Hei og god kveld!♥

 

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

Om dagen er jeg veldig flink til å få i meg nok frukt og grønnsaker, og går etter mottoet at det er ingenting som heter for mye. Fordi for mye frisk frukt og friske grønnsaker tror jeg faktisk ikke man får i seg! De siste ukene har jeg fått i meg de berømte "5 om dagen" og har føler meg bedre enn jeg har gjort på lenge! 

 

 

Ettermiddagen min har egentlig ikke vært noe spesiell av noe slag, og har hovedsaklig gått til trening og skolearbeid. Det eneste verdt å nevne er vel egentlig at jeg fikk gjennomført en over gjennomsnittet god ben-økt og at jeg endelig har fått skrevet ferdig rettslæreinnleveringen min. Nå gjenstår bare en engelskprøve, en politikk innlevering og en religionsoppgave denne uken. Haha, huff. Jeg vil helst ikke tenke på det en gang... 

 

 

Menmen dette får nesten være nok mas fra min side i kveld. Hvordan har din dag vært? Har du gjort noe spennende? :) 

 

 

 

 

//These days I'm actually really good at eating enough fruit and vegetables, and I pretty much go by the motto that there is no such thing as too much. Because I honestly believe that we can't have "too much" fresh fruit and fresh vegetables. The last few weeks I've eaten the famous "5 a day" and I'm feeling better than what I've done in a long time!

 

 

My afternoon really hasn't been any kind of special, and the hours have mainly gone to exercising and doing school work. The only thing worth mentioning would probably be the fact that I did have a leg-day better than my average leg-day and that I finally managed to finish off my law assignment. Now it's only one english test, one assignment in politics and one assignment in religion left this week. Haha, of my gosh. I'd rather not think about how much I still have to do actually... 

 

 

Anyways, I think that this has to be enough small talk from me tonight. How was your day? Have you been doing anything exciting? :) 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

SMOOTHIE FOR TWO:

 

- 1 banana -

- 1 orange -

- about 2 dl of frozen blueberries -

- about 2 dl apple juice -

 

 

 

 



SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

♥Hvordan har din dag vært?♥

♥Har du gjort noe spennende?♥

♥Er du flink til å få i deg nok frukt og grønt?♥

 

 

 

//♥How was your day?♥

♥Have you been up to anything exciting?♥

♥Do you eat enough fruit and vegetables?♥

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helse #mandag #frukt #smoothie #bilder #kosthold #mat #vinter 




 

 

Hei på deg!♥

 

 

 

 

 

 

 

Da jeg logget på Mac'en i dag, dukket plutselig en hel haug gamle bilder opp. Det fikk meg til å komme på en lunch jeg pleide å lage så ofte før, men som rett og slett har gått helt i glemmeboken den siste tiden. Lunchen jeg snakker om er speltlomper med friskt fyll, og er ikke bare superlett å lage, men også et veldig sunt alternativ. I dag har jeg med meg hjemmebakt brød som skolelunch, men i morgen tror jeg nesten at jeg må pakke med meg et par fylte speltlomper. Det er jo så godt! Kanskje du kan bli fristet til å teste de ut også? :) 

 

 

//When I logged on to my Macbook today, a bunch of old pictures suddenly showed up. That made me remember a lunch that I used to make all the time, but that I have simply forgotten all about the last year. The lunch I'm talking "speltlomper" filled with fresh fillings, and isn't just easy to make, but also a very healthy option. Today I brought home made bread to school, but tomorrow I might bring a few filled "speltlumper" like I used to do before. Perhaps you will be tempted to try them too?

 

 

 

 


 

 

 

 

DU TRENGER: 

 

- speltlompe -

- kremost (naturell) -

- skinke -

- avokado -

- salat -

- agurk -

 

 

YOU NEED: 

 

- "speltlomper" (I think that "speltlomper" might be a Norwegian thing, but tortillas will do too) -

- cream cheese (natural) -

- ham -

- avocado -

- salad -

- cucumber -

 

 

 

 

TIPS:

 

- If you're bringing them to school (or anywhere else for that sake), it might be a good idea to wrap them up - 

 

 











 

 

 

 

♥Hva liker du å spise til lunch?♥

 

 

//♥Do you have a favourite lunch?♥

 

 

 

 

 

#blogg #kosthold #mat #helse #lunch #bilder #onsdag #skole #avokado 




 

 

 

Hei og god morgen!♥

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

I dag var jeg i tidenes kreative hjørne, og bestemte meg etter frokost å bytte ut en tidlig lørdagsespresso med noe så fancy som en "fruit espresso". En espresso drikker man jo gjerne for å få et skikkelig energikick tidelig på morningen. Som med kaffeen, fikk jeg akkurat den samme følelsen av dagens eksotiske versjon! I tillegg til å våkne på 1-2-3, kunne jeg vite at kroppen min samtidig hadde fått et kraftig påfyll vitaminer. To fluer slått i ett smekk! 

 

 

 

//Today I woke up feeling really creative and decided to replace my early saturday espresso with something as fancy as a "fruit espresso". To have an espresso after breakfast might help people to feel like they're kick starting the day. However, I got the exact same feeling today from the exotic version of the drink! In addition, I knew that my body had got a powerful replenishment of vitamins. Two birds one stone!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

TODAY'S FRUIT ESPRESSO

 

- the juice of 0.5 blood orange per espresso -

 

 

 

 

 



SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC


SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

♥Liker du blodappelsin?♥

♥Hva tenker du om ideen "fruit espresso"?♥

 

 

 

♥Do you like the taste of blood orange?♥

♥What do you think of the idea "fruit espresso"?♥

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #frukt #helse #frokost #kosthold #bilder 




 

Hei på deg!♥

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Halve skoledagen er ferdig, og jeg har for øyeblikket fritime. Nå som jeg har sjangsen, må jeg bare si tusen takk for god bedring-ønskene deres! Jeg blir så uendelig glad, for hver eneste melding. Jeg følte meg ikke 100% pigg i dag tidlig, men kom meg i det minste avgårde på skolen. At det var vaksinedag (hjernehinnebetennelse) gjorde ikke akkurat dagen så mye bedre, men når det sant skal sies ble jeg positivt overrasket over hvor lite vond den var. Jeg er egentlig ikke så pysete i livet, men akkurat sprøyter og vaksiner liker jeg veldig dårlig! Høhø. 

 

I går ettermiddag fikk jeg mikset sammen en frisk smoothie, i håp om at vitaminene kunne ta knekken på forkjølelsen. Helt frisk ble jeg dessverre ikke, men jeg gir hvertfall vitaminene æren for at jeg ikke ble værre til i dag heller :) 

 

 

 

//We're halfway through the school day and I'm currently having a free period. Now that I have the chance, I would love to say thank you so much for the get soon well-wishes! Messages like that makes me so happy, you have no idea. I didn't feel a 100% well this morning, but at least I made it to school. The fact that we were having a vaccination day at school today, didn't exactly make the day much better, but when truth be told, I was pleasantly surprised at how little painful it was. I'm not really that squeamish in life, but needles and vaccines I  simply can't stand. Hehe. 

 

Yesterday I mixed together a fresh smoothie, hoping that the vitamins could kill the cold I was about to catch. Unfortunately I didn't get completely well over the night, but I didn't get any worse either. I'll give the vitamins the honour for that :) 

 

 

 

 


 

 

 

 

YESTERDAY'S RECIPE

 

- 2 dl frozen blueberries -

- 1 apple -

- 3 dl blueberry biola -

 

 

 



SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC



 

 

 

♥Hvordan har du det i dag?♥

♥Har du vært syk i det siste?♥

 

 

//♥How are you today?♥

♥Have you been sick lately?♥

 

 

 

#blogg #hverdag #smoothie #oppskrift #helse #kosthold #mat #bilder #skole #onsdag 




 

Heisann!♥

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Enda en formiddag har blitt brukt til å pusse opp i kjelleren. Jeg er så gira på å få det ferdig nå, det blir så bra! 

 

 

Det hagler, snør og blåser om hverandre her i dag, så det har egentlig vært en perfekt "innedag". Akkurat nå sitter jeg på rommet med et godt blad, et friskt fruktfat og en iskald smoothie fremfor meg. En treningsøkt skal gjennomføres og lekser skal gjøres, men først syntes jeg at jeg fortjente en rolig halvtime. Det er jo trossalt søndag! ;) 

 

 

//Another morning has been spent redecorating the basement and I'm so excited to get it all done! I believe it's going to look so great. 

 

 

The storm has not left yet us yet, and today has been one of those perfect days to stay inside. Right now I'm sitting in my room with a good magazine, a fresh fruit platter and an ice-cold smoothie in front of me. Later today I have to workout and finish my homework, but I thought I deserved a quiet 30 minutes first. It is Sunday after all! ;)

 

 

 

 

 


 

 

 

 

TODAY'S SMOOTHIE

 

- 1/2 banana -

- 1 orange -

- about 1 dl milk -

- about 2 dl frozen blueberries -

 

 



SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

♥Hva gjør du på i dag?♥

♥Har du hatt en fin helg så langt?♥

 

 

//♥What are you up to today?♥

♥Have you had a nice weekend this far?♥

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #mat #kosthold #oppskrift #smoothie #frukt #helse #bilder #storm #vinter #januar 




 

Hei på deg!♥

 

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Etter en travel formiddag med hånballkamp (som vi tapte, haha) og det hele, er jeg nå klar for en litt roligere kveld. Før jeg setter i gang med noen lekser, tenkte jeg å dele en liten oppskrift med dere. Oppskriften er til en tropisk smoothie jeg laget tidligere i dag, og resulatet ble så bra at jeg fant ut jeg bare måtte tipse dere om den! :)

 

 

//After a busy day, I'm now ready for a slightly more quiet evening. Actually, I just got back from a handball game (which we lost haha). Before I get started with the homework, I thought to share a recipe with you. The recipe is for a tropical smoothie that I made earlier today, and the result turned out so good I figured out that I simply had to share it with you! :)

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

FOR 2 GLASSES

 

 

- 1 banana -

- 1 box of pineapple (use the pineapple juice too) -

- 2 dl frozen blueberries -

 

 

A lime slice looks great on top of it :)

 

 

 



SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

♥Liker du tropiske smaker?♥

♥Hvordan har dagen din vært så langt? Og hva har du gjort på?♥

 

 

//♥Do you like tropical food?♥

♥How has your day been this far? And what have you been up to?♥

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #oppskrift #kosthold #smoothie #tropisk #mat #helse #vinter #vitaminer #bilder 




 

Hei på deg!♥

 

 

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

Det er så lenge siden en middagsoppskrift har fått plass her på bloggen, at i dag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere. Oppskriften er en som alle i familien her er glad i, og den er både super lett og super kjapp å lage. Sunn er den også! Med andre ord, en oppskrift med bare pluss sider :) 

 

 

 


 

 

 

 

DU TRENGER (til fire personer) 

 

- 4 kyllingbryst -

- 2 avokado -

- 7-10 cherrytomater -

- 0.5 rødløk - 

- 0.5 agurk - 

- 5-6 never salat - 

- litt vårløk -

- ca. 2 never salted cashewnøtter -

- litt rød chilli - 

- litt ingefær -

- karri til å krydre kjøttet -

- ønsket antall baguetter -

 

 

 

SLIK GJØR DU: 

1. Skru på ovnen til den temperaturen bagyettene skal ha.

2. Skjær opp avokado, tomater, rødløk, agurk, salat og vårløk. Strø deretter utover et serveringsfat.

3. Strø over cashewnøttene.

4. Skjær opp kylling i biter. 

5. Stek deretter kyllingen i opphakket chilli, ingefær og karri etter smak. 

6. Sett baguettene i ovnen.

7. Strø kyllingen over fatet hvor salaten ligger.

8. Ta baguettene utav ovnen og server. 

 

 

 

TIPS:

En liten dæsj rømme smaker fortreffelig til på siden!

 

 

 


 

 





SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

 

♥Synes du dette hørtes fristende ut?♥

♥Har du laget noe lignende før?♥

♥Er du glad i salater? Har du en favorittsalat?♥

 

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #mat #oppskrift #middag #tips #middagstips #helse 




 

Hei og god kveld!♥

 

 

 

 

 

 

Da er jeg hjemme igjen fra håndballtrening, og vil veldig snart gjøre meg klar til å ta kveld. Før jeg gjør det, tenkte jeg å dele oppskriften til kveldsen jeg unnet meg i kveld. Det er jo første desember og alt, så i kveld lot jeg meg selv komme i julestemning for alvor. Havregrøt med tidenes julesmak stod på menyen, og resultatet er jeg bare nødt å dele med dere! :) 

 

 


 

 

 

GRØT MED SMAK AV JUL

 

- så mye havregryn og melk du pleier å ha til 1 porsjon grøt -

- 1 ts kanel -

- 1/2 ts malt kardemomme -

- 1/2 ts malt nellik -

 

 

 


 

 

 

Jeg har forresten også hørt at om man tilsetter 1/2 ts ingefær og en liten klype pepper, vil man også kunne få en super pepperkake-versjon av havregrøt, men dette har jeg enda ikke fått testet ut. Kanskje har du? La meg isåfall høre hva du synes! :)

 

 

















 

 

Jeg vil også minne om at det fortsett går an å melde seg på i konkurransen om å bli ukens blogger >> HER <<. Vinneren trekker jeg i løpet av morgendagen :)

 

 

 

 

 

♥Har du smakt en slik versjon havregrøt før? Hva synes du isåfall?♥

♥Hvordan har desembers første dag behandlet deg så langt?♥

 

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #tirsdag #mat #kosthold #helse #havregryn #grøt #oppskrift #julemat #jul #desember #bilder




 

Hei og god kveld!♥

 

 

 

 

 

 

 

Da går nok en dag mot kveld, og jeg har planer om å komme meg til sengs veldig snart. Men før jeg gjør det, vil jeg mer enn gjerne dele smoothieoppskriften jeg snakket om tidligere i dag. Da jeg kom fra skolen mikset jeg nemlig sammen en smoothie, som endet i en svært spenstig, grønn smoothie. Ikke bare var den supergod, den hadde en helt herlig, fløyelsmyk konsistens!

 

 

 

 


 

 

 

 

RECIPE

 

- 1 frozen banana -

- 1 avocado -

- 1-2 dl milk -

 

 

 













 

 

 

 

♥Har du prøvd smoothie med avokado? Likte du det?♥

♥Hvordan har dagen din vært?♥

 

 

 

 

#blogg #hverdag #onsdag #oppskrift #mat #kosthold #helse #avokado #banan #smoothie #smoothiebowl




Hei og god kveld!♥

 

 

 

 

 

For øyeblikket sitter jeg i sofaen, med en fot som har sovnet helt. Men siden pusen har lagt seg så godt til å sove på beina mine, vil jeg ikke bevege meg helt enda. Haha, kattedame hva da? Men når han ligger såååå godt å sover, er det så trist å vekke ham!

 

 

Men uansett... Det jeg ønsket nå, var å dele den herlige kveldsen jeg nettopp spiste meg, med dere. Det er ikke alltid jeg har hverken tid eller overskudd til å lage meg slike spesielle kveldsmåltid, men i dag unnet jeg meg nemlig noe skikkelig godt. På kveldens meny stod nemlig noe så "fancy" som bakt avokado med egg og smeltet ost. En så god kvelds har jeg ikke smakt på lenge! :) 

 

 

Ikke bare var det veldig godt, det var også skremmende lett å lage.

 

 


 

 

 

DU TRENGER

- 1 avokado -

- 2 egg -

- litt revet ost -

- krydder -

 

 

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 250 grader. 

 

Del en avokado i 2, og fjern steinen. Jo større avokadoen er, jo bedre er det. Er den liten, er faren stor for at du ikke får plass til så mye egg i hver halvdel (slik som jeg slet med i kveld). Har du derimot bare en liten avokado til rådighet, vil jeg anbefale deg å lage hullet der steinen har satt litt større, så det blir en litt større hull. 

 

Knekk 2 egg, og fyll hullene der steinen har lagt i avodadoene, med egg.

 

La avokadoene steke på midterste rille i ca. 10 minutter, før du krydrer dem med ønsket krydder (jeg brukte bare pepper og salt, men mange andre kryder egner seg nok godt!). Strø også over litt revet ost, og la avokadoene steke i et par minutter til, til osten er smeltet.

 

Server gjerne med brødskiver eller grønnsaker. Bon appétit!

 

 















 

 

 

 

♥Har du smakt bakt avokado på denne måten før?♥

♥Liker du avokado?♥

♥Har du en favoritt kvelds-rett?♥

 

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kosthold #helse #oppskrift #avokado #egg #kvelds #bilder #inspirasjon




Hei og god morgen!♥

 

Da er dagen skikkelig i gang her i huset, og jeg har både fått spist frokost og gjort ferdig en religionsfremføring til i morgen. Før jeg fortsetter med litt mer skolearbeid, vil jeg bare vise dere dagens frokost. Den bestod nemlig av en helt herlig smoothie bowl og gav meg den perfekte starten på dagen! 

 

YOU NEED

- frøsne blåbær -

- banan -

- skogsbæryoghurt -

 

 







 

 

 

♥Hva spiste du til frokost i dag?♥

♥Har du husket å stille klokken i natt? (Om du ikke har sånn som stiller seg selv da)♥

 

 

#blogg #hverdag #helg #søndag #mat #kosthold #helse #smoothie #smoothiebowl #frokost




Hei og god morgen!♥

 

Skoledagen i gang, men selv har jeg fritimer helt frem til lunch i dag. Det betyr at jeg får faktisk mye ekstra tid til å forberede meg til essayet som er etter lunch, noe som passet perfekt! Jeg leste jo ganske mye i går, men det er alltid fint å få friske det litt opp igjen. 

 

Før jeg setter i gang med lesingen, vil jeg gjerne dele en oppskrift jeg prøvde ut for første gang i går, men sem ble en stor suksess. Du skjønner det, at i går kveld var vi nemlig så heldig å få vår snille nabo på døren, med en hel bunt grønnkål fra hagen sin. Bedre nabo skal du lete lenge etter! :) Sammen med noen ingredienser vi hadde liggende, pluss en del av grønnkålen, mikset jeg fort sammen en grønn smoothie, som da endet i en superfrisk (og ikke minst sunn) grønn smoothie!

 

 

SMOOTHIE FOR TWO:

 

- en gren grønnkål -

- 1 eple -

- saften av 1/2 lime -

- 1/2 moden avokado -

- 2 never hasselnøtter -

- 1.5 dl vann -

- 4-5 isbiter -

 









Pleier du forresten å bruke grønnkål til noe? Denne grønnsaken er kanskje ikke den mest vanlige grønnsaken å spise, men den er faktisk en av de desidert sunneste. Hvorfor spør du kanskje? Vel, under her, har jeg funnet 5 gode grunner til å spise mer grønnkål. Det finnes nok helt sikkert flere også, kanskje du vet om noen?

 

REASONS TO EAT MORE KALE:

 

- grønnkål er proppfull av antioksidanter -

- grønnsaken er en god vitamin A- og C-kilde -

- grønnkål er en god kilde til kalsium og inneholder mye jern -

- grønnsaken inneholder minimalt med kalorier (faktisk så lite som 36 kcal per 100 gram) -

 

 

 

 

♥Spiser du grønnkål? Isåfall, til hva og hvordan?♥

♥Har du en god smoothieoppskrift å anbefale, som inneholder grønnkål?♥

 

 

 

 

#blogg #hverdag #oppskrift #smoothie #grønnsmoothie #helse #kosthold #nøtter #grønnkål




Hei på deg!♥

 

Nok en innlevering er levert, og en liten pause fra lesingen står nå på planen. I løpet av denne pausen, tenkte jeg at jeg ville få gjennomført en forsiktig treningsøkt. Jeg er fortsett rimelig forkjølt, men tenker det at om jeg tar det forsiktig, burde det gå greit. Men før jeg kaster meg i treningsklærne, vil jeg veldig gjerne dele en oppskrift jeg prøvde for første gang i går kveld, og som ble SÅ vellykket! Det hele begynte med at det hang så mange modne plommer i hagen, at jeg tenkte jeg ville prøve å få laget noe av de. Og resultatet ble en smaksbome av en plommekake, som HELT klart skal lages igjen! 

 

DU TRENGER:

175 g smør

2 dl brunt sukker

12 stk plommer

1 ts vaniljesukker

3 stk egg

1 dl mandler (finmalte i kjøkkenmaskin)

1 dl mel

 

SLIK GJØR DU:

1. Forvarm ovnen til 180 grader

2. Smør en form (paiform eller kakeform) og legg i bakepapir

3. Smelt noen ss med smør, og hell i formen

4. Dryss over et sjenerøst lag med sukker

5. Del plommene i to, ta ut steinene og legg de med skinnsiden ned i formen

6. Ha resten av smøret (helst ikke helt kaldt, da røren da blir veldig stiv), sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin

7. Knekk i ett og ett egg, etterfulgt av melet og mandlene

8. Hell røren over plommene i formen, og stek i 50 minutter 

 

NB: det kan være nødvendig å legge litt aluminiumsfolie over kaken mot slutten av steiketiden, om du ser at toppen nærmer seg svidd :)

TIPS: kaken er herlig i lag med både krem og iskrem! :)

 







 

 

♥Synes du denne kaken hørtes spennende ut? Lot du deg friste av den?♥

♥Har du smakt/bakt noe lignende før?♥

♥Hva liker du å gjøre med/lage av plommer?♥

 

 

 

#blogg #hverdag #mandag #mat #kake #oppskrift #baking #tips #plomme #bilder #foto 




Hei på deg!♥

 

Da er jeg øyeblikk klar for å tilbringe resten av dagen sammen med Simon og familien hans. Men før jeg går, vil jeg veldig gjerne dele oppskriften til Mammas fantastiske skillingsboller. Jeg bestemte meg nemlig for å bruke formiddagen til å bake, da jeg var for forkjølet til å gå ut. Bortsett fra at jeg klarte å knuse en ildfast form under prosjektet, gikk alt over all forventning! Haha! 

 

DU TRENGER

Til deigen:

- 150 g smør

- 50 g gjær

- 5 dl melk

- 1.5 dl sukker

- 2 ts kardemomme

- ca. 1 kg hvetemel

 

Til fyllet:

- ca. 200 g smør

- sukker

- kanel

 

SLIK GJØR DU

- sku ovnen til 250 grader

- smelt smøret og tilsett melk og sukker

- bland smøret, melken og sukkeret sammen med gjæren (NB: pass på at melkeblandingen ikke er mer enn 37 grader, når du har den oppi til gjæren!)

- tilsett 2 ts kardemomme i blandingen

- tilsett litt og litt mel, 1 kg er bare et ca. mål, deigen skal verken være for løs eller fast

- ha deigen i en bolle med lokk, og hev i 45-60 minutter (til ca. dobbel størrelse)

 

- del deigen i to emner

- kjevl ut en og en av de to emnene til firkantede leiver

- smør på mykt smør over leivene, og strø over sukker og kanel

- rull leivene sammen, og skjer de opp i ca. 10 boller per leive

- legg bollene med passe mellomrom på et steikebrett med papir

- la bollene etterheve på brettet i ca. 5 minutter, før du steiker de midt i ovnen i 7-10 minutter

 







 

 

♥Kunne disse bollene friste deg?♥

♥Har du planer om å bake noe i helgen?♥

 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #oppskrift #baking #boller #skillingsboller #bilder #kos #mat 




Hei og god morgen!♥

 

Nå sitter jeg på skolen, ferdig med de to første timene. Videre er det to fritimer, en lunchpause, en time rettslære og tre timer engelsk. SÅ er skoledagen ferdig :) 

 

I dag tidlig fikk jeg plutselig litt ekstra tid før jeg måtte avgårde, så da ble det tid til en frisk morgensmoothie. Åh, jeg elsker dager som starter slik! Dagens smoothie bestod av en godt moden banan, frøsne blåbær, et par ss gresk yoghurt og litt melk. Attmed dagens smoothie ble det en neve eller to med cashewnøtter, noe som gjorde det lille måltidet ekstra mettende. 

 

- it's smoothie time -

 







 

 

♥Fikk du i deg en god frokost i dag tidlig?♥

♥Drikker du mye smoothie?♥

 

 

#blogg #hverdag #skole #mat #kosthold #frokost #smoothie #oppskrift #bilder




Hei på deg!♥

I går kan du tro at Mamma og jeg fikk prøvd ut en spennende middagsoppskrift! Mormor kom nemlig hjem med en utrolig gøy bok med oppskrifter fra Australia, hvor vi blandt annet fant oppskriften på noe de kallet "Makaronigrateng med grønnsaker". Denne oppskriften bestemte vi oss for å prøve ut, og resultatet ble latterlig bra! Ikke bare var retten enkel å lage og smakte godt, men den så i tillegg superstilig ut! Eller det synes hvertfall vi. Vi gjorde et par endringer i oppskriften, men retten ble så god at jeg velger å dele vår oppskrift :)

DETTE TRENGER DU

- salt til makaronien

- 200 g tørket makaroni

- 15 tynne skiver spekeskinke (eller nok til å dekke formen. vi fant ut at 1 pakke strandaskinke var akkurat nok til å dekke vår form)

- 1 ss olivenolje

- 150 g aubergine, skåret i biter

- 1 løk, hakket

- litt mindre enn 1 beger pastasaus (vi brukte Dolmio sin på 500g)

- 100 g svarte oliven uten stein

- 100 g nyrevet parmesanost

- 1 ts tørket oregano

- nykvernet pepper

SLIK GJØR DU

- Fyll en gryte med vann + litt salt og kok opp. Kok makaronien til den er al dente, koketiden varierer etter hvilke type pasta du bruker. Renn deretter av makaronien, og skyll i iskaldt vann. La den renne godt av igjen.

- Forvarm ovnen til 180 grader

- Kle en kakeform (vi brukte en slik rund, liten en) med skiver av spekeskinke som overlapper hverandre. La skinkeskivene henge litt over kanten på formen slik at de kan brettes inn over formen senere. 

- Varm oljen i en stekepanne og stek løken og auberginen til det er mørt, ca. 5 minutter. Rør opp makaronien og ha den i en stor bolle (eller gryte) sammen med de stekte grønsakene, tomatsausen, olivenene, parmesanosten, oreganoen og pepperet (etter smak). Bland alt godt. Ha blandingen i formen og brett skivene med spekeskinke over innholdet. Dekk deretter hele formen med aluminiumsfolie.

- Stek gratengen på midterste rille til alt er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Ta gratengen ut av ovnen og hvelv den på et serveringsfat. Server varm eller romtemperert. 

 

 

♥Hva synes du om denne ideen? Synes ikke du også retten så stilig ut?♥

♥Har du smakt/sett noe lignende før?♥

 

 

#blogg #hverdag #mat #middag #tips #middagstips #oppskrift #recipe #sommer #australia #makaroni 




Hei og god morgen♥

Husker dere at jeg nevnte at jeg hadde et bananbrød(kake?) i ovnen? Vel, resultatet ble faktisk så bra at jeg bare MÅ dele oppskriften med dere! Det eneste jeg vil gjøre annerledes neste gang, er å la den stå litt lenger i ovnen enn jeg gjorde nå, fordi den ble litt for lite stekt i midten. Men det er jo så vanskelig å vite også, fordi alle ovner er jo forskjellige, så en generell steketid går liksom ikke helt an å forholde seg til...  Man må liksom bare stikke tannpirkere i kaken og så håpe på det beste, haha!Tørr ble den hvertfall ikke da, og smaken var super, selv om den godt kunne stått de 5 siste minuttene :)


 

DU TRENGER:

♥100g smør (romtemperert)

♥150g sukker

♥2 egg

♥2 godt modne bananer

♥225g hvetemel

♥2 ts bakepulver

♥1ts kanel

♥0.5dl melk

SLIK GJØR DU:

- Forvarm stekeovnen til 180 grader. 

- Kle en brødform med bakepapir.

- Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i en håndmikser i to minutter.

- Ha røren i brødformen og stek kaken midt i ovnen i 50-60 minutter.

- Avkjøl kaken på rist. 

TIPS:

Kaken er god nok i seg selv, men å dyppe den litt i vaniljekesam og hjemmelaget blåbærsyltetøy var overhode ikke feil det heller! :D







 

♥Har du bakt/smakt banankake før? Hva synes du?♥

♥Er du glad i å bake?♥

 

 

#blogg #hverdag #helg #mandag #oppskrift #mat #kake #baking #bilder #foto #sommer #ferie #sommerferie




Hei på deg!♥

 

Med tanke på at vi er kommet oss godt i gang (og vel som det!!) med den nye uken, er det på høy tid at jeg kommer med ukens middagstips. Middagen jeg vil tipse dere om denne uken er kremet pasta med stekte laksebiter. Vi prøvde ut oppskriften for første gang her hjemme i går, men det ble så utrolig vellykket at jeg har ikke gjort annet enn å glede meg til å fortelle dere om middagen! Jeg vet jeg sier hver uke, at middagene jeg tipser dere om er SÅ lette å lage. Og det mener jeg også. Men denne folkens. Denne var faktisk ENDA enklere enn det! Så om du liker pasta og laks, ja, da ser jeg ingen grunn til å ikke prøve! :)


KREMET PASTA MED STEKTE LAKSEBITER

- porsjoner: 4

- tilberedningstid: ca. 25 min

- vanskelighetsgrad: lett!!

 

DU TRENGER

- 500g laksefilet

- 2ss nøytral olje

- 1 pk spaghetti eller pastaskruer (gjerne fullkorn)

- 1 stor brokkoli

- 2-3 dl mat- eller kremfløte

- 1 fedd hvitløk, finhakket

- 1 dl finrevet parmesan (kan sløyfes om du ikke liker den sterke smaken)

- 3 ss pastavann

- 1 dl hakkede urter (f.eks. gressløk, persille, dill, løpstikke)

- salt og pepper

SLIK GJØR DU

- Kok pastaen som anvist på pakken.

- Del laksen i biter og stek den med salt og pepper noen minutter i olje. Trekk pannen av varmen.

- Varm opp fløten i en liten kjele med den finhakkede hvitløken og urtene. Når blandingen nærmer seg kokepunktet rører du inn parmesanosten. Spe med litt av pastavannet. Smak til med salt og pepper.

- Del brokkolien i biter og kok den i (bare!!) noen minutter. Sil av vannet både på brokkolien og på pastaen.

- Vend pastaen i sausen og anrett de stekte laksebitene + brokkoliene. 









♥Synes du dette så godt ut?

♥Hva skal du ha til middag i dag?





#blogg #hverdag #torsdag #mat #middag #tips #middagstips #kosthold #helse #bilder #oppskrift #sommer #livet




Hei på deg♥

Ny uke → ny oppskrift. Denne uken har jeg lyst å anbefale dere middagen "svinekjøtt med sursøt saus". Jeg laget den for første gang for noen uker siden, men vi likte den alle så godt at vi faktisk skal ha den til middag i dag også! Ikke bare smaker det utrolig godt, det er så lett å lage at til og med jeg fikk det til (UTEN PROBLEMER!!) :D


SVINEKJØTT MED SURSØT SAUS + RIS


- porsjoner: 4

- tilberedningstid: ca. 30 min


DU TRENGER

- ris til 4 personer

- 1 ss vegetabilsk olje

- 350 g magert svinekjøtt, skåret i tynne strimler

- 1 paprika, uten frø og skåret i tynne skiver

- 1 løk, skåret i båter

- ca. 1/4 blomkål, i små biter

- 2 gulrøtter, skåret i tynne strimler

- 4 vårløk, renset og hakket

- 450 g hermetiske ananasbiter i egen saft

- 2 ss maisenna

- 3 ss vineddik

- saften av 1 sitron

- 3 ss soyasaus (helst lys soyasaus)

- 2 ss sukker

- salt

- pepper

SLIK GJØR DU

1. Varm oljen i en stor stekepanne. Ha svinekjøttstrimlene i pannen, og stek dem i ca. 5 minutter under omrøring. Kok risen som annvist på pakken.

2. Ha så blomkålen og løken i pannen i et par minutter, før du også tar i gulrøttene, paprikaen og vårløken, for å steke videre i 3 minutter under omrøring. 

3. La ananasen renne av i en bolle, og sett ananasbitene til side. Ha maisennaen, eddiken, sitronsaften, soyasausen og sukkeret i bollen sammen med ananassaften, og tilsett salt og pepper etter smak. Visp sammen.

4. Hell blandingen i stekepannen, og kok under omrøring over middels varme i 1-2 minutter, eller til sausen tykner. Ha ananasbitene i pannen, og varm opp i 1 minutt. 

5. Ha svinekjøttet med den sursøte sausen over risen, og server med en gang.










 

♥Kunne dette fristet deg?

♥Er du glad i å lage mat?

♥Hva skal du ha til middag i dag?



#blogg #hverdag #mat #kosthold #middag #tips #middagstips #oppskrift #oppskriftonsdag #bilder #foto #helse #livet




Hei på deg!♥

//forhåndspublisert innlegg

Jeg har blitt så ivrig på å lage middag til familien etter at jeg kom hjem fra Australia, og i forrige uke prøvde jeg noe som jeg bare MÅ anbefale videre! Ikke bare var det skam lett å lage, jeg synes VIRKELIG det smakte godt også! Litt spicy er retten, men for meg som er glad i spicy mat, var dette midt i blinken :)


KYLLING-KJØTTBOLLER MED WOKEDE GRØNNSAKER OG RIS

- porsjoner: 4 

- tilberedningstid: under 30 minutter

- vanskelighetsgrad: LETT!

DU TRENGER

Til kjøttbollene

- 400 g kyllingkjøttdeig

- 4 ss olje (til steking)

- 2 stk hakket vårløk

- 1/2 hakket rød chilli uten frø (sløyf gjerne chilli om du ikke er glad i spicy mat)

- 1/2 kopp griljermel

- 1/2 kopp hakket frisk koriander (du kan drysse litt tørket koriander over istedenfor, om du ikke har frisk)

- pepper og salt etter smak

Til woken

- 3-4 gulrøtter

- 2 løk

- 1-2 paprika

- olje (til steking)

- pepper etter smak

Tilbehør

- 4 porsjoner ris

- sweet chili-saus

SLIK GJØR DU

Sett over vann til ris. Kok risen etter anvisning på pakken.

Bland ingrediensene til kyllingkjøttbollene og form de som kuler. Stek bollene i oljen på medium varme.

Wok grønnsakene. 

Server måltidet med sweet chili-saus.

TIPS

Server gjerne med soya saus i tillegg, om du liker det over risen og grønnsakene :)








 

♥Er du glad i spicy mat?

♥Er dette noe du kunne likt?

 

 

#blogg #hverdag #helg #mat #kosthold #oppskrift #middag #tips #helse #bilder #paris #reise




Hei igjen!♥

Dagens middag ble rett og slett så vellykket, at jeg har lyst å dele den her på bloggen. Her i huset er vi veldig glad i fisk, så det blir det spist ganske så mye av. Men med tanke på hvor mye variasjon man kan ha når det kommer til fisk og fiskeretter, så blir vi overhode ikke lei! I dag prøvde vi "Grillet laks med bønnemos" for første gang, men det ble en ny fiskefavoritt, helt klart!

 

- porsjoner: 4

- tilberedningstid: under 30 minutter

 

Du trenger:

TIL LAKSEN

- 4 laksekoteletter à 175 g

- finrevet skall + saften av 1 sitron

- 3 ss lønnesirup

- 1 ss grov sennep

- 1/2 ts salt

TIL BØNNEMOSEN

- 3 bokser hermetiske cannelibønner (hvite bønner) à 400 g, skylt og avrent

- 1 ss olivenolje

- 5 ss crème fraîche 

- 1 hvitløkfedd, knust

- salt

- pepper

TILBEHØR

- 12 asparges

- 4 gulrøtter

- 1 tomat 

- friske urter



Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnsgrillen. 

2. Legg laksekotelettene i en ildfast form.

3. Bland sitronskallet, sitronsaften, lønnesirupen, sennepen og saltet i en bolle, og hell blandingen over laksekotelettene. Grill kotelettene uten å snu dem i om lag 6 minutter (eller til kjøttet er gjennomstekt).

4. Lag bønnemosen: Varm bønner, ojle, crème fraîche og hvitløk i en gryte til det begynner å boble. Krydre raust med salt og pepper, og mos med en tresleiv.

5. Kok gulrøttene, damp aspargesene og skjær opp tomaten. 

6. Fordel bønnemosen på 4 tallerkener, legg en laksekotelett på hver tallerken (og hell steksjyen/sausen over), legg på grønnsakene, pynt med grønne urter og server.

 

 

 

♥Er du glad i fisk?

♥Hva spiste du til middag i dag?


 

#blogg #hverdag #tirsdag #mat #kosthold #middag #tips #laks #fisk #helse #livet #oppskrift




Hei og god kveld!♥

Du kan tro at vi hadde en smakfull middag hjemme hos oss i dag! Pappa var på reise, mamma på jobb og lillebror på skolen, så det var min oppgave å finne på noe spennende til middag. I et av Rimi sine sånne ide-hefter, fant jeg oppskrift til en rett som het "Sopprisotto med reker og sitron", og tenkte at denne ville jeg prøve. Så i halv to-tiden i dag satte jeg i gang, og tro det eller ei, resultatet ble skremmende bra!

Resultatet ble faktisk så bra det, at jeg så gjerne vil dele oppskriften med dere!

 

Sopprisotto med reker og sitron

- tilberedningstid: litt under 30 minutter

- porsjoner: 4

 

Du trenger:

- 2 fedd hvitløk

- 1 stk. løk

- 3 stenger selleri

- 2 ss olivenolje

- 350 g risottoris

- 1 dl hvitvin (kan sløyfes)

- ca. 9-10 dl kyllingbuljong

- skall fra 1 stk. sitron

- 250 g champignon

- 200 g kokte reker

- 35-40 g parmesan

- 4 stk. vårløk

- salt og pepper

 

Slik gjør du:

- Finhakk løk, hvitløk og selleri, og surr i olivenolje i ca. 1-2 minutter. 

- Ha deretter i ris. Tilsett hvitvin og la den fordampe.

- Ha i litt buljong og rør godt. Fortsett med å tilsette litt og litt buljong, og la væsken koke helt inn mellom hver runde. Rør og fortsett kokingen på denne måten frem til risen er ferdig, ca. 15-18 minutter. 

- Vask soppen og skjær den i skiver. Stek i litt smør på en varm panne i ca. 2-4 minutter.

- Rør i sitronskall og smak til med litt sitronsaft. Vend i reker, parmesan, stekt sopp og finhakket vårløk.

- Smak til blandingen med salt og pepper og server. 





Til og med lillebror (som egentlig ikke er så stor fan av sopp) syntes at denne middagen var grådig god, haha! Om du er like glad i parmesan som det vi er, så er et ekstra tips å raspe litt ekstra av parmesanen, slik at du kan drysse litt til på toppen når du serverer. Og du, denne retten trenger man ikke å være en mesterkokk for å få til altså! Til og meg JEG lykkest, og det sier litt det... ;)


Dagen i dag har vært en veldig fin en. Jeg har både fått jobbet, lest litt norskpensum, laget middag (haha) OG tatt min første treningsøkt siden forkjølelsen tok meg i slutten av forrige uke. Vel og merke var den veldig rolig, men det føltes godt å få brukt kroppen litt igjen, selv om jeg kjente at formen fortsett ikke var på topp. I morgen håper jeg på litt godvær, slik at jeg kan få jobbet litt ute igjen. Det er SÅ mye kjekkere å drive med ting ute, enn inne... 

Nå er det bare en rolig (og tidlig) kveld som står på planen, så satser jeg på å våkne opp frisk som en fisk i morgen! Jeg håper du har hatt en flott uke så langt. Vi snakkes! :)

 

 

♥Har du spist risotto før? Liker du det?

♥Lager du ofte middag? Hva pleier du å lage?

♥Hvordan har dagen din vært?


 

 

#blogg #hverdag #tirsdag #mat #kosthold #oppskrift #middag #tips #middagstips #bilder #blogg #helse #livet




Hei på deg!♥

Jeg elsker både frukt og grønnsaker, men det er ikke før nå i det siste at jeg har funnet ut at man faktisk kan si "ja takk begge deler" i samme måltid! Salater med ulike frukter i, har jeg nemlig fått heeelt dilla på, etter at jeg laget appelsinsalaten jeg skrev om for en stund siden (du kan finne oppskriften HER). Jeg har prøvd meg litt frem de siste dagene, og har funnet ut at eple er en annen frukt som egnet seg supert til slikt bruk! Jeg tenkte at jeg ville dele "oppskriften" til denne lette, gode og smakfulle lunchsalaten som jeg laget meg senest i dag. 



Jeg brukte:

♥ isberg salat

♥ erter

♥ løk

♥ cherrytomater

♥ agurk

♥ eple



TIPS: om man er ute etter et litt kraftigere måltid, er nok både kylling og tunfisk kjøtt som egner seg veldig godt å spe på med. 



Om jeg bruker salatdressing så går det for det meste i balsamico. Denne dressingen passer jo til så og si alle salater, og jeg synes også at denne salaten smakte veldig godt sammen med noen gode dråper balsamico. De gangene jeg ikke bruker dressing, pleier jeg bare å krydre godt med pepper over salaten, veldig enkelt, men veldig godt!




 

♥Spiser du mye salater? Hvilke type salater liker du best?

♥Hvilken dressing foretrekker du?

♥Pleier du å spise salater med frukt i? Hvilken frukt liker du å ha i?


 

#blogg #hverdag #helg #mat #kosthold #oppskrift #frukt #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #explorius




Hey mate!♥

I dag da jeg kom hjem fra marinaen, koste jeg meg med den beste lunchen jeg har smakt på lenge! Jeg elsker både appelsin og salat, så jeg bestemte meg for å lage en appelsinsalat, noe som ble grådig vellykket. Nå som det blir varmere her i Australia, er salater perfekte, fordi man føler liksom ikke for å spise noen store, varme måltider i varmen. 


Salaten:

- appelsin

- salatblader

- erter

- cherrytomater 

- rødløk

Hjemmelaget dressing:

- philadelphia light

- appeslinsaft

- sitronsaft







 

 

♥Er du glad i salater? Og hva med appelsin?

♥Har du prøvd appelsinsalat før? Likte du det?



 

#blogg #hverdag #mandag #mat #kosthold #oppskrift #bilder #reise #australia #utveksling #explorius




Hei og hallo♥

//lokal tid: 19:13

Hver eneste dag den siste uken, har jeg hatt det samme til frokost, rett og slett fordi jeg synes det er SÅ godt. En gang i forrige uke bestemte jeg meg nemlig for å prøve ut en slags pepperkakegrøt, isteden for den vanlige havregrøten jeg har pleid å spise, og snakk om sukksess! Etter jeg prøvde det for første gang har jeg ikke spist annen grøt! Sååå godt, og sååå perfekt nå i førjulstiden!



Jeg bruker:

- havregryn

- melk

- pepperkaker

Slik gjør jeg:

- ha havregryn, melk og oppknekte pepperkaker (1-3 alt etter hvor kraftig smak du vil ha) i en skål 

- rør blandningen lett sammen, du vil ikke ha alle pepperkakene på en plass

- sett skålen 2-3 minutter i mikroen

- rør godt om så fort grøten er ferdig, nå har nemlig pepperkakebitene løst seg opp, så de kan blandes helt inn i grøten

- NYT!

Jeg vet at mange bruker et såkallet pepperkakekrydder eller andre krydder for å få grøten til å smake pepperkake, men jeg måtte bruke det vi hadde tilgjenglig, og det vi hadde tilgjenglig var pepperkaker :)

 

 

♥Er du glad i grøt? Og hva med pepperkaker?

♥Har du smakt pepperkakegrøt? Brukte du krydder eller pepperkaker?

♥Hvordan foretrekker du frokostgrøten?

 


#blogg #hverdag #mat #kosthold #havregrøt #jul #pepperkake #desember #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius




Hei på deg♥

Her om dagen kom jeg over en veldig spennende oppskrift til noen sunne snack energi-kuler. Denne oppskriften inneholder faktisk overhode ikke reint sukker! Jeg måtte selvfølgelig teste de ut, og resultatet ble skremmende godt. Og da vil jeg selvfølgelig dele den med dere :)

Du trenger: (for 15 små kuler)

♥ 1.5 dl havregryn

♥ 1.5 dl kokos

♥ 2 ss peanøttsmør

♥ 1 ss kakaopulver

♥ 2 ss honning

♥ 1 liten neve mandler

♥ 1 ts vanilje ekstrakt

 

Slik gjør du:

Hakk opp mandlene. Ha deretter alle ingrediensene i en bolle og miks det sammen til en jevn blanding. Det kan være et tips å bruke hendene til å blande det sammen, da dette er MYE lettere. 

Rull små kuler, og legg de på en tallerken med bakepapir. Sett tallerkenen i kjøleskapet. Disse kulene er nemlig best kjølige, og de kan holde seg i opp til en uke i kjøleskapet.




Viktig å huske: peanøttsmør og honning er produkt med høyt energi-innhold, så i store mengder er ikke disse kulene "sunne" lenger. Men om man lager kulene små, er de perfekt å ha (et par stykker) til kaffeen eller om du bare trenger et lite energi-løft i hverdagen. De er også et godt alternativ når søtsuget setter inn :)

 

 

♥Har du et godt tips til sunt hverdags-snack?

♥Liker du å prøve nye oppskrifter?

♥Hvor får du inspirasjon til nye oppskrifter?


 

#blogg #hverdag #helg #oppskrift #mat #kosthold #tips #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #sjokolade




Heihei♥

Jeg håper du har hatt en strålende lørdag til nå! Tidligere i dag, fortalte jeg jo at jeg hadde prøvd ut noe grådig vellykket på kjøkkenet. Det jeg ble så fornøyd med i dag, var en slags grønnsaks-lunch-wrap, med poached eggs!

Åh, det var bare SÅ godt at du vil ikke tro det! I tillegg var det lille måltidet mettende, det var sunt OG det tok meg mindre enn 15 minutter å lage. Dette var den beste lunchen jeg har spist på lenge. Jeg er allerede sikker på at jeg kommer til å spise denne type wrap til lunch hver dag i maaange dager fremover, haha! Uansett, det jeg ville nå, var å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere :)

Du trenger:

♥ wrap (jeg brukte en veldig god fullkornswrap)

♥ salatblader

♥ avokado

♥ tomat

♥ løk

♥ egg

♥ krydder (jeg brukte bare noe så enkelt som pepper)

 

Slik gjør du:

♥ Sett aller først på en kjele med vann til eggene (vannet skal akkurat bli kokende). Om du ikke vet hvordan du lager poached eggs, så skal jeg forklare det etterhvert. Det er veldig enkelt og GODT!

♥ Finn frem en wrap, og legg på salatblader, oppskjært avokado, oppskjærte tomater og noen oppskjærte løkringer. 

♥ Så over til eggene igjen. Knus/knekk egg (jeg brukte to egg i min wrap) i en kopp. Bruk 1 kopp til 1 egg. Pass på at du har klart å knekke egget uten noe eggeskal i koppen.

♥ Vannet i kjelen burde nå være kokende. Skru det deretter litt ned, slik at det akkurat ikke koker. Visp lett rundt i vannet, og tøm egg/ene rett ned i kjelen med vann. Om du ikke helt skjønte hvordan dette skulle gå for seg, er det en grei video å se HER. TIPS: tilsett litt eddikk i det kokende vanet før du heller i eggene, dette gjør det lettere for eggehviten å "feste" seg. 

♥ La eggene ligge i kjelen rett under koketemperatur i 2-4 minutter, alt etter hvor bløtt du vil ha eggegulen. 

♥ Fisk ut de ferdige eggene, og legg de på wrap'en din.

♥ Kvern gjerne litt krydder over wrap'en. 

♥ FERDIG!

 

 

 

♥Har du smakt noe slikt før? Isåfall, hva synes du?

♥Liker du å lage wraps? Hva pleier du å fylle wrap'en med?

♥Har du laget poached eggs før? Hvordan gikk det? Og vet du hva det heter på norsk? Hahaha!

 


 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #oppskrift #mat #kosthold #wrap #grønnsaker #egg #lunch #tips #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius




Hei på deg♥

Du kan tro at jeg er glad... ENDELIG har jeg funnet en oppskrift på en grønn smoothie som faktisk smaker herlig! Jeg har prøvd ut så mange grønne drikker som skal gjøre så godt for kroppen, men de har dessverre alle smakt hy og hærk. Denne derimot, den gjør både godt for kroppen OG smaker godt!

Jeg elsker å starte dagen med noe friskt, og denne smoothien har helt klart blitt en ny favoritt de siste dagene. Og siden jeg liker den så godt, vil jeg selvsagt dele oppskriften med dere!


Du trenger: (1 porsjon)

♥ 1 stor neve frisk spinat

♥ 1 grønt eple

♥ 1/2 frossen banan

♥ 1/2 stilk stangselleri

♥ Litt kaldt vann for å få mikseren til å gå rundt

TIPS:

- kast gjerne noen isbiter oppi for å gjøre den skikkelig kjølig og frisk 

 

 

 

♥Har du smakt grønn smoothie før? Var den god? (isåfall tips meg gjerne om oppskrift!)

♥Hvordan startet denne tirsdagen?

♥Skal du på skole/jobb i dag?

 

 

 

#blogg #hverdag #mat #kosthold #smoothie #oppskrift #tips #foto #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius




Hei på deg♥

Som jeg nevnte tidligere i dag, laget jeg tidenes frokost-smoothie da jeg kom hjem fra dagens morgentur. Og når jeg lager noe som jeg selv synes blir SÅ godt, har jeg alltid lyst å dele oppskriften med dere. Denne smoothien gir deg virkelig en fullverdig start på dagen!

Jeg har fortstått fra kommentarene, at det er flere av dere lesere som ikke har super matlyst til frokost. Jeg slet med det samme i maange år, men en slik frokost-smoothie er absolutt et godt alternativ om du sliter med matlysten så tidlig på dagen. Den er lett å lage, RASK å lage, god på smak, full av gode næringsstoffer, mettende, men er mer som en "drikk" en et måltid, noe jeg synes er til god hjelp på dager der frokost-lysten ikke er på topp.


♥ how to make the perfect morning smoothie 

Du trenger:

♥ banan

♥ jordbær

♥ mango

♥ vann/melk

♥ mysli/havregryn

 

♥ vaniljeyoghurt

♥ mysli/havregryn

 

Slik gjør du:

- putt banan, jordbær og mango i mikseren, sammen med akkurat nok vann (eller melk) til å få mikseren til å gå rundt. Noen elller alle (utenom væsken selvfølgelig) av disse ingrediensene bør være frøsne, men om du ikke har tilgang på frøsen banan, jordbær eller mango, kan du istedenfor putte i noen isbiter for å få drikken kald. 

- når alle ingrediensene over er blitt til en gjevn blanding, kan du helle i ønsket menge mysli/havregryn. Myslien gjør smoothien mer mettende, enn om du bare hadde brukt frukt og bær.

- hell blandingen i en skål/kopp, og server gjerne med en dæsj med vaniljeyoghurt på toppen + litt mysli



Denne smootie'en holdt meg god og mett hele veien frem til lunchtid, og det er det ikke alle frokoster som gjør! At en god frokost er en viktig start på dagen, det er jeg helt enig med!


 

 

 

♥Er du en av de som sliter med frokost-lyst? Isåfall, hva hjelper for deg?

♥Har du prøvd ut smoothie med mysli/havregryn? Hva synes du?

♥Hva spiste du til frokost i dag?


 

 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #oppskrift #mat #tips #kosthold #frokost #smoothie #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius




Hello♥

Om du er en av de som er grådig glad i pizza, men ikke spiser det så veldig ofte, fordi det ikke er så alt for sunt, så vil jeg gjerne tipse deg om en av mine favoritt oppskrifter. Oppskriften er til en kyllingpizza, som er enkel å lage, god på smak og mye sunnere enn vanlig pizza. Det som også er så genialt er at du kan variere toppingen så utenkelig mye! Så om du ikke føler for en kyllingpizza, men en pizza med skinke, kjøttboller, tunfisk eller hva som helst, så er det null problem! Da bare bytter du ut kyllingen med det DU vil toppe pizzaen din med. 

I dag deler jeg oppskriften til den pizzaversjonen jeg spiste sist, men en annen favorittversjon er helt klart samme pizza med tunfisk, i steden for kylling. Nam nam nam!

For 1 porsjon (1 tynn pizza) trenger du:

♥ 1 speltlompe, tacolefse eller annen type wrap

♥ 1-2 ss pesto (jeg brukte pesto av soltørkede tomater)

♥ 1 neve reven ost

♥ 1 neve oppskjært tomat

♥ 1 neve mais

♥ 1 neve oppskjært løk

♥ 1 neve grillet kylling i biter (NB: rå kylling vil ikke bli stekt på pizzaen, så pass på at den er forhåndsstekt/grillet)

♥ krydder (jeg brukte pepper)

 

♥ salat

♥ balsamico

 

Slik gjør du:

♥ Sett ovnen på 150 grader

♥ Finn frem lefsen og smør på pesto (ketchup kan brukes om du ikke har pesto i huset)

♥ Skjær opp/finn frem ost, mais, tomat, løk og kylling

♥ Strø ost, mais, tomat, løk og kylling over lefsen med pesto

♥ Legg pizzaen på et bakepapir (på et stekebrett) midt i ovnen, og la den stå til du ser at kantene på lefsen begynner å bli gyllen og osten smeltet (NB: følg NØYE med på pizzaen, den trenger ikke lange tiden i ovnen... Jeg glemmer nesten alltid min et minutt for lenge, og det blir VELDIG fort brent pizza)

♥ Mens pizzaen er i ovnen kan du gjerne finne frem litt salat, som du kan ha til pizzaen. Jeg ELSKER å ha litt salat med balsamico dressing over. til pizzaen min.

♥ Ta ut pizzaen fra ovnen, og så er den klar til å nytes!

TIPS: om du liker smaken av parmesan, kan du gjerne bytte ut den neven med ost, mot 1-2 ss pesto. Da blir pizzaen enda litt lettere, og får en himmelsk smak! 


 

 

 

♥Er du også glad i pizza?

♥Har du smakt lefsepizza før? Hva synes du?

♥Hva pleier du å toppe pizzaen din med? Har du smakt tunfiskpizza? Likte du det?


 

 

#blogg #hverdag #helg #oppskrift #mat #kosthold #pizza #foto #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius




Heisann♥

Gjennom en lang dag på skolen, er det viktigste for meg å ha med meg en god, mettende og næringsrik matpakke i sekken. Ikke bare går jeg rundt å gleder meg til lunch hele tiden (noe som får dagen til å virke kortere for min del), jeg klarer også å holde konsentrasjonen mye letter gjennom HELE dagen, når jeg får et slikt næringspåfyll midtveis. Jeg har faktisk fått meg en ny lunch favoritt, som jeg gjerne vil dele med dere :) 

Det som er så genialt med denne lille quinoa retten er at du kan bruke nesten hvilken ingredienser du ønsker (som "tilbehør" til quinoa'en). Det er rett og slett bare å ta til bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet. I tillegg trenger det IKKE å ta deg mer enn 15 minutter å stelle i stand hele måltidet, du kan bruke retten like godt til frokost/lunch/middag alt etter tilbehør og sist men ikke minst måltidet er veldig sunt, mettende og næringsrikt. Quinoa er en fantastisk type frø, som er MEGET næringsrik og kan brukes som et alternativ for ris og poteter. Ikke bare er disse frøene full med proteiner, fiber og mineraler, de er også 100% glutenfri! Om du ikke har prøvd quinoa til nå, vil jeg anbefale det på det varmeste!

 

Du trenger:

♥ Quinoa

♥ Salat

♥ Mais

♥ Tomat (soltørkede egner seg meget godt!)

♥ Paprika

♥ Løk

♥ Oliven

♥ Avokado

 

♥ Cashewnøtter (til å strø på toppen)

 

Slik gjør du:

1. Kok qoinoa som anvist på pakningen. (jeg koker den i mikroen)

2. Skjær opp/gjør klart salat, tomat, paprika, løk, oliven, avokado og mais. 

3. Bland sammen den ferdig kokte quinoa'en med alle de ferdiggjorte ingrediensene. (Om du velger å ha salat i din blanding kan det være en fordel å vente til quinoa'en er nedkjølt, men det er ikke nødvendig for et godt resultat)

4. Strø over en liten mengde cashewnøtter.


TIPS: jeg synes det er veldig godt å bruke litt balsamico som dressing :)



 

 

 

♥Har du prøvd quinoa før? Hva synes du?

♥Kunne du tenke deg å spise noe slikt til lunch?

♥Har du en favoritt matpakke-lunch? Isåfall hva?

 


 

#blogg #hverdag #lunch #mat #kosthold #oppskrift #quinoa #skole #studie #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius






Kristi Pedersen




Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014



Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · Ønskeliste



Søk i bloggen




Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!



Design







Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits