. At jeg kommer til å huske denne julefeiringen for alltid, det er det ingen tvil om!

Julefrokosten er Aussiene sitt store julemåltid, og den hadde vi her hos oss. Vi fikk besøk av begge vertsbrodrene mine (med hunder og kjærester) + søsteren til den ene kjæresten. Senere på dagen var det tid for julelunch (et måltid som også er tradisjonelt viktig), som vi også hadde her hjemme hos oss. Da hadde en av vertsbrodrene mine dratt avgårde sammen med kjæresten sin og søsteren hennes for å feire jul hjemme hos jentene sin familie. MEN vi var ikke få av den grunn, foreldrene til kjæresten til den andre vertsbroren min kom nemlig for å spise med oss.

La meg vise dere noen bilder fra feiringen. 


↓ Julaften her i Australia blir ikke feiret, så for meg var det for første gang i livet bare en "vanlig" dag i desember. Likevel var all julepynten kommet opp, så det var nå ikke SÅ ille! Til og med de små nissene jeg kjøpte på IKEA var kommet på treet!↓ Jeg hadde aldri trodd at jeg noen gang skulle spise kinesisk take away på julaften... Men jeg elsker kinamat, så selv om det var VELDIG annerledes enn hva jeg er vant med, ble det ikke dumt. 

↓ Så kom endelig morgenen vi alle hadde ventet så lenge på! Det første jeg så i dag tidlig var en julestrømpe full av sjokolader og små gaver. Deretter var det bare å kaste seg i kjolen, lage klart til besøk sammen med vertsmor og så var feiringen i gang. På bordet satt vi frem det lille juletreet som den forrige utvekslingsstudenten til familien sendte i julegave. 

↓ Julekakene mine ble VELDIG populær, og da var de verdt alt strevet!

↓ Pepperkake-kake, julekaker og moreller på det lille snack-bordet.

↓ Søte Rambo kom i julekostymet sitt. 

↓ Slik så stuen ut før vi satte i gang med åpning av gaver (noe vi gjorde før frokost).

↓ Da gavene var åpnet, var det tid for frokost. Dette er liksom det store julemåltidet til Aussiene, og det bestod av toast, eggerøre, bacon, croissanter, hash browns og frukt (mango). Da dette måltidet var oppspist, var jeg så mett at jeg kunne trillet!

↓ Hundene var veldig fornøyd med sine gaver (teddybjørner), men dessverre varte de ikke så lenge kan du si....

↓ Vertsmor og jeg lurte på hvorfor vi egentlig støvsuget og vasket FØR disse galningene kom på besøk...

↓ Hele scenen endet med vertsbror Lee som en glad bjørn! :) Jeg har dessverre ikke noen bilder fra lunchen, men den bestod av ulike salater, kylling, baguetter, julekaker og frukt. Veldig godt, men nå er jeg så mett at jeg ikke klarer å tenke på mat en gang. Haha, men er det ikke sånn det er med julen?

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Hvordan var julekvelden din?

♥Hva er planene dine for romjulen?

 


#blogg #hverdag #jul #desember #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei!

Her er klokken 11:55 og vi er ferdig med både jukefrokost og åpning av gaver. Her i Australia er det jo julemorgen som er the big thing, så nå er det virkelig blitt jul i huset. Jeg husker ikke sist jeg var SÅ mett, men er det ikke slik det er med jul?

I går tidlig hadde jeg jo så hjemlengsel, men alt snudde da familien ringte meg på skype. Vi snakket, lo og åpnet gaver. Etter det var alt bare kjekt her. Jeg har selvfølgelig tatt mange bilder på kameraet, så jeg har masse både å vise og fortelle senere. Nå er jeg klar for julelunch! Jeg håper din julefeiring var fantastisk, og ar du får en uforglemmelig romjul :) Jeg må også si tusen takk for alle de fantastiske kommentarene jeg fikk på det forrige innlegget!!! Jeg har lest hver eneste en!!!
God jul!♥

//her i Australia har klokken blitt 13:35

Det å våkne opp på andre siden av jorden, midt på sommeren, i et annet hus, uten min fine familie, det skulle vise seg å bli vanskligere enn jeg hadde trodd det kom til å bli. At hjemlengselen slo inn for fult, det skal jeg love deg. At jeg var halvveis forkjølet da jeg våknet hjalp ikke akkurat det heller. 

MEN nå har jeg fått i meg litt mat, gjort rommet mitt helt klart til jul, hjulpet vertsmor med en del forberedelser (de feirer ikke jul før om morningen den 25. her i Australia) og avtalt med familien hjemme at når de står opp (og det da er blitt julekveld her) så skal vi skype. Det har hjulpet mye, fordi jeg føler meg mange hakk bedre nå, enn jeg gjorde da jeg våknet. 

Jeg gleder meg VELDIG til å se mamma, pappa og lillebror på skype nå! I tillegg så foreslo vertsmor at jeg kunne åpne de norske gavene mine nå i kveld, siden det er "norsk jul" for meg allerede nå. Så skal jeg åpne gavene jeg får fra vertsfamilien i morgen tidlig når de åpner sine. 

I går kom vertsmor hjem med et lite juletre til meg som lyser i forskjellige farger. Var det ikke skjønt vel?

Det er så rart å tenke på at hjemme er julaften i gang, med alle tradisjonene jeg er så glad i. Her er det "ingenting" som minner meg om jul i det hele tatt. Menmen, det er EN jul, av MANGE. Jeg skal klare dette!

 

 

♥Er du klar for JUL nå?

 


#blogg #hverdag #jul #desember #julaften #reise #australia #utveksling
Hei på deg♥

Dagens bakeprosjekt gikk ikke HELT som jeg så for meg... Jeg så nemlig for meg 30 koselige minutter med julekakelukt, rolig julemusikk på radioen, julestemning, fine, gode kaker og hygge. Vel, realiteten viste seg å være noe ganske annet....

Jeg satt glad og fornøyd i gang med å bake en porsjon "shortbread". Dette er noe jeg vil si at er omtrent det samme som kakemenn. Selve deig-lagingen tok meg ikke mer enn kanskje et kvarter? Og jeg KOSTE meg! Julestemningen begynte å fylle kroppen min og alt var flott. 

Alt var flott til jeg startet på utkjevlingen. Deigen festet seg til alt den ikke skulle feste seg til, og allerede nå kunne jeg se at disse kakemennene kom IKKE til å se ut som de perfekte kakene jeg så for meg inne i mitt hode. Men jeg var fortsett relativt rolig, og kakebrettene ble ferdig stekt ett etter ett. Alle brettene litt for overstekt, men ikke så værst. 

Jeg var fortsett ganske rolig da de 29 (ikke så pene som jeg hadde håpet på) kakemennene, hadde kommet seg til avkjøling på rist. Jeg var klar for å begynne på det jeg tenkte på som den "gøye" delen, nemlig pyntingen. Jeg tenkte at selv om kakene hadde mistet form og fassong i ovnen, skulle litt pynting likevel få dem til å se smashing ut.

Jeg fant frem konditorfarger og laget glassur. Snart var 5 ulike farger glassur ferdig, og jeg var klar for å gjøre hver eneste kakemann til et unikt kunstverk. 

Deretter satte pyntingen i gang. Det tok meg vel ca. en halv kakemann før jeg innså hvor lang tid dette kom til å ta. Etter ti kakemenn merket jeg at jeg ikke en gang hadde lyst på en smake-kake lenger og da de 29 kakemennene var ferdig lovet jeg meg selv at jeg aldri skulle pynte en eneste kake igjen! Ikke noen gang!


Du kan si at jeg fikk litt mer enn nok av kakebakingen, men da jeg satt meg ned å tok en kikk på kakene en times tid senere, så var det ikke så værst likevel. De så jo trossalt ganske stilige ut, og vertsmor som smakte en sa at de var faktisk gode! Så da ble der verdt det til slutt :) 

 

♥Er du glad i å bake?

♥Er du en tolmodig sjel, eller blir du litt sånn utålmodig som meg?♥ ;)

♥Hva synes du om kakemennene jeg bakte?

 


#blogg #hverdag #jul #desember #baking #familie #reise #australia #utveksling #lillejulaften #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid:13:52

I dag er det LILLEJULAFTEN, tenk på det! Det var veldig kjekt i besøket vertsfamilien min tok meg med på i går kveld, jeg fikk møte mange nye mennesker. De fleste var de han reiste til Sør-Afrika å dykket med, så det var veldig spennende å høre på alle historiene de hadde å fortelle. Det eneste som var litt mindre kjekt, var at vi ikke var hjemme før i tolvtiden, noe som betyr at jeg var veeeeldig trøtt da hele huset stod opp i sekstiden i dag tidlig. Men jeg kom meg ut på morgentur, og frisk luft var vist akkurat det som skulle til, fordi etter den turen følte jeg meg mye freshere.

 


last night's outfitVet du hva jeg skal begynne på nå? Jeg skal bake julekaker! Jeg er helt i hundre jeg! Julestemningen kommer nok med kakebaking, det er jeg HELT sikker på! Selv om det er over 30 grader ute og full sol... 


Jeg håper du får en fantastisk dag, vi snakkes!

 

 

♥Har du bakt julekaker i år? Hvilken sort?

♥Hva er planene dine for denne flotte dagen?

 


#blogg #hverdag #helg #jul #desember #bilder #outfit #reise #australia #utveksling #kakebaking
Hello you♥

Det er SÅ herlig nå som butikkene er blitt fylt med så mye frisk, saftig og smakfull frukt. I dag brukte jeg litt av den gode frukten som lå i kjøleskapet, da jeg laget meg en frokost-skål som bestod av havregrøt, annanas og blåbær. Mmmm... Jeg er sikker på at jeg ikke kunne fått en bedre start på dagen!


♥ en god start, på en god dag  

 

♥Spiser du mye havregryn?

♥Hva spiste du til frokost i dag?

 


#blogg #hverdag #helg #mandag #mat #kosthold #frokost #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid: 15:22

I dag da jeg var ute på tur, fikk jeg meg nok et uhyggelig møte med Australias skremmende (og giftige) dyreliv. Jeg gikk å ante fred og ingen fare, da jeg plutselig fikk øye på denne krabaten her↓


Usj, slanger er virkelig noe av det værste jeg vet om! Hvertfall når jeg vet at de er giftige! Usj, usj, usj.

Utenom det lille ukoselige møtet jeg hadde med mr. snake, var turen veldig fin. Til nå har dagen min for det meste gått til trening, rydde rommet mitt, pakke inn de siste julegavene, gå på butikken med vertsmor og å hjelpe henne med å lage noen matretter. Vi er nemlig blitt invitert i middagsbesøk til noen vener av vertsfar, så da måtte vi jo nesten lage noe godt som vi kunne ha med i kveld.Nå er det tid for lunch, før jeg kaster meg i dusjen og begynner å tenke på hva jeg skal ha på meg i besøket. Jeg har skapet fult av klær men ALDRI noe å ha på meg... Noen som kjenner seg igjen??

 

 

♥Hva synes du om mr. snake?

♥Hva er planene dine for denne fine mandagen?

♥Må du på jobb i dag, eller har du fått ferie?

 


#blogg #hverdag #helg #mandag #mat #familie #tur #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

Jeg elsker både frukt og grønnsaker, men det er ikke før nå i det siste at jeg har funnet ut at man faktisk kan si "ja takk begge deler" i samme måltid! Salater med ulike frukter i, har jeg nemlig fått heeelt dilla på, etter at jeg laget appelsinsalaten jeg skrev om for en stund siden (du kan finne oppskriften HER). Jeg har prøvd meg litt frem de siste dagene, og har funnet ut at eple er en annen frukt som egnet seg supert til slikt bruk! Jeg tenkte at jeg ville dele "oppskriften" til denne lette, gode og smakfulle lunchsalaten som jeg laget meg senest i dag. Jeg brukte:

♥ isberg salat

♥ erter

♥ løk

♥ cherrytomater

♥ agurk

♥ epleTIPS: om man er ute etter et litt kraftigere måltid, er nok både kylling og tunfisk kjøtt som egner seg veldig godt å spe på med. Om jeg bruker salatdressing så går det for det meste i balsamico. Denne dressingen passer jo til så og si alle salater, og jeg synes også at denne salaten smakte veldig godt sammen med noen gode dråper balsamico. De gangene jeg ikke bruker dressing, pleier jeg bare å krydre godt med pepper over salaten, veldig enkelt, men veldig godt!
 

♥Spiser du mye salater? Hvilke type salater liker du best?

♥Hvilken dressing foretrekker du?

♥Pleier du å spise salater med frukt i? Hvilken frukt liker du å ha i?


 

#blogg #hverdag #helg #mat #kosthold #oppskrift #frukt #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
God morgen til deg♥

I dag kan du tro at jeg har en spesiell historie å fortelle dere! Da jeg var ferdig med å hjelpe vertsmor med julevasken i formiddag, bestemte jeg meg for å spasere ned til stranden. De kjekkeste turene jeg vet om, er de som går langs strandkanten, så i dag ville jeg ta meg en slik tur. Da jeg kom ned til stranden, la jeg fra meg strandkjolen og skoene (slik jeg alltid gjør) og spaserte lykkelig i bikinien min helt til enden av stranden og tilbake. Det var ikke før jeg kom tilbake til skoene mine at jeg fant ut at det var BARE skoene mine som lå igjen. Du skjønner det at en eller annen tulling hadde TATT kjolen min mens jeg var å mosjonerte! Så da stod jeg der da, i bikini, med bare sandaler og en vannflaske!

Heldigvis hadde jeg mobilen med meg, så jeg fikk ringt mine snille vertsforeldre som så fort som mulig kom med bilen å reddet meg, slik at jeg skulle slippe å spasere de 30 minuttene langs veien hjem, i bare bikini. Jeg tror de synes det var ganske morsomt egentlig, og egentlig var jo sitauasjonen litt latterlig. Eller det vil si, jeg synes ikke det var mye morsomt da jeg stod der på parkeringsplassen uten klær, men nå ler jeg minst like mye av det som de gjør!

Jeg lar aldri noen veldig verdifulle gjenstander ligge igjen på stranden, fordi jeg vet jo hvor lett det er for andre å stjele. Jeg hadde ikke en dyr kjole på meg i dag heller, jeg hadde bare på meg en veldig billig hvit og blå sommerkjole som jeg kjøpte for noen måneder siden, men likevel, det var jo litt irriterende!

 

 

♥Har du opplevd noe lignende?

♥Hva er dine planer for denne fine søndagen?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #jul #desember #sol #sommer #bilder #strand #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius
Hei og hallo♥

I hele ettermiddag har jeg gått å gledet meg til å vise dere jule-trenden jeg (i det minste prøvde) å kaste meg på, da jeg gikk ut på tur til stranden tidligere i dag. Du skjønner det at de siste dagene har alle mosjonistene kastet seg på en aussi-jule-trend med shorts, tskjorte, julenisseluer og alle mulige reinsdyr-horn. Jeg synes at dette var så artig at jeg tenkte at dette skal jammen meg jeg også kaste meg med på, og kjøpte meg et par superfancy reinsdyrhorn med både bjeller og alt, haha! 

Tingen var bare den at i ettermiddag var vinden blitt så sterkt at jeg kom meg knapt utenfor døren før hornene blåste rett av! Derfor måtte jeg skuffet finne meg i at hornene fikk vente til en dag med mindre vind (forhåpentligvis før jul...). Jeg tok noen bilder til dere, noe som IKKE var lett! Jeg sverger på at jeg mistet hornene 20 ganger i løpet av denne lille photoshooten!


↓ De nye skoene var selvfølgelig også på, og de var bare SÅ fantastisk å gå i! Jeg tror (om mulig) at de var enda mer behagelig enn de forrige!
 

 

♥Hva synes du om hornene mine?

♥Er det ikke merkelig å se julehorn og SOMMER OG SOL på et sted?

 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #jul #desember #trening #tur #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

//lokal tid:17:08

Nå har jeg akkurat kommet inn fra en kjempefin tur langs kysten, i NYE sko! Da jeg kom hjem fra morgenturen min i dag tidlig fant jeg ut at jeg faktisk var oppe i 8 vannblemmer fra de gamle skoene, og da tenkte jeg at nok får være nok, i dag skal jeg unne meg et nytt par. Jeg elsket det gamle paret jeg hadde, men jeg hadde rett og slett gått så mye i de, at innsiden var helt hullete (jeg ANER ikke hvordan jeg har fått det til på bare noen måneder!!). 

Det skulle vise seg at jeg valgte den beste dagen til å handle sko, fordi det var salg OVERALT! Jeg endet til slutt opp med et par asics sko som var satt ned fra $159 til $69, noe jeg vil kalle en meget god deal. 


i disse skoene har jeg bare lyst til å løpe og løpe og løpe!Ikke bare var de fantastisk på foten, de var jo kjempe freshe i fargen også! Jeg skal love deg at treningsmotivasjonen min fikk en skikkelig boost i dag!

 

 

♥Hva synes du om det nyeste tilskuddet i skogarderoben min?

♥Er du enig i at nye innkjøp som dette hjelper SÅ mye på motivasjonen?

♥Hva er dine planer for dagen?

 


#blogg #hverdag #helg #lørdag #shopping #newin #trening #fitness #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hello you♥

Selv om det aldri egentlig ble noe kjøligere utover ettermiddagen i dag, bestemte jeg meg likevel for å ta meg en tur i kveldssolen. Slike kveldsturer er alltid like stille, avslappende og fine. Åh, jeg kommer til å savne dette landet når jeg reiser hjem!
 

♥Hva skal du bruke denne fredagskvelden til?

♥Hvordan var uken din?

♥Har du fått juleferie nå?


 

#blogg #hverdag #helg #fredag #jul #desember #trening #utveksling #reise #australia #explorius #utveksling14/15 
Hei på deg♥

//lokal tid: 13:53 

Tenk, i dag er det fredag den 19. desember! Nå er det JUL! Her har plutselig varmen kommet for fult, og temperaturmåleren viser 38 grader for øyeblikket. Jeg har allerede fått gjort mye kjekt denne formiddagen, så jeg tenkte at jeg kunne ha et aldri så lite "this morning through my phone" innlegg. 


Dagen startet med at jeg jogget 45 minutter nedover kysten, før jeg snudde og gikk i vel en time hjem igjen. Jeg gikk ut på denne turen klokken seks, men allerede da var det blitt over 20 grader! Selv om det var varmt, var turen veldig fin. Da jeg kom hjem tok jeg meg en kald dusj, før jeg hadde en rolig frokost sammen med vertsmor. Jeg elsker dager som starter slik!

Deretter slappet jeg litt av i sofaen med vertsmor, før jeg fant frem bikinien og pakket strandbag'en. Når det er meldt nesten 40 grader kan man ikke la være å gå på stranden synes jeg! Jeg skal love deg at de 25-30 minuttene det tar å gå hver vei fra huset til stranden skal jeg love deg at føltes MINST dobbelt så lange som vanlig, men jeg kom meg nå fra det i live. Haha. 

↓ noen som ikke vanner plenen sin vs. noen som helt klart går amok med vanningen ↓

På stranden var det veldig fint, men VARMT. I dag badet til og med jeg, og det sier litt, haha! Jeg ble der nede helt til jeg hadde drukket opp alt vannet mitt, da satte jeg kursen hjemover igjen. Litt etter ett var jeg hjemme, og jeg har aldri vært så takknemmelig for at huset vårt har aircondition... 

 

♥Er du glad i slik grådig varme, eller synes du også at det er nok med rundt 25 grader?

♥Begynner juleferien din i dag?

♥Hvordan har dagen din startet?

 


#blogg #hverdag #fredag #helg #bilder #reise #australia #jul #desember #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 
Hey mate!♥

I dag da jeg kom hjem fra marinaen, koste jeg meg med den beste lunchen jeg har smakt på lenge! Jeg elsker både appelsin og salat, så jeg bestemte meg for å lage en appelsinsalat, noe som ble grådig vellykket. Nå som det blir varmere her i Australia, er salater perfekte, fordi man føler liksom ikke for å spise noen store, varme måltider i varmen. 


Salaten:

- appelsin

- salatblader

- erter

- cherrytomater 

- rødløk

Hjemmelaget dressing:

- philadelphia light

- appeslinsaft

- sitronsaft 

 

♥Er du glad i salater? Og hva med appelsin?

♥Har du prøvd appelsinsalat før? Likte du det? 

#blogg #hverdag #mandag #mat #kosthold #oppskrift #bilder #reise #australia #utveksling #explorius
Hei og hallo♥

//lokal tid: 15:44

Nå er jeg vel hjemme fra dagens kjekke stranddag, som jeg tilbringte sammen med en hel haug med flotte folk, på stranden nede ved marianen. I dag var vi faktisk ganske så mange som møtte opp, 6 gutter og 6 jenter. Veldig kjekt! Vi møttes allerede klokken ti, så da var det mange som bestemte seg for å ta frokosten der nede. Som vanlig var det veldig variert hva folk satte seg ned å spiste, men for det meste var det enten Subway, Boost Juice eller Ben & Jerry's det gikk i i dag.

Da alle var ferdig spist, ble det både avslapning, kos og bading. Men tror dere de australienske vennene mine beveger seg i sola? NEI! Haha, her baaare klager de på hvor varmt det er og hvor solbrent de blir, så de går ikke ut av skyggen med mindre de ABSOLUTT må. 

Jeg var den første ved marinaen, så jeg gikk rundt å tok litt bilder mens jeg ventet på de andre. Men tror du at jeg klarte å huske å ta bilder når vi faktisk gjorde ting og hadde det gøy? Neida, da glemte jeg hele kameraet! 

↓ Nå som ferien har startet, har det kommet et aldri så lite tivoli nede på marinaen også. Med andre ord, nå er det ikke en ting de mangler! Jeg blir helt imponert hvor mye de har fått samlet på et sted jeg! Strand, badeland, tivoli, alle mulige restauranter, butikker, kaiområde, akvarium...

↓ Den fine lille stranden.

↓ Slike overbygde sitteplasser finnes også overalt her i dette landet (fint for aussiene som oppholder seg mindre i solen enn det vampyrene i Twilight gjør), som regel med en grill innen 100 meter. Det er sant det de sier om aussiene, de griller faktisk HELE tiden!

↓ Jeg hadde på meg den kjekke strandkjolen som jeg kjøpte på City Beach, i dag også. Den er bare helt genial altså, SÅ enkel å bruke over bikinien!

↓ Ikke en sky var å se på himmelen i dag, en PERFEKT dag å bruke på stranden!
 


♥Hva synes du om bildene fra marinaen?

♥Hva er dine planer for dagen?

♥Savner du sol og sommer?

#blogg #hverdag #helg #venner #bilder #jul #desember #reise #utveksling #australia #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

Etter hvert som dagen gikk, ble formen min myyye bedre, og etter middagstider kunne jeg nesten ikke kjenne at halsen var sår lenger. De mange koppene med varm te må ha gjort susen!

Da det viste seg at områderepresentanten min ikke dukket opp i dag likevel (hun klarer aldri å holde avtalene hun lager...), bestemte jeg meg for å ta meg en veldig rolig tur ut, for å få litt frisk luft. Turen gikk til en av de sjarmerende utsiktsplassene i området og var utrolig herlig. Frisk luft får meg ALLTID til å føle meg bedre!I bush-område som dette skal jeg love deg at jeg så opp for slanger!


Jeg håper at jeg våkner opp i morgen helt frisk, klar for en dag på stranden sammen med gjengen. Håper onsdagen din har vært fin, vi snakkes :)

 

 

♥Hvordan har din onsdag vært?

♥Er du glad i å gå på tur?

 


#blogg #hverdag #bilder #tur #natur #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #jul #desember
God morgen til deg♥

//lokal tid: 14:30

I dag våknet jeg opp med en skikkelg sår hals, noe som absolutt ikke var kjekt! Jeg har så mange kjekke planer den neste uken at jeg har overhode ikke tid til å bli syk nå! Menmen, slike ting kan man vel ikke bestemme over... Formiddagen min gikk derfor til en sen frokost på sengen, minst ti kopper varm te, pyjamas, fluffy sokker og avslapping under det myke teppet mitt sammen med en grådig inspirerende utgave av Det Nye. 

Solen skinner ute, noe som gjør det ENDA kjipere å ligge inne, men sånn er det bare. Heldigvis er det så mye fint vær her i Australia at EN dag inne betyr ikke så mye. Likevel håper jeg at jeg kommer meg veldig fort, fordi allerede i morgen tidlig er planen å møte en hel gjeng fra skolen nede på stranden og da gjelder det å være frisk og opplagt!

-

I hvert øyeblikk kommer områderepresentanten min på et kjapt rutinebesøk, så jeg får kle på meg noe annet en pyjamas. Håper du får en tipp topp onsdag!


♥ a cup of tea makes everything better  

 

♥Har du vært syk i det siste?

♥Har du noen kjekke planer for dagen?

 

 

#blogg #hverdag #onsdag #syk #jul #desember #detnye #inspirasjon #bilder #reise #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

I dag er det jo tirsdag, og her i huset betyr det familiekveld. Vertsbror, konen hans og hunden deres kom derfor på middag her i kveld. Vertsmor og jeg hadde laget både nugatti ostekake (den var vist VELDIG god ifølge de som smakte den), steik, kylling, potetsalat, vannmelonsalat og gresskarsalat. Den gresskarsalaten, den er så god at jeg kunne spist den hver eneste dag! Her i Australia bruker de gresskar veldig mye mer enn vi gjør hjemme, og jeg blir stadig imponert over hvor mye artig man kan bruke denne grønnsaken til!

Nok om gresskar, er det en ting jeg fort la merke til nå i desember, så er det at Aussiene elsker å pynte husene sine veldig amerikansk nå til jul. De bruker lys i alle regnbuens farger, og ofte både blinker og "beveger" lysene seg også. Vertsmor tok meg med på en kjøretur til en gate i vertsbrødrene mine sitt nabolag, og der skal jeg love det at det var mange lys å se! Jeg prøvde så godt jeg kunne å ta noen brukendes bilder, men det var ikke lett i mørket. Om jeg hadde på blitzen ble det liksom for lyst, og om jeg hadde den av, ble de uskarpe. Til slutt fant jeg en instilling som virket, så det ble hvertfall noen bilder å vise!

↓ Kan du se den hoppende kenguruen? Her var det ikke snakk om et eller to hus som hadde tatt an' helt ut, det var ALLE i gaten! Jeg lurer på hvor mye penger de har brukt på lys opp gjennom årene... 

 

 

♥Hvordan har dagen din vært til nå?

♥Hva synes du om denne pyntingen? Pynter du huset ditt på denne måten, eller liker du å pynte litt mer "forsiktig"?

♥Kan du skjønne at det er MINDRE enn 10 dager til jul? (Hvor har tiden blitt av???)

 

 

#blogg #hverdag #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #jul #desember
God morgen til deg♥

//lokal tid: 14:23

Her i Australia skinner solen, og jeg har akkurat kommet hjem fra en tur på stranden. Rundt 25 grader, og en behagelig bris. Åh, man kan ikke annet enn elske vær som dette!

Dagen min startet med en lang tur i den friske morgen morgenluften, før jeg laget meg en kjempegod frokost. Deretter ble det litt TV titting med vertsmor, før vertsmor og vertsfar måtte ut et ærend. Da de hadde gått, bestemte jeg meg for at jeg ville nyte litt av solskinnet, og hva passer vel bedre da, enn å gå på stranden? Jeg pakket den lille strandvesken min, og kom smilende hjem noen timer senere. 

Selv om jeg savner norsk julevær, så skal jeg innrømme at det er ikke så værst dette heller!
♥Hva er dine planer for dagen?

♥Er det kommet snø der du bor?

 

 

#blogg #hverdag #bilder #reise #australia #jul #desember #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius


Ditt navn her
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits