Hei igjen!♥

 

 

 

Etter en veldig hektisk dag, kan jeg endelig senke skuldrene noen hakk. Nå har jeg ikke hverken noen prøver, innleveringer eller fremføringer før torsdag, så da får jeg plutselig en smule bedre tid i hverdagen. I den anledning, tenkte jeg å sette meg ned å svare på det jeg valgte ut som "ukens leserspørsmål". På forrige spørsmålsrunde, spurte dere jo så fint om jeg kunne begynne med et slikt ukentlig innlegg, noe jeg mer enn gjerne er villig til å få i gang. 

 

 

 


 

 

 

 

Spørsmålet jeg valgte å svare litt ekstra grundig på denne uken, endet med å være et spørsmål om Australia og utvekslingen min. I kommentarfeltet ble jeg nemlig spurt: "Savner du Australia? Og isåfall hva savner du?".

 

 

Vel, for å først svare på den første delen av spørsmålet; ja. Jeg savner Australia. Jeg har selvsagt dager hvor jeg ikke tenker  mye på Australia. Men jeg har også dager hvor jeg lengter så intenst tilbake at jeg ikke vil gjøre annet enn å pakke kofferten og dra, med en eneste gang. Forstå meg rett. Det er ikke det at jeg ikke koser meg i Norge, at jeg ikke liker Norge eller noe sånt. Jeg elsker Norge! Men det er fortsett en så stor del av hjertet mitt som føler at det hører hjemme i Australia, at det likevel blir vondt å tenke på at Australia ikke lenger er "hjemmet" mitt. 

 

 

Når det kommer til akkurat hva det er jeg savner, så er det et mye mer sammensatt svar enn som så. Fordi å sette fingeren på akkurat hva det er jeg savner, hva det er jeg savner mest... Det er ikke lett. Litt vanskelig er det å forklare, men noe av det jeg savner aller mest, er det å ha et liv i Australia. Jeg bygget opp og levde, et helt eget liv i Australia. I ti måneder var hjemmet mitt et murhus midt i ett byggefelt, skoleveien min var 3 små kilometer på sykkel, skoleantrekket mitt var skjørt og tskjorte, språket mitt var engelsk, pengene mine var australske dollar, fuglene som bodde i bakhagen min var pappegøyer og joggeløypen min gikk langs stranden. Bestevenninnen min på skolen het Alexa, favorittfaget mitt var physical education, lærerne mine brukte jeg bare etternavnet på, kjæledyrene mine var en hel mengde ildere + en hund, matbutikken vi handlet på het Coles og dyrene man måtte passe på å ikke kjøre på i motorveien var kenguruer. 

 

 

I løpet av disse ti månedene ble alt dette noe jeg kunne kalle "mitt". I løpet av de ti månedene gikk Australia fra noe jeg følte meg fremmed for, til noe jeg følte meg helt hjemme i. Og alle de små tingene som å høre froskene lage lyder om nettene, kjenne den kalde luften fra airconditionen som alltid måtte stå på, smake smaken av de gode kjøttpaiene med ketchup, se bilene kjøre på "feil" side av veien, lære nye ord hver skoletime og gå å legge seg hver kveld med følelsen av å være full av nye inntrykk, det er ting jeg ikke tenkte så mye på der og da, men som jeg nå savner så inderlig masse. Fordi alt dette ble for meg ting som ble så kjært. Etter ti måneder hadde en million slike små ting gjort opp ett Australia for meg. Ett Australia som jeg for alltid kommer til å holde så nært hjertet mitt, som jeg bare kan. 

 

 

Håper det gikk an å forstå litt av det som surrer rundt i hodet mitt, og at du som spurte spårsmålet føler du fikk svar på det du lurte på. Hvis det er noen som sitter med lignende føleler/erfaringer, så blir jeg veldig glad om du vil legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under her, hvor du forteller litt om hvordan akkurat du takler det hele :) 

 

 

 

  

 

 

 

 

♥Sitter du med noen lignende erfaringer eller følelser?♥

♥Har du et spørsmål du ønsker jeg skal ta opp i neste "ukens spørsmål" innlegg?♥

 

 

 

 

 

#blogg #hverdag #reise #australia #utveksling #ukensspørsmål #bilder #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #savn #jul #desember
Hei og god kveld!♥

I dag har jeg hatt nok en fantastisk ettermiddag, sammen med fine Kristina. Hun banket på døren her i tre-tiden, og etter det har vi stort sett bare ledd i ett. Men vi var spreke også da! Vi bestemte oss nemlig for at vi ville få oss litt frisk luft mellom regnbygene, så da tok vi oss like gjerne en lengre powerwalk inn langs veien. Herlig!

Haha, alle vi møtte på vår vei må ha trodd at vi var HELT sprø, fordi vi har jo fortsett så mye snakk å ta igjen at maset går jo i ett!!! Og så blir vi jo så høylytte også, når vi blir så gira! Så de andre stakkars joggerene som var ute på tur, må ha hørt oss MINST en kilometer før de så oss! 


Selv om vi helst ville holde tempoet oppe, for å ta turen som en aldri så liten treningsøkt, ble det ganske så mange stopp skal jeg fortelle deg. Du skjønner det at i dag oppdaget vi for første gang i år at markjordbærene og blåbærene begynte å nærme seg modne, så da kunne vi jo bare ikke gå rett forbi heller!!! Haha... 

Planen for kvelden er koselig hyttetur. Den lille hytten jeg har i skogen, er nemlig selve definisjonen på sommer for Kristina og meg. Vi har så mange minner fra den hytten der sammen, helt fra vi var pitte små! Og hyttetur ER koselig da! Og i og med at dette blir første overnattingen vi har der sammen for i år, blir det selvfølgelig ENDA koseligere :) 

Jeg håper du har hatt en super dag til nå, og at du får en kveld som er minst like fin! Vi snakkes! 

 

 

♥Har du hatt en fin dag til nå?♥

♥Har du plukket bær denne sommeren, eller er det litt for tidlig der du befinner deg også?♥

 

 

#blogg #hverdag #tirsdag #trening #powerwalk #bilder #natur #helse #livet #sommer #ferie #sommerferie
Heihei!♥I går fikk jeg spist sommerens føste kvelds ute på terrassen, og det var så utrooolig herlig! Til nå har det jo vært så urettferdig kaldt her i området, men nå begynner det virkelig å komme seg.


 

Så over til i dag. Dagen startet (litt for) tidlig, siden jeg hadde kjøretime veeeldig tidlig i Byn, men det gikk nå greit det også. Da jeg kom hjem ble det litt skuring og maling utenfor huset, før jeg fikk gjennomført en god treningsøkt på elipsemaskinen. Med andre ord, en helt grei dag! Det jeg gleder meg STORT til, er morgendagen. Da er det nemlig meldt både full sol og over 20 grader her på Tysnes! DET må nytes!

Ellers håper jeg at du har hatt en superduper dag, og at kvelden din blir minst like fin :) Vi snakkes!

 

 

♥Hvordan er temperaturen der du bor?♥

♥Har du hatt en fin tirsdag?♥

 

 

#blogg #hverdag #tirsdag #sommer #ferie #sommerferie #livet #helse #trening #bilder #mat #kosthold
Hei på deg!♥

//lokal tid: 16:10

For et opplevelsesrikt og kjekt døgn jeg har hatt, siden siste innlegg jeg postet! I går ettermiddag tok jeg jo turen til Alexa, der jeg skulle overnatte. Vi hadde først en helt utrolig koselig kveld med både kjekke program på TV'en og tacokvelds, før vi våknet til en (om mulig) enda bedre pannekakefrokost. Etter pannekakefrokosten var det noe ENDA mer spennende som stod på planen, nemlig en tur til "Carversham Wildlife Park"!! Der fikk jeg sett og opplevd så utrolig mye nytt, og jeg er så takknemlig for at Alexa og familien hennes tok meg med til denne dyreparken.

Det jeg er mest redd for i hele verden tror jeg må være slanger, men vet du hva jeg gjorde i dag? Jeg så frykten i øynene, og bestemte meg for å HOLDE en pytonslange!! Jeg skal ærlig innrømme at jeg har ikke vært så skremt på så lenge jeg kan huske, men av og til er det artig å trakke utav komfortsonen. Er du enig?

Alexa knipset noen bilder da søsteren hennes og jeg fikk holde den ekle, ekle pytonslangen. Går det kaaaanskje an å se at jeg er litt skeptisk? Hahaha!
Jeg har SÅ mange bilder å vise dere fra i dag, men jeg kan ikke laste alle opp i et innlegg. Jeg skal laste opp litt flere senere i kveld, men nå må jeg nesten gå. Jeg håper du får en strålende torsdag, vi snakkes! :) 

 

 

♥Har du vært i dyrepark? Hvor og når? Og hva synes du?

♥Hva synes du om slanger? Har du noen gang holdt/tatt på en?

 

 

#blogg #hverdag #bilder #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #dyrepark
Heisann!♥

//lokal tid: 17:51

Her i Australia går jammen meg enda en dag mot kveld. I dag var jeg ferdig på skolen allerede til lunch, noe som var helt fantastisk herlig. Jeg hadde også en prøve i dag, som jeg følte at gikk kjempe bra, noe som var utrolig kjekt, spesielt med tanke på hvor mye jeg leste til den prøven...

I morgen har jeg en prøve i politics and law, så det er "pugge-kveld" i dag også. MEN etter den prøven, så er det helg, så dette skal jeg holde ut! 

Haha, i dag tidlig gjorde jeg en aldri så liten tabbe kan du tro... Jeg våknet og kastet meg rett i treningsklærene, uten en gang å skjekke været. Fordi her i Australia er det tilnærmet lik alltid fint vær, så å skjekke hver dag er liksom unødvending. MEN jeg hadde ikke kommet lengre på turen enn til den første parken, før jeg merket at det plutselig var litt regn i luften. "Jaja", tenkte jeg, "det blir nok ikke noe av".

DER kan du tro at jeg tok feil! Jeg hadde ikke løpt i mer enn vel 10 minutter før det var akkurat som om himmelen hadde åpnet seg HELT! Men bestemt som jeg er, ville jeg IKKE gi meg, og jogge hjem... Så jeg tok med meg en gul hundepose fra parken, og puttet mobilen i posen. Slik at i det minste den skulle overleve. Og så løp jeg der da, helt gjennomvåt, med mobilen i en knall gul hundepose.

Jeg skal love deg at jeg så ut som en druknet katt etter den timen med løping. Men jeg gikk fornøyd og glad i en dusjen, sliten og ferdig trent før klokken hadde blitt syv. 

 

 

 

♥Hvordan er været hos deg i dag?

♥Gleder du deg til helg?

♥Hva er dine planer for i dag?

 


#blogg #hverdag #trening #skole #studie #reise #utveksling #perth #australia #explorius #utveksling14/15 #utvekslingaustralia
Hei du!♥

//lokal tid: 17:19

Livet som student er et travelt liv, det er både sikkert og vist! I morgen er det matteprøve som står på planen, så i dag er det lesing, lesing og mer lesing det går i. Jeg har lest så UTROLIG MYE til denne prøven, men jeg føler fortsett ikke at jeg har kontroll. Ugh, matte er ikke min sterkeste side altså!

 

Skoledagen i dag var egentlig ganske grei, men siden det har vært en både varm og klam dag, følte jeg meg likevel ganske ferdig da jeg kom hjem. Heldigvis fikk jeg tatt meg tid til en liten luftetur før jeg satte i gang med lekser, noe som gjorde at jeg følte meg en smule freshere igjen. 

Ellers har det vært enda et terror-drama i Sydney i dag, noe som var grådig ekkelt. Heldigvis endet det bra i dag, men av og til lurer jeg virkelig på hva som er gale med den verden vi lever i altså!!! Jaja, jeg får kaste meg over lesingen igjen.... Jeg håper du får en finfin onsdag, vi snakkes :)

 

 

♥Hvordan har morningen din vært til nå?

♥Har du hørt om terror-dramaet i Sydney?

♥Har du det travelt for tiden?

 


#blogg #hverdag #skole #studie #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg♥

Nå tenkte jeg at jeg ville vise dere de siste bildene jeg tok på roadtrip'en vertsmor og jeg var på, i forrige uke. Vi stoppet nemlig "in the middle of nowhere", slik at jeg kunne ta noen bilder av de store åkrene og resten av området. 


♥ let's go on a road trip ↓ Plutselig kjørte vi forbi disse hvite klyngene med hvite blomster/busker. Jeg synes det var kjempe fascinerende at noe sånt plutselig dukket opp i et område uten noen andre blomster! Så vertsmor stoppet her også, slik at jeg kunne få ta bilder av blomkål-buskene :) ↓

↓ Som dere ser, så var det en ganske grå dag vi var ute på tur. Perfekt kjøre-vær spør du meg! Hva er vel kjipere enn å bruke 10 timer i bilen på en solskinnsdag?! ↓↓ Bøndene i Australia har også en rar ting med å plassere biler i rare stillinger midt utpå bakkene. Vi kjørte forbi minst 5 slike vrak på veien, og jeg bare tenkte "HVORFOR?" ↓

↓ Du kan tro at vi fikk tidenes sjokk da vi kom rundt svingen til dette synet. Vi var helt sikker på at vi holdt på å bli påkjørt i ett sekund der, men egentlig var det bare en lastebil som ble tauet bak-frem. Haha! ↓

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Har du sett lignende natur? Hvor?

♥Hvor var den siste lange kjøreturen du var på?

 

 

 

#blogg #hverdag #helg #foto #bilder #roadtrip #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #skole #studie
Hello you♥

Etter at jeg la ut bilder fra noen av matpakkene mine i forrige uke, fikk jeg to spørsmål som gikk igjen her på bloggen. Det ene spørsmålet var hvordan jeg hadde tid til å gjøre meg så "flid" med matpakken (om morningen) før skolen, og det andre spørsmålet som gikk igjen var hvordan jeg fikk grønnsakene til å holde seg fresh og crispy. 


Vel, svaret på det første spørsmålet er enkelt og greit at jeg lager matpakken min klar kvelden i forveien, slik at jeg bare kan flytte den fra kjøleskapet til sekken om morningen. Og ja, de aller fleste matpakke-retter holder seg supert over natten, om man bare passer på at de er godt innpakket i en tett boks eller annet materiale som holder det meste av luften på utsiden. 

Så er det spørsmål nummer to da, hvordan jeg får grønnsakene til å holde seg fresh, for som de fleste vet, er det ikke alltid god innpakning er nok til å bekjempe tørre, seige matpakke grønnskaer... Vel, mitt beste tips er å fukte et "ark" tørkepapir i kjølig vann, og legge det på toppen av grønnsakene i matboksen. Da er det bare å åpne boksen i lunchpausen og kaste ut det fuktige tørkepapiret, så er grønnsakene akkurat som nyoppskjærte! Det eneste du må passe på er at du bruker en type papir som ikke løser seg helt opp i vann, som foreksempel noen type tynne servietter osv. En annen ting å være obs på, er at du bør ikke ha grønnsaker med fuktig papir i samme boks om for eksempel skivene dine, fordi da vil papiret sørge for at skivene dine blir gaaaanske så klissete og ekkle... ;)


♥ fresh veggies throughout the day! 

 

 ♥Pleier du å ta med deg grønnsaker i matboksen? Hva gjør du for at de skal holde seg frisk og crispy?

♥Lager du matpakken om morningen, eller kvelden i forveien?

♥Har du en favoritt matpakke? Isåfall hva?

 

 
#blogg #hverdag #helg #skole #studie #lunch #matpakke #tips #grønnsaker #kosthold #foto #bilder #reise #utveksling #utvekslingaustralia #utveksling14/15 #explorius
Hei på deg♥

//14:07 Australiensk tid

Tidligere i uken, ble jeg kontaktet av en skjønn leser, som lurte sånn på om jeg kunne skrive mer om hva jeg pleier å ta med meg i matboksen, her i Australia. selvfølgelig kan jeg det! Jeg synes det er SÅ kjekt å få slike spørsmål at du aner det ikke, haha! 


Så over til spørsmålet igjen. Innholdet i matboksen min varierer en del, alt ut i fra om jeg har kort eller lang dag på skolen, og selvfølgelig også etter hva som er i kjøleskapet og hva som frister den dagen. I dag for eksempel, hadde jeg en kort dag på skolen, noe som betydde at jeg bare hadde den første lunchpausen (til vanlig har jeg 2). Dette igjen betyr at jeg kan spise det andre lunch måltidet når jeg kommer hjem (i halv to-to tiden). Dagens matpakke så derfor slik ut:Om det er interesse for det, kan jeg godt bli flinkere til å vise dere hva jeg pakker med meg i matboksen. Jeg synes ofte det er vanskelig å finne matpakke inspirasjon selv, og har stor glede av at andre deler sine matpakke ideer, så om du er lik meg kunne kanskje det være til hjelp/inspirasjon?

 

 

 

♥Hva pleier du å ha med i matboksen din?

♥Pleier du å lage lunch, eller å kjøpe lunch?

♥Lurer du på noe til neste "ukens spørsmål?


 

 

#blogg #hverdag #skole #studie #mat #kosthold #matpakke #tips #foto #bilder #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius


Kristi Pedersen
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits