Hei på deg!♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For litt under en uke siden, valgte jeg å starte en spørsmålsrunde. Jeg fikk inn veldig mange fine spørsmål, og har kost meg mye med å se gjennom de! Jeg fant til slutt ut at å presse alle inn i ett innlegg ville bli for mye, så jeg ble fint nødt til å dele svarene inn i to deler. Del 1 får dere nå, hvor jeg har tatt for meg alle spørsmålene jeg fikk angående utvekslingen. 

 

 

 

 

//About a week ago, I decided to start a Q & A session. I received so many good questions, and have had a lot of fun looking through them! Eventually, I decided that it would be to much to answer them all in one post, so I had to make two parts. Here's part 1, where I have answered all the questions about my exchange year in Australia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UTVEKSLING // EXCHANGE

 

 

 

 

Når du var på utveksling, reiste du med et spesielt selskap? Isåfall, hvilket? 

//When you went on exchange, did you travel with a particular company? Which?

 

Ja, det gjorde jeg. Jeg reiste med Explorius. 

//Yes, I did. I used Explorius. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bodde du hos vertsfamilie? 

//Did you live in a host family? 

 

Ja, jeg bodde hos et veldig hyggelig eldre ektepar. 

//Yes, I stayed with a very lovely elderly couple. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefaler du andre å reise på utveksling? 

//Do you recommend others to go on exchange? 

 

 

Ja, helt klart! Det er et år du aldri kommer til å glemme. Det er fylt med opplevelser fra ende til annen, og du vil vokse veldig mye som person. Selvsagt vil det komme vanskelige dager på utvkelsing også, der du lengter veldig hjem, men de gode dagene gjør det hele så utrolig verdt det!

//Yes, absolutely! It's a year that you will never forget. It's filled with adventures from the beginning to the end, and you will grow so much as a person too. Of course, there will be bad days too, where you miss home, but the good days makes it all so incredibly worth it!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor valgte du akkurat Australia? 

//Why did you choose to go to Australia?

 

Jeg så på Australia som et utrolig spennende land, som ikke minnet om noe jeg hadde opplevd før. I tillegg fristet både varmen og strendene meg veldig, og i ettertid er jeg uendelig glad for at jeg valgte akkurat Australia. Jeg har ikke angret et sekund på det valget! :) 

//I thought of Australia as a very interesting country, which was unlike every other country I had ever experienced. In addition to this, the weather and the beaches tempted me quite a bit too. I'm very glad that I did choose Australia, and have not regret my choice of country one single time! :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva var det kjekkeste og tøffeste med utvekslingsåret? 

//What was the best and the worst thing when it comes to your exchange year?

 

 

Det tøffeste var helt klart det å lengte hjem. Spesielt i starten lengtet jeg veldig, og gren hver dag de første 6 ukene. Heldigvis bedret dette seg og etter hvert tenkte jeg mindre og mindre på det "gamle" livet mitt i Norge. Det er vanskelig å bestemme seg for hva som var det kjekkeste. Det var så utrolig mye som var kjekt. Men høyt på listen står helt klart det å få oppleve et så eksotisk og unikt land, skape nye vennskap for livet og å bli så mye tryggere i engelsk iløpet av året, som det jeg gjorde. 

//The worst thing to me, was definitely the homesickness. Especially in the start I missed home a lot, and cried every day the first 6 weeks. Luckily this changed, and eventually I thought less and less on my "old" life in Norway. It's hard to say what was the best part of it, because there were so many great things. However, I loved the fact that I got to experience such an exotic and unique country, making new friends and the fact that I got to improve my English as much as I did. 

 

 

 

  

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♥Var du fornøyd med svarene?♥

♥Kunne du tenke deg å reise på utvkelsing?♥

 

 

 

 

 

 

//♥What did you think of my answers?♥

♥Have you ever thought of going on exchange?♥

 

 

 

 

 

 

 
Hei og god kveld!♥

 

450 dager siden jeg reiste og 150 dager siden jeg kom hjem, og likevel virker det hele så uvirkelig likevel. Det at jeg har væst på utveksling i Australia, og hvertfall det at utvekslingen er ferdig, det er helt umulig å forstå. Det jeg drømte om så lenge, forsvant så fort. Og samtidig er det nesten heeelt uvirkelig å skjønne at jeg faktisk var i Australia.  Lille meg, alene på andre siden av jorden. Et kontinent jeg aldri før hadde vært i nærheten av. Nå virker det hele mer som en drøm, enn virkelighet.

 

Hadde det ikke vært for bildene jeg har, måtte jeg nok nesten knepet meg i armen, for å se om jeg faktisk var våken. Jeg. Australia. Nei, det er faktisk ikke til verken å fatte eller begripe. Et lite throwback skader aldri, så før jeg hopper til sengs, vil jeg mer enn gjerne dele noen av bildene fra oppholdet mitt i selveste eventyrladet. Paradise on earth

 

- Exchange isn't a year in your life. It's a life in a year. - 

 

 

 

♥Har du gjort/opplevd noe i livet ditt, som nå føles mer som en drøm enn virkelighet??♥

 

 

#blogg #hverdag #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #bilder #foto #throwback #paradise #sommer
Hei på deg!♥

 

Jammen meg er det blitt torsdag igjen, og hva passer vel bedre da, enn å ha et aldri så lite throwback innlegg her på bloggen? At det er godt over et år siden jeg satte meg på flyet full av forventninger, for å oppleve det fantastiske Australia for aller første gang, det er så vanskelig å forstå. Selv om jeg koser meg masse her hjemme, kunne jeg så gjerne ønske jeg kunne skru tiden tilbake, og gjøre det hele om igjen... Et år på utveksling er i mine øyne noe som ikke kan sammenlignes med noe annet, og minnene jeg sitter igjen med etter turen like så. Men heldigvis har jeg en hel haug med bilder, som jeg kan ta frem igjen og igjen. Kritthvite strender, turkist hav, papegøyer i alle regnbuens farger, store byer, utrolige solnedganer, eksotiske dyr, uforglemmelige skolearrangement... Listen kunne fortsatt i det uendelige! Det er ikke til å skjule, jeg lengter sårt noen ganger. 

 

 

♥Lengter du tilbake til noe?♥

 

#blogg #hverdag #throwback #tbt #reise #australia #utveksling #utvekslingaustralia #explorius #bilder #foto 
Heihei♥

Helt siden jeg begynte å fortelle folk om at jeg hadde bestemt meg for å reise på utveksling, har jeg blitt fortalt at jeg er så modig, at det er så imponerende å tørre noe slikt, og ikke minst, hvor vanskelig et slikt år er å fullføre. Etter jeg kom tilbake også, alle har fortalt meg om og om igjen, hvor flink jeg har vært som "klarte" alt det et år på utveksling hadde å by på, både godt og vondt. Men det ingen har sett ut til å tenkt på (og for å være ærlig hadde nok jeg aldri tenkt på det jeg heller, hadde jeg ikke opplevd det selv), så er det at kanskje ikke det vanskeligste er å si "ja, jeg vil på utveksling". Kanskje ikke det vanskeligste er å dra. Eller kanskje ikke det vanskeligste en gang er å bli der, et helt år alene.

Du skjønner det, at det å komme hjem igjen. Det er ikke bare lett det heller! Jeg mener, jo, det er lett. Man setter seg på et fly, er evig glad for å se alt og alle igjen, og ser på Norge på en helt ny måte, som et helt fantastisk land å bo i, et helt fantastisk hjem. MEN litt etter litt, kanskje ikke før etter et par måneder, begynner man sakte men sikkert å skjønne at hele utvekslingen, alle de følelsene og alle de opplevelsene som mest av alt bare fikk hele året til å virke uvirkelig, at alt dette er over. At det var et år i livet ditt, et kapittel i boken, som er helt over, ferdig lest, og bladd forbi. Det kommer aldri mer tilbake. Det er ferdig. Helt ferdig.

Forstå meg rett, jeg er overhode ikke missfornøyd med Norge, hjemmet mitt, skolen min, vennene mine eller noe! Ikke en gang været er jeg egentlig missfornøyd med! Men likevel, føles det så utrolig rart og tomt inni meg. Som om noe mangler på en måte!

Jeg savner hele det australske livet mitt. Jeg savner Pup, vertshunden min. Familien jeg bodde hos. Vennene mine der nede. Papegøyene i hagen. Kenguruene langs veiene. Bilene som kjørte på "feil" side av veien. Butikkene. Restaurantene. Maten. Sanden mellom tærene. Naturen. Menneskene. Den australske livsstilen. 

Men så er det ikke slik at jeg ville HELLER bodd der, enn her heller. Og det er kanskje det aller vanskeligste! Fordi hadde jeg ment at det beste for meg hadde vært å leve livet Down Under, er det ikke værre enn at jeg kunne tatt mitt siste gymnas år her hjemme, for å så fortsette studier i Australia. Ja, faktisk i Perth til og med! Men så er det jo det at her hjemme er det jo liksom at jeg har livet mitt. Familien min. Og alle andre jeg kjenner og er så glad i. Og så Norge da, jeg ELSKER jo Norge!

Men det er vel det som er den store tingen med utveksling, det at du aldri kommer til å føle at du er ordentlig "hjemme" igjen. Fordi en del av hjertet ditt vil alltid føle at det hører til et annet sted. Men sånn er det bare. Det er liksom prisen du må betale for å kjenne, og være glad i mennesker på mer enn et sted. Og om noen lurer, så synes jeg helt klart at det var verdt det. Men likevel. Det er så vanskelig å akseptere at det er slutt nå, alt i sammen.  

♥Har du opplevd noe lignende, eller følt noe lignende inni deg? Isåfall, hvordan taklet du det?

 


#blogg #hverdag #utveksling #australia #explorius #utvekslingaustralia #minner #personlig #tanker
Hei og god kveld♥

I dag er det 45 lange dager siden jeg sa hadet til min fantastiske Alexa, i Australia. Alexa, jeg savner deg så utrolig mye! Vi Facetimer stadig vekk, men det er liksom ikke det samme som å være med hverandre "in real life". Vi hadde det så utrolig gøy sammen. Men heldigvis... HELDIGVIS kommer hun på besøk til meg allerede neste sommer! Og SOM jeg gleder meg til det!

Noe av det aller vanskeligste med å reise på utveksling var nok akkurat dette å i hadet til alt og alle. Det er så mye, og så mange jeg savner. Men slik var det jo da jeg bodde i Australia også, da lengtet jeg jo hjem! Så det er vel prisen man må betale for å være glad i flere land på en gang; det er alltid noe og noen man må savne. 

 

 

♥Lengter du etter noe/noen?

♥har du hatt en god helg?


 

#blogg #hverdag #helg #søndag #utveksling #australia #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo♥

//når dette blir publisert er jeg nok på flyet til Paris

I dag folkens, i dag den 25. april, er det nøyaktig en måned siden jeg stod opp for siste gang i Australia. Allerede klokken 03:30 stod jeg opp og kjørte en aller siste gang hjennom Hillarys, gjennom Perth, ut av byen og så til flyplassen. Det er nøyaktig en måned siden jeg klemte vertsfamilien min en siste gang utenfor gaten, og begynte på den lange, lange reisen hjem igjen til Norge. På samme måte som utvekslingsåret mitt både føltes utenkelig langt, men også skremmende kort, føles denne måneden hjemme akkurat lik. 
Siden jeg kom hjem har det skjedd så utrolig mye. Lillebror konfirmerte seg, jeg var i dåp til min aller første "niese", det har vært 17. mai og jeg har gjort meg klar for reisen til Paris. I tillegg har jeg fått møtt igjen så mange av de jeg savnet så mye, blandt annet heeeele familien min, kjæresten min, bestevennene mine, og sist men ikke minst, alle dyrene våre. Ikke nok med det, jeg har jobbet, lest norskpensum, begynt på lappen, satt skikkelig i gang med treningen igjen, vært ordentlig forkjølet og tatt MANGE turer i fjellet. De 4 siste ukene har rett og slett bare flydd forbi! 

Men samtidig som det føles som om dagene har flydd, føles det som om det er åresvis siden jeg sa hadet til Alexa, siden jeg gikk ut fra rommet mitt i Australia en siste gang, siden vi hadde familie avskjeds-fest på kinarestauranten og siden jeg så den siste soloppgangen i eventyrlandet, høyt oppi luften, på et tidlig fly fra Perth til Sydney. 
Alt dette, alle disse tingene og alle disse følelsene på en gang, jeg vet fortsett ikke hvirkelig hva jeg skal si. Jeg føler meg ikke verken skikkelig lykkelig eller skikkelig trist, jeg føler meg bare tom. Å vite om gleden av å komme hjem, eller sorgen av å forlate alt er størst, det er jammen ikke godt å si... Ikke en gang etter nøyaktig en måned. 
♥Føler du at den siste måneden har gått fort eller sakte?
♥Har du fri i dag?


#blogg #hverdag #helg #pinse #vår #norge #australia #reise #paris #utveksling #utveksling14/15 #utveksling16/17 #utvekslingaustralia #exploriusHei på deg!♥

En veldig fin søndag går mot slutt, og jeg har kost meg masse i hele dag. Det meste av dagen gikk til barnedåp, noe som var en veldig fin ting å bruke søndagen til synes jeg. Nå har jeg fått svart på de siste spørsmålene som kom inn om utvekslingsåret mitt i Australia, så nå kommer "Jeg svarer! Del 2"!

 


Var det slitsomt/vanskelig å snakke engelsk hele tiden? 

JA! I begynnelsen brukte jeg grådig mye energi på å hele tiden konsentrere meg om hva som ble sagt, og ble derfor veldig sliten etter slike sosiale settinger der mye ble sagt. Men heldigvis kom dette seg ganske fort!

 

Hvordan er det å få seg venner på engelsk og hvordan er humoren? Og er det ikke veldig vanskelig å spøke på engelsk?

Hmmm, å få seg venner på engelsk gikk egentlig veldig fint! Det var jo selvfølgelig ganger jeg tabbet meg helt ut når det kom til språket og sa helt feile ting og slik (og følte selv at jeg bare ville forsvinne i gulvet, det var så pinlig), men som regel blir det jo bare en god latter av slikt. Og da trenger du ikke en gang å anstrenge deg for å spøke, du lager liksom lått og løye bare av å være deg selv å prøve å gjøre deg forstått på et annet språk :)) Humoren deres var egentlig ikke så alt for ulik den norske humoren heller, så det var ikke så vanskelig egentlig. Av og til kom jeg liksom med en spøk som vi hadde ledd så godt av i Norge, og de bare ikke skjønte i det hele tatt, men det er bare å prøve seg frem.

 

Var det vanskelig på skolen, siden alle fagene var på engelsk? Eller kom du deg fort inni engelsken, hvis du skjønner hva jeg mener?

I begynnelsen sleit jeg en god del på skolen, ikke bare fordi det var et annet språk det var snakk om, men også fordi jeg kom midt inni et skoleår, og pensumene på andre siden av jorden ikke er helt identiske med våre norske. Men språket kom jeg egentlig ganske kjapt inn i, og etter noen måneder trengte jeg ikke å konsentrere meg ekstra "fordi det var engelsk" liksom. Men jeg måtte alltid gjøre leksene, alltid følge med i timer og alltid øve mye til prøver, for å klare å få alle fagene mine godkjent til slutt. Jeg sleit selvsagt mer i noen fag enn i andre, og i det ene faget mitt endet jeg faktisk opp med å bli årskullets 3. beste!!!

 

Får du året godkjent selv om du bare hadde tre semester?

Vel, for å være ærlig så vet jeg ikke en gang dette selv. Jeg fikk med meg en forhåndsgodkjenning av året mitt fra min norske skole, der jeg ble fortalt at om jeg bestod alle fag der nede, fikk de fagene jeg trengte, leste norsk- og historiepensum på egenhånd og fikk nok antall timer i løpet av året, skulle jeg få året mitt godkjent. Jeg klarte å bestå alle fag, fikk de fagene jeg trengte og har lest pensum på egenhånd, så nå er det bare opp til rektor å bestemme om han synes jeg hadde nok timer. Jeg hadde vel 5 (??) timer mer i uken der nede enn de hjemme har, så jeg hadde fortsett "råd" til å miste noen uker på skolen, om det ble forståelig?

 

Hva gjorde du der? 

Jeg gikk jo på skole. I tillegg til det brukte jeg tid sammen med vertsfamilien, gjorde lekser, trente og hang med venner. Ganske likt som det jeg gjorde hjemme i Norge :) 

 

Hvor mye penger anbefaler du å ha med når man skal på utveksling? 

Hmmm, dette synes jeg er et velsig vanskelig spørsmål å svare på, fordi det er så individuelt. Det er liksom bare i begynnelsen når du trenger å kjøpe ny skoleuniform og andre ting du trenger for å leve et liv i 10 måneder (ting du ikke kunne/hadde plass til å ta med deg fra Norge) at du MÅ bruke penger liksom. Resten av året er det bare sånn som hjemme, du trenger lommepenger til det du vil gjøre på fritiden (som kino, shopping, gå ut med venner osv.).

 

Er det noen spesielle steder du anbefaler å besøke når man er i Australia?

Sydney var jo utrolig artig å besøke! Operahuset og alle de kjente stedene man har sett bilder av så mange ganger, det er jo så spesielt å faktisk få se det i REAL LIFE! Ellers synes jeg at Perth også er en utroooolig flott by, som absolutt bør oppleves. Personlig fikk jeg ikke tatt turen til verken Ayers Rock eller Queensland, men jeg tror at dette også er steder som bør oppleves om man har muligheten til det. 
Er det sånn at du måtte skjekke skoa for edderkopper før du tok de på, og er det mye farlige edderkopper der?

Ja, det er mange farlige edderkopper der. Men jeg så ikke en eneste giftig en på de 10 månedene jeg var i landet! Jeg ble aldri fortalt at jeg burde skjekke skoene mine og slikt (fordi huset jeg bodde i var sprayet for edderkopper), men jeg fikk beskjed om å være forsiktig når jeg åpnet bosspannet og dolokket foreksempel, fordi det var steder som edderkoppene likte seg spesielt godt.

 

 

♥Hvordan har helgen din vært?

♥Lurer du på noe mer om utveksling?


 

#blogg #hverdag #helg #søndag #bilder #reise #norge #australia #utveksling #utveksling14/15 #utveksling15/16 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

I dag har jeg ikke kunne gjort annet enn å ligge i sengen, så da passet det bra å begynne å svare på alle de kjekke spørsmålene jeg fikk sendt inn til "spørsmålsrunden" om utvekslingsåret mitt i Australia. Jeg hadde så mange spørsmål å svare på (i tillegg til at spørsmå fortsett tikker inn), så jeg ble nødt til å dele dette svar inlegget inn i flere deler. Her kommer del 1! 


Hvordan klarte du å velge organisasjon og destinasjon?

Når det kom til organisasjon, leste jeg utroolig mange andre utvekslingsblogger, for å se hva studentene selv hadde å si om organisasjonen de reiste med. Slik følte jeg at jeg fikk den mest ærlige informasjonen om de ulike organisasjonene. Når det kommer til valg av destinasjon, så var det vel mest det at jeg alltid har drømt om å besøke Australia, siden det liksom er et så eksotisk land (hvertfall i mine øyner). 

 

Hva gruet du deg mest til før du dro, og hvorfor? 

Jeg gruet meg veldig, veldig mye til å si hadet til alle de jeg er så glad i. Å si hadet er aldri lett, hvertfal når man vet at man skal SÅ langt bort og være SÅ lenge vekke!

 

Hva er det du savner aller mest med utvekslingen?

Det å føle at man var på nye eventyr hver gang man gikk utenfor døren. Og det å bo sentralt. Og varmen. Og strendene. Og kenguruene. Hahaha!

 

Hvor mye fikk du i stipend?

Om jeg ikke tar helt feil, tror jeg at det ble rundt 60 000kr i stipend til slutt. 

 

Kjøpte du noe til vertsfamilien når du først ankom? Og kjøpte du avskjedsgave?

Ja, det gjorde jeg. Da jeg kom hadde jeg med melkesjokolade, ostehøvler og en fotobok fra Tysnes (øyen jeg kommer fra). Da jeg reiste kjente jeg dem jo mye bedre, så da kunne jeg gi de litt mer personlige gaver, i og med at jeg viste mer hva de likte og sånn :)

 

Hvordan var det å være vekke fra familie og kjæreste alle desse måndene?

Det var IKKE lett! Men heldigvis finnes både Skype og Facebook og slike ting som gjør det litt lettere å holde kontakten, nå i våre dager. 

 

Hvordan var det med hjemlengsel og slikt med tanke på at du var på andre siden av jordkloden?

De seks første ukene var definitivt de tyngste i mitt tilfelle, og denne tiden lengtet jeg VELDIG hjem. I andre høytider som jul/påske osv. var det også litt ekstra tungt å være så langt borte, men heldigvis er man jo "bare" vekke i 10 måneder, noe som er en trøst å tenke på på vanskelige dager. 

 

Hvordan var første skoledag? 

Jeg tror aldri jeg har vært så nervøs som jeg var før første skoledag! Jeg gruet meg jo til ALT, hahaha! Jeg tenkte "hva om jeg ikke går med skoleuniformen på rett måte, lurer på om de har tskjorten på innsiden eller utsiden av skjørtet", jeg tenkte "hva om jeg ikke blir kjent med NOEN", "hva om jeg ikke forstår hva som blir sagt", "hva om jeg ikke får de fagene jeg trenger", "hva om jeg ikke finner frem", "hva om jeg må spise lunch alene", "hva om noen spør om jeg lengter hjem og jeg begynner å gråte", "hva om jeg blir mobbet fordi engelsken min er dårlig" osv. osv... Hahaha, du kan mildt sagt si at jeg var et nærvevrak! Men alt gikk så fint, MYE bedre enn jeg en gang hadde turt å håpe på!!!

 

Hvordan er det å få seg venner der? Er det lett eller vanskelig?

Vel, jeg kan sikkert ikke snakke for alle miljø i hele Australia, men det miljøet jeg kom inn i, og på denne skolen, var det VELDIG lett. Man måtte jo selvfølgelig by litt på seg selv, ikke bare forvente at man skulle få venner ved å bare sitte i et hjørne for seg selv liksom, men jeg fikk nå hvertfall så fort venner at jeg allerede fra første dag av kunne velge mellom FLERE grupper å spise lunch sammen med!

 

Fikk du like gode venner i Australia som du har i Norge?

Jeg fikk noen UTROLIG gode venner i Australia, som jeg kommer til å savne grååådig mye. Dessverre ble jeg ikke sånn skikkelig bestevenn med noen der nede sånn før et par måneder før jeg reiste hjem igjen, men sånn er det nå bare. De få månedene vi fikk sammen på slutten ble hvertfall VELDIG fine!
 

 

♥Hva tenker du om utveksling?

♥Har du flere spørsmål om utveksling?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #reise #australia #utveksling #skole #studie #norge #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #utveksling15/16
Hei og hallo!♥

Først av alt vil jeg bare si at jeg ble SÅ overrasket og glad over hvor mange kjekke spørsmål jeg har fått tilsendt, etter det forrige innlegget der jeg skrev at dere kunne spørre spørsmål om utvekslingsåret mitt i Australia. Jeg skal lage til et eget innlegg, der jeg svarer alle så godt jeg kan :) 


Ellers er det dumme at i løpet av ettermiddagen i går ble jeg så gråååådig forkjølet, at jeg egentlig bare gikk å la meg i seks-syv tiden. Jeg håper selvsagt at jeg skulle våkne frisk som en fisk i dag tidlig, siden planen var å reise til Os på min aller, aller første kjøretime! Men dessverre våknet jeg opp i dag og følte meg fortsett helt elendig, så etter litt om og men bestemte vi oss for at jeg måtte utsette timen, og heller ligge hjemme i sengen i dag også. På søndag er det nemlig noe VELDIG koselig jeg må bli helt frisk til!

Selv om jeg følte meg helt elendig i dag tidlig og var veldig lei for det med kjøretimen og alt, var det en ting som fikk meg til å føle meg et par hakk bedre. Da jeg reiste hjem fra Australia, sendte nemlig min kjære Alexa med meg en hel haug med kort hun hadde laget, som var ment for å åpnes til ulike tidspunkt. Et av de var "open when you're sick", så det fant jeg ut at jeg kunne åpne i dag. Og inni brevet var det både et lite kort hun hadde skrevet, en liste med ting å gjøre når man er syk og så det beste av alt, et snytapapir! Er ikke jeg bare verdens heldigste, så vet ikke jeg... 

Det må nok være en slags influensa jeg har fått, fordi jeg har SÅ vondt i halsen, samtidig som hodet føles som om det skal eksplodere og jeg har vondt i alle ledd i kroppen. Det er noe hærk dette å bli syk, men jeg kan ikke gjøre annet enn å være tolmidig inne i sengen min. Jeg har også prøvd å få i meg så mye C-vitamin og te som jeg bare klarer, så nå SKAL jeg bli frisk til søndag altså!

 

 

♥Har du vært syk i de siste?

♥Var ikke dette brevet til å bli i bedre humør av vel?

♥Skal du noe kjekt i helgen?

 


#blogg #hverdag #fredag #helg #syk #reise #australia #utveksling #utveksling14/15 #utveksling15/16 #explorius
Hei på deg!♥

Som de aller fleste som leser bloggen min sikkert har fått med seg (haha), har jeg tilbrakt de 10 siste månedene på utveksling i Australia. Nå har jeg jo nettop kommet hjem igjen, men det er jo slettes ikke slik at de 10 månedene på andre siden av kloden har gått i glemmeboken! Tvert imot! Jeg tenker på "mitt andre hjem" hver eneste dag :) 


Det jeg tenkte nå, var å ha et innlegg der dere som ønsker kan spørre meg spørsmål som dere lurer på, om utvekslingen. Kanskje vurderer du selv å reise på utveksling, kanskje kjenner du noen som skal reise, eller kanskje er det bare ting du kunne likt å vite. Uansett hva er du hjertelig velkommen til å spørre i vei! Og ingen spørsmål er for dumme! Jeg husker selv hvor mange spørsmål jeg hadde før jeg reiste, jeg lurte jo bokstavlig talt på ALT! Haha. Så om du lurer på noe, er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Om du ikke har lyst å legge igjen en kommentar, er du hjertelig velkommen til å sende spørsmålet til meg på epost også, så skal jeg svare så godt jeg kan :) 

 

 

♥Lurer du på noe om utveksling?

 


#blogg #hverdag #reise #norge #australia #skole #studie #explorius #utveksling #utveksling14/15 #utveksling15/16 #utvekslingaustralia
Hei på deg!♥

Rett før jeg reiste fra Australia, la jeg ut et innlegg der jeg svarte på de 25 første spørsmålene av "50 spørsmål utfordringen". Nå tenkte jeg at jeg måtte jo selvsagt fullføre utfordringen, så her kommer de 25 siste spørsmålene! Håper innlegget faller i smak :) 


26. Hva hører du på akkurat nå?

Vinden som uler utenfor vinduene mine. 

27. Hvilken iskrem er din favoritt? 

Hmm, det første som slo meg var softis med sjokoladestrø. Men så kom jeg til å tenke på sandwich is, kroneis, sorbet, pistasjis og fro-yo, og kom egentlig frem til at det nok er umulig å velge bare EN favoritt is...

28. Hvilken dessert er din favoritt?

Bær og kald vaniljekesam! I mine øyner slår INGENTING den kombinasjonen.

29. Hva er den største premien du har vunnet? 

Haha, jeg har på ingen måte flaks når det kommer til å vinne premier, men jeg tror jeg vant 250kr på et skrepelodd en gang. Hahahah!

30. Liker du kaffe?

Ren kaffe er jeg ikke så glad i, men kom igjen om det er snakk om cappuccino eller latte! *stjerner i øynene*

31. Hva drikker du helst til frokost? 

Vann. Ellers slår en smoorhie heller aldri feil :) 

32. Hvem var din favorittlærer på ungdomsskolen? 

Jeg likte egentlig de aller fleste lærerene veldig godt, men naturfag- og mattelæreren som også var klassestyreren vår i noen år, han tror jeg vi alle var ekstra glade i. 

33. Kan du spille poker?

Flaut nok så kan jeg ikke det i det hele tatt. Lillebror har prøvd å lære meg det FLERE ganger, men jeg klarer bare ikke å forstå spillet! Haha. 

34. Hva har du spist i dag?

Til frokost hadde jeg havregryn med melk og banan, veldig enkelt, men også utrolig godt! Senere fikk jeg servert herlig frukt og bær hos mormor, før det ble en tidlig middag som bestod av fiskekaker, søtpotetstappe, ertepuré og grønnsaker. 

35. Er det en historisk person som interesserer deg?

Hmm, egentlig ikke så alt for mye. Men jeg må innrømme at mesterhjernen Einstein fascinerer meg litt. 

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?

P3!! :) 

37. Vil du ha barn? 

JA! Veldig gjerne! Men ikke på minst ti år. 

38. Kan du noen andre språk enn norsk? 

Vel, etter 10 måneder i Australia vil jeg si at engelsken min hvertfall har blitt mye bedre. I tillegg har jeg studert fransk i 5 år og bodd i Spania, så de to språkene har jeg også en viss forståelse for.

39. Sover du på en spesiell side?

Best sover jeg på venste side. 

40. Foretrekker du havet eller basseng?

Havet,  HELT klart! Ingenting slår lyden av bølgene som slår mot land og den helige duften av HAV. 

41. Hva bruker du helst penger på?

Reiser og andre opplevelser, uten tvil! Jeg mener at penger man bruker på reiser, er de eneste pengene vi bruker som likevel kan gjøre oss rikere som person. 

42. Eier du dyrebare smykker? 

Mange av smykkene mine bærer så gode minner, at for meg er de hvertfall utrolig dyrebare :) 

43. Hva er ditt favorittprogram på TV?

Vet du hva, jeg tror faktisk ikke jeg har sett på TV en eneste gang siden jeg kom hjem fra Australia! Så jeg vet rett og slett ikke hva som er på TV her for tiden... Men jeg husker fra Australia at jeg likte veldig godt et program som het "Family Feud" hahaha. 

44. Hva skal du gjøre i helgen?

Jeg skal faktisk starte helgen med min aller, aller første skikkelige kjøretime, noe jeg gruer meg helt latterlig mye til!!! Resten av helgen blir nok litt jobbing, litt besøk, litt trening og myye kos. 

45. Kan du stå på slalom?

Ja! Jeg har vokst opp i en familie som ELSKER å stå på slalom, så jeg fikk allerede ski på beina vinteren da jeg var 1 og ett halvt år.  

46. Hvordan imponerer man deg?

Ved å være glad! Glade og positive mennesker blir jeg alltid imponert over. 

47. Hva slags ringelyd har du på mobilen?

Haha, for å være ærlig så er jeg ikke helt sikker! Jeg har nesten alltid mobilen på lydløs, så jeg hører den ikke så ofte. Men det er vel den standar ringetonen til iPhone jeg har. 

48. Fortell en ting leserene dine antaglig ikke vet om deg?

Jeg bor på en gård. Så når jeg ikke blogger er sannsynligheten stor for at jeg enten er ute å kløyver ved, klipper bakker med traktoren, steller hos dyrene eller gjør andre slike gårdslige oppgaver :) 

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?

På pulten min står det en rød kaktus fra IKEA, haha!

50. Er du sosial? 

Vel, både ja og nei. Jeg er sosial, men ikke i veldig lange perioder. Jeg er liksom ikke sånn at jeg MÅ ha noen rundt meg hele tiden, jeg trives veldig godt i eget selskap også. Jeg er også sånn at om besøk varer FOR lenge synes jeg det blir litt mye. Men jeg er veldig glad i å være rundt både familien og vennene mine :) 

 

 

♥Hvordan har du det i dag?

♥Kjenner du deg igjen i noen av mine svar?

♥Har du hatt 50 spørsmål utfordringen på din blogg?

 

 

#blogg #hverdag #onsdag #50spørsmål #reise #skole #australia #utveksling #venner #kos #explorius
Hei på deg!♥

I slutten av forrige uke, la jeg ut en oppsumering av de 5 første månedene mine på utveksling i Australia. Nå tenkte jeg at jeg ville gjøre det samme med de 5 siste, vise noen bilder fra hendelsene jeg husker best fra hver måned. 


Desember

Desember var en måned fylt med kjekke opplevelser! Måneden startet med en taco-lunch på marinaen, sammen med en hel gjeng fra skolen, noe som var grådig koselig. Deretter fikk jeg besøk av min kjære nordmann Silje, og vi brukte en hel dag på IKEA, hvor vi hadde det SÅ gøy. Deretter var det tid for å feire Keely sin "sweet 17", noe vi også gjorde nede på marinaen, sammen med en super gjeng fra skolen. Uken etterpå var det pool party nede i gaten hos Megan, noe som også var en uforglemmelig opplevelse. Så var det Christmas Carols i en av parkene, sammen med vertsmor og Danielle, der vi fikk både god mat og høre fine julesanger. Måneden sluttet av med min første Australske julefeiring, noe som var både rart og fint på en gang. 

Januar

Om desember var en travel måned, så var nå hvertfall januar det samme! Måneden startet med DYKKING sammen med Danielle, noe som desidert var en av de kuleste minnene jeg har fra landet "Down Under". Denne måneden gikk også vertsmor og jeg støtt og stadig ut å spiste, noe som også var veldig koselig. Litt uti januar kom også tiden for å dra til Melbourne (!!!) for å besøke vertssøster og hennes familie, noe som også var helt supert. Der fikk jeg sett ville pingviner, vært på tivoli, sett De Tolv Apostlene, London Bridge, badehusene på Brighton Beach, selve storbyen og mye mer. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem igjen fra Melbourne, var å gå ut på lunch med min kjære Alexa, noe som var like koselig som alltid. Helgen etterpå var det tid for å feire landets nasjonaldag "Australia Day" i Kings Park sammen med vertsfamilien, noe som også var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Januar ble avsluttet med tidenes mini-golf-aften med jentene!Februar

Februar var en måned hvor jeg fikk sett mange cricketkamper i ulike parker, sammen med vertsmor. På valentinsdagen ble jeg invitert ut på fin middag med Alexa og familien hennes, noe som var helt ubeskrivelig koselig. Den jenta der, hun savner jeg altså!!! Noen dager senere, tok vertsbror og Danielle meg med til Serpentine falls, hvor vi både badet og hadde tidenes piknik (sammen med en hel flokk innpåslitne kenguruer). Mars

Mars startet med en road trip til Gnomes Valley, en hel landsby full av nisser. Helgen etterpå tok Alexa meg med til akvariumet "Aqwa", før jeg ble med vertsmor på kunstutstilling på Cottesloe Beach. Jeg nøt flere nydelige solnedganger denne måneden, og knipset selvfølgelig bilder av det. "Footy" sesongen ble også sparket i gang, så jeg fikk med meg en spennende kamp på Domain Stadium. Måneden ble avsluttet med en helt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. aften på River Cruise sammen med klassetrinnet mitt. FOR en kveld sier bare jeg... 

April

Så april, min aller siste månede i Australia. Måneden startet jo med påske, og heldige meg fikk være med Alexa og hennes familie på en påskelunch i Trigg Beach parken. Denne måneden fikk også Alexa og jeg gått flere fantastiske søndagsturer, og jeg husker spesielt den vi fikk langs by-elven. Alexa og familien hennes tok meg med til dyreparken, hvor jeg både fikk holdt en pytonslange og ble bitt av en kenguru. Etter påske kom det en periode med bare regn, regn, regn, men Alexa og jeg lot ikke det stoppe oss fra å ha det gøy. Vi gikk på sjokoladeri (er det egentlig et ord??) hvor vi spiste herlige Churros, dyppet i smeltet sjokolade. Mmmmm... Så kom endelig solen tilbake, og jeg fikk tilbrakt en finfin dag på stranden med (selvfølgelig) Alexa. Så kom helgen, og familien hennes tok meg med på DEN stilige meksikanske restauranten, hvor vi hadde en helt herlig meksikansk aften. Måneden (og oppholdet mitt i Australia) ble avsluttet med avskjedsfest hjemme i bakhagen, en kveld som ble et minne for livet. 
Det er egentlig veldig rart hvor fort jeg føler at jeg har kommet inni mitt "gamle" liv i Norge igjen. Jeg har jo bare vært hjemme i en uke og en dag, men det meste føles egentlig som før jeg reiste. Siden vi har hadde konfirmasjon i helgen og de fleste vennene mine bor og går på skole utenfor Tysnes, har jeg ikke fått møtt de enda, men jeg kan nesten ikke vente til jeg får se de igjen! Åh, det skal bli SÅ herlig! 

Det har vært så mye som har skjedd siden jeg kom hjem, at jeg har egentlig ikke rukket å lengte til Australia enda, men det kommer nok. Til nå har ikke været vært så alt for værst her på Vestlandet, men jeg skal innrømme det at da jeg våknet til HAGL her om dagen, så tenkte jeg litt tilbake på de lange, hvite, varme strendene i Hillarys... 

 

 

♥Har dine siste måneder vært fine?

♥Hva synes du om været for tiden? Er det ikke GRÅDIG kaldt til å være MAI syns du?

 


#blogg #hverdag #bilder #reise #australia #norge #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

Lillebror sin konfirmasjonsdag i går ble en slik utrolig flott og minnerik dag. Gudstenesten var så fin, været var så herlig, maten var så god og gjestene var så glade. Jeg håper han hadde en like fin dag som det vi andre hadde :) Nå har jeg vært hjemme i en uke, men jeg må si at det er fortsett veldig rart. Hele forrige uke tenkte vi jo aller mest på konfirmasjonen og alt som måtte klargjøres, så det var egentlig ikke før i dag at det virkelig gikk opp for meg at jeg er HJEMME. Å tenke på at hele utvekslingsåret mitt er ferdig, det er liksom veldig rart. Jeg begynner å komme inni rett døgnrytme, men jeg er fortsett veldig sliten etter turen. I dag da jeg satt å leste litt norskpensum, sovnet jeg faktisk med boken på fanget, haha! 

 

 

♥Hvordan var helgen din?

 


#blogg #hverdag #mandag #mat #konfirmasjon #familie #bilder #reise #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hello you!♥

Nå begynner endelig alt å komme på plass til lillebror sin konfirmasjon i morgen, og jeg tror vi alle gleder oss masse til den store dagen. Jeg på min side, gleder meg nok ekstra mye til å gå å legge meg i kveld. Du skjønner det at jeg synes fortsett det er HELT fantastisk å legge meg i min egen seng!!! Jeg elsket sengen min i Australia også, men ingenting i hele verden er som sin egen seng... 

 

 

♥Har du hatt en fin dag?

♥Har du vært i noen konfirmasjoner i år?


 

 

#hverdag #helg #konfirmasjon #bilder #reise #utveksling #norge #australia #explorius
Hei og hallo♥

Jeg har blitt spurt om jeg kunne ha en liten oppsummering av utvekslingsåret mitt i Australia, og det kan jeg selvfølgelig! Jeg har prøvd å ta med hovedhendelsene fra hver måned, men likevel ble det så mye at jeg måtte dele det opp i 2 deler. Her kommer oppsummeringen fra de fem første månedene mine:


Juli

1. juli var datoen jeg reiste i fra Flesland. Den første uken i Australia ble tilbrakt på camp med andre studenter i Sydney, og jeg fikk både sett mye og fått venner for livet. Deretter gikk turen videre til vertsfamilien min i Perth, der jeg både ble kjent med de og begynte på skolen. Hunden deres ble jeg også veldig god venn med, så det ble mange turer til hundeparken! Ville papegøyer og kenguruer fikk jeg også sett, og det var nye inntrykk hver eneste dag. I tillegg fikk jeg være med på min første tur til "the hills" sammen med Danielle og hundene. 

August

I August begynte temperaturen å nærme seg norsk sommertemperatur, så da ble det noen fine turer til stranden. Der tok jeg leksebøkene mine med ned, og bare koste meg i timesvis! Den 4. august feiret jeg "sweet 17" sammen med vertsfamilien min, og helgen etterpå fikk jeg opplevd mitt første ildershow. Deretter bar det videre til min første footy kamp med vertsmor, før jeg reiste på geograficamp med klassen. En fin sykkel fikk jeg meg også denne måneden, så det ble mange lange sykkelturer langs kysten. 

September

Nå begynte jeg å komme meg litt over hjemlengselen, og ting ble lettere og kjekkere. På skolen fikk jeg oppleve mitt første sports carnival, og jeg ble invitert i Alexa sin bursdag der temaet var "flappers party". Min kjære nordmann Silje, som også er på uteksling, ble jeg også kjent med i september, og vi hadde det grådig fint sammen. Flere turer ned til fro-yo'en på marinaen ble det også. Oktober

Oktober startet med en knall artig tur til tivoliet "Perth Royal Show" sammen med vertsbror og Danielle. Der fikk jeg både tatt berg og dalbaner og ridd på kamel! Noen dager senere var det sleep over hos Alexa som stod på planen, sammen med alle de herlige jentene. Deretter var det tid for å reise ned til Fremantle for første gang, og der fikk jeg både gått på marked, tatt pariserhjul, gått på museum og spist ekte fish&chips. Mye skjedde i oktober, jeg fikk til og med reist på road trip opp nord, for å blandt annet se "the pinnacles". 

November

I november ble det MANGE turer til stranden. Sommeren begynte å nærme seg med stormskritt og temperaturen var bare SÅ herlig. Road trip til "Wave Rock" ble det også, en tur som ble veldig fin. Flere koselige frokoster ute med Alexa ble det, og på toppen av alt avsluttet jeg måneden med en uforglemmelig "Dinner Dance" med skolen!Sånn, det var en veldig kjapp oppsummering av noen av hovedhendelsene de 5 første månedene mine på utveksling. Jeg har fått så mange inntrykk dette året, at selv om det er flere dager siden jeg kom hjem, føler jeg liksom ikke at jeg har fått alt helt inn enda. 


Dagene etter at jeg kom hjem, har vært veldig fylte. Men bare med kjekke ting! Det er så mye jeg ikke har fått gjort på 10 måneder, som jeg har lyst å få til på en gang! Og ikke minst mennesker å møte! Jeg har jo savnet alle SÅ masse! At lillebror konfirmerer seg på søndag, har også gjort sitt til at hele familien har hatt mer enn nok å fikse i stand, haha! Men jeg kjenner at jeg begynner, sakte men sikkert å komme tilbake til mitt gamle liv. Jeg savner Australia, men det har vært så godt å komme hjem også. 

 

 

♥Hva husker du best fra dine siste måneder?

♥Har du noen kjekke planer for langhelgen?

 


#blogg #hverdag #reise #skole #studie #bilder #utveksling #australia #explorius 
God morgen♥

Sakte men sikkert begynner det å gå opp for meg at jeg er ikke lenger i Australia. Veldig rart er det, veldig, VELDIG rart. Det å våkne i sin egen seng, SNAKKE NORSK, ha familien min tilbake igjen, FRYSE og så videre, og så videre, det er så rart! 

Å få tilbake den norske døgnrytmen er vist ikke barebare merker jeg. Den første natten sov jeg ganske godt, fordi jeg var så sliten etter reisen, men i går da jeg skulle gå å legge meg var kroppen min VELDIG innstilt på at det egentlig nærmet seg mer morgen enn kveld. Og på toppen av alt våknet jeg i tre-tiden i dag tidlig og fikk overhode ikke sove igjen. Menmen, et par dager til nå, så blir det nok bedre :) 

 

 

♥Har du hatt slike tidsforskjell problem før? Har du noen gode tips til meg?

♥Hvordan har du det i dag?

 


#blogg #hverdag #reise #australia #norge #utveksling #skole #studie #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hallo!♥

Nå er det jammen meg lenge siden jeg har gitt lyd fra meg! Helt siden jeg gikk å la meg på fredag kveld, har egentlig alt gått helt i ett. Klokken 03:30 lørdag, satt jeg i gang på den LANGE reisen hjem til Norge. Hele lørdag og hele søndag var jeg på reis, og da jeg endelig kom frem til Flesland var jeg så trøtt at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Så mange lange flyturer, og så mange følelser på en gang, gjorde det ikke akkurat enklere. Å forlate Australia var ikke lett, men å komme hjem igjen til min fantastiske familie og min egen seng, eget rom, mamma's norske middager, kjæledyr og så videre og så videre, det var HELT fantastisk... 

Her kommer et par snapshots fra hjemreisen. Perth til Sydney, Sydney til Singapore, Singapore til Helsinki, Helsinki til Oslo og til slutt Oslo til Bergen:


Og så kom jeg hjem til min kjæææære familie til slutt! Åh, det var så godt!

Jeg kan ikke tro at hele utvekslingen min er ferdig... Det er så rart! Jeg vet ikke en gang hva jeg føler, jeg føler meg bare tom. Til nå har jeg ikke hatt et ledig øyeblikk siden jeg kom hjem, det er så mye jeg vil gjøre på en gang. Og så utpakkingen da, den tar virkelig sin tid! 

Men jeg er en smuuule jetlaged kan du si, så jeg trooor nesten at jeg skal ta kveld. Vi skrives! :)

 

 

♥Har du vært på noen lange flyturer før? Hva synes du om det??

♥Hadde du en fin helg?

 


#blogg #hverdag #reise #perth #sydney #australia #norge #utveksling #utvekslingaustralia #explorius #bilder
Hei!♥

//lokal tid: 17:31

For en merkelig dag dette har vært... Min aller, aller siste dag på utveksling her i Australia. Nå er alle koffertene pakket, og når jeg våkner opp i neste gang, skal jeg avgårde til flyplassen. Dagen jeg både har gledet meg og gruet meg til i hele 10 måneder er kommet, og jeg vet ikke en gang hva jeg føler. Det er akkurat som om jeg er helt tom!

Dagen i dag har for det meste gått til litt trening, en del pakking og mye farvel. Det er så masse og så mange jeg kommer til å savne.

Her kommer et bildedryss fra pir'en jeg besøkte i Busselton på tirsdag, og undervannssenteret på enden av den lange piren. Om ikke så lenge får jeg besøk av noen som ville komme å si en siste farvel, så skal jeg hoppe rett til sengs. Allerede klokken 03:30 setter vi kursen mot flyplassen i morgen, så da gjelder det å få seg noen gode timer med søvn før den tid kommer. 


♥Hva synes du om bildene?

♥Har du noen kjekke planer for helgen?


#blogg #hverdag #reise #utveksling #australia #perth #explorius
Hei igjen!♥

//lokal tid: 15:48

Nå går det mot ettermiddag her i Australia, og om ikke så alt for lenge skal jeg begynne å gjøre meg klar for familie-farvell-middagen vi skal ha på kinarestauranten "vår" i kveld. Det blir trist å si hadet til alle, men jeg må ofre noe, for å få igjen alt det jeg har savnet så mye fra hjemme. 


Før jeg hopper i dusjen, har jeg bare lyst å vise dere bildene jeg tok da vertsmor og jeg stoppet ved en av de nydelige strendene utenfor Augusta. Ikke bare var det en skyfri dag, vi fikk til og med besøk av en hel delfinflokk, på de 10 minuttene vi luftet oss der! 


♥Hva synes du om bildene?

♥Har du sett ville delfiner før?

 

#blogg #hverdag #reise #roadtrip #turist #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 
God morgen til deg♥

//lokal tid: 13:16

I formiddag har jeg både fått sendt hjem den 16kg tunge kassen min i posten, avsluttet det australske mobilabonnementet mitt og slike små ting som må bli gjort før jeg setter kursen hjemover. Det er SÅ rart å tenke på at jeg har mindre enn TO døgn igjen her i Australia. Jeg kan ikke tro det!! 


Det jeg vil vise dere i dette innlegget, er bildene jeg tok da jeg fikk gleden av å oppleve Jewel Cave, en utrolig krystallgrotte nær Augusta her i Western Australia. Jeg gikk ned på en times guidet tur, og det var faktisk utrolig interessant!!! På det dypeste var vi over 40 meter under bakken, og det var noen helt fantastiske formasjoner der nede! Ulike typer krystaller har blitt dannet over millioner av år, av vann som trenger seg gjennom bakken, ned til grotten. Dessverre ser grotten veldig skitten ut på bildene jeg tok pga. blitsen, den var mye penere i virkeligheten!

↓ Dette hullet dere ser i taket, var den eneste inngangen til grotten helt til de bestemte seg for å åpne den til offentligheten. Gjennom dette hullet falt det ned ca. 1 dyr per 50 år, noe som gjorde at de har funnet mange spennende skjelett her nede, siden det ikke var noen vei ut igjen. Et av disse skjelettene var faktisk en tasmansk tiger, et dyr de egentlig trodde var fullstendig ikke-eksisterende her i Australia. 

↓ Ser dere treroten som kommer hele veien gjennom taket og fortsetter enda lengre ned, under grotten? Så sterke er faktisk røttene til karri trærene her i Australia!

↓ En formasjon de kaller "the karri forrest". Formasjonen ser HELT lik ut som den virkelige karri skogen i området!!

↓ Krystall som blir dannet utrooolig sakte, av dråper som kommer fra overflaten og trenger seg ned gjennom grotten.↓ Kan du se kamelformasjonen omtrent midt i bildet? 

♥Har du vært i en grotte før?

♥Har du noen kjekke planer for i dag?

 


#blogg #hverdag #reise #turist #bilder #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius 
Hei hei!♥

//forhåndspublisert innlegg, nå er det blitt natt i Australia

De neste bildene jeg vil vise dere fra road trip'en jeg kom hjem fra i dag, er bildene fra det berømte fyrtårnet på Cape Leeuwin. Cape Leeuwin er det mest sør-vestlige punktet på det Australske kontinent. Ikke bare har de beholdt det gamle fyrtårnet her, de har også beholdt de andre bygningene hvor fyrvokterene bodde med sine familier. Utenom fyrtårnet, er Cape Leeuwin også kjent for punktet hvor du kan se det Indiske havet møte Sørishavet. 

↓ Meg og en sjørøver-ku, haha!  

 

♥Hva synes du om bildene fra Cape Leeuwin?

♥Hvordan har du det i dag?

 


#blogg #hverdag #bilder #reise #turist #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei igjen!♥

//lokal tid: 18:03

Da har jeg både fått pakket ut fra turen, og pakket ferdig koffertene og boksen som skal sendes hjem til Norge.


Neste ut at bildene fra road trip'en, er bildene fra da jeg klartet det berømte "Gloucester tree" i Walpole. Dette treet er et 72 meter høyt karri tre, og er verdens nest høyeste brann-utsiktstre. I gamle dager, brukte brannmenn dette ekstremt høye treet til å se etter skogbranner, og for å gjøre det mulig å klarte til topps, har det blitt satt inn 153 metal pinner som kan klatres. Mellom 50 og 60 meter oppe i treet, er det blitt bygget en slags trehytte/platform, hvor modige turister kan nyte den utrolige utsikten. 

Da jeg skulle prøve å klarte dette treet, ble jeg svimmel bare jeg stod på bakken å så opp. Men vet dere hvem som omsider klarte å komme seg helt til topps? Jo, det var meg! Jeg bestemte meg for at dette SKULLE jeg klare, og jammen meg klarte jeg det! 

Jeg var helt skjelven i evigheter etter at jeg kom ned, men utsikten fra toppen var helt klart verdt det!!!

I det fjerne kan man faktisk se en skogbrann, eller en burn down som de kaller det. Dette er en kontrollert skogbrann, som skal sørge før at skogsområder aldri blir så tilgrodd, at om en ekte skogbrann oppstår, skal ikke hele halve landet brenne ned. En liten funfact er at bare 20% av turistene som bestemmer seg for å prøve å klarte treet kommer til topps. De andre 80% ombestemmer seg på veien, og klatrer ned igjen. Da jeg fant ut av dette etter at jeg hadde klatret til toppen, ble jeg litt ekstra stolt, haha!

 

 

♥Blir du skremt av høyder? Ville du klatret dette treet?

♥Har du gjort noe lignende før?

♥Hva synes du om utsikten?

 


#blogg #hverdag #bilder #reise #turist #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #roadtrip #natur
Hei og hå!♥

//lokal tid: 15:51

Lenge siden sist! Jeg kan ikke huske sist jeg ikke oppdaterte bloggen på over to hele dager, men jeg har vært på road trip uten tilgang til verken PC eller internett helt siden mandags morgen. 


På de siste to-tre dagene har jeg fått sett så utrolig mye nytt av Western Australia, og jeg er så takknemmelig for det. Vi har kjørt fra Perth til Walpole, Walpole til Pemberton, Pemberton til Augusta, Augusta til Busselton og fra Busselton og hjem til Perth igjen. På veien har vi stoppet for å se alt som er verdt å se, og jeg har blandt annet fått gått en tretopp tur, klarte et ENORMT tre som fra gammelt av var et brann-utsiktstårn, sett det berømte fyrtårnet i Augusta, vært nede i en krystall gruve, besøkt den 1.8km lange bryggen i Busselton og besøkt undervanns-senteret også i Busselton.

Jeg har SÅ mange bilder jeg vil vise dere, men jeg kan ikke få lastet opp alle på en gang, så de får komme i flere innlegg. Først ut er bildene jeg tok da vertsmor og jeg gikk den berømte tretopp turen i Walpole. 

Vi var "bare" 40 meter oppe i tretoppene på denne turen, men vi følte virkelig at vi var "on top of the world"! Det som ikke går an å se på bildene, er at disse broene svaier noe helt ekstremt, pga alle trærene som beveger seg med vinden. Da vi i tillegg kunne se RETT NED, skal jeg love deg at hvertfall jeg ble litt bleik i fjeset... ;) 

 

♥Har du gjort noe lignende?

♥Har du høydeskrekk?

♥Hva synes du om de australske trærene, de er annerledes fra de Norske, ikke sant?

 


#blogg #hverdag #roadtrip #bilder #reise #turist #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heihei!♥

//lokal tid: 08:33

Farvel partyet i går ble en SÅ vellykket kveld, selv om det var utenkelig trist å si farvel til alle de skjønne jentene mine. 10 av 13 inviterte kunne komme, og jeg er så takknemmelig for hver og en a dem som kom. Vi spiste og lo og hadde det rett og slett bare utrolig artig. Jeg hadde kameraet ute hele kvelden, så nå har jeg masse å vise dere!


Temaet var "Australiana", og det var grådig artig at så mange av de faktisk kom som noe typisk australsk! Alexa og jeg gikk for australske hatter. 

Keely og Diann var Snugglepot and Cuddlepie, fra en serie med veldig kjente barnebøker her i Australia. Av mat hadde vi chips, nøtter, sjokolade, fairy bread, sausage rolls, mini-burgere og cupcakes. SÅ MYE GOD MAT! Jeg tror ALLE trillet hjem, hahaha!

Tvillingene sine kostymer var jeg også veldig imponert over. Å kle seg ut som en boks med Vegemite, hva er vel mer Aussie enn det?? Og så en jakke full av koalaer, det søteste jeg har sett på lenge!Og hva er vel et Australsk party uten en stilig badevakt? Haha, Megan kom utkledd som en Aussie badevakt og jeg digget det! (Og ja, badevaktene bruker faktisk slike latterlige huer for å beskytte seg fra solen her, haha!!!) 
Da jeg hadde ryddet og vasket etter alle sammen, og var klar for å ta kveld, var klokken nesten blitt tolv i går kveld. Så at joggeturen klokken 6 i dag tidlig var litt hardere enn vanlig, det kan jeg love deg! Haha, men det var så utrolig verdt det alt sammen. 


I dag er det footy dag, men det er ikke bare en "vanlig" footy dag. I dag er det nemlig The Western Derby mellom de to store footy lagene i Western Australia, nemlig West Coast Eagles og Fremantle Dockers. Lagene spilte en treningskamp i starten av sesongen, der Fremantle vant med noen mål, men i dag krysser vi alle fingrene vi har for the Eagles! Også i dag får jeg lov til å ta med meg Alexa, så jeg tror det kommer til å bli en suuuper kamp-dag.  


I morgen tidlig, klokken 5, legger vertsmor og jeg ut på en 3 dagers road trip. Vi skal på tur Down South her i Western Australia, og jeg er veldig spent på å få se enda litt mer av denne nydelige staten før jeg reiser. 6 dager, SEKS DAGER har jeg igjen på utveksling, jeg kan nesten ikke tro det!!! De siste dagene har jeg levd utav ferdigpakkede kofferter, og rommet mitt er så rart nå som alle tingene er pakket ned. Jeg har en SVÆR kasse som må sendes hjem, men det får jeg fikse når vi kommer hjem fra road trip'en. 

Ellers vil jeg gjerne ønske min kjære lillebror gratulerer så mye med dagen! Jeg savner deg så utrolig mye, og er så glad i deg. Jeg kan nesten ikke tro at du er blitt 15 år allerede, tenk som tiden går! Ikke bare har min lillebror bursdag i dag, min gode venninne Elisabeth blir faktisk 18 i dag, så grattis så mye til deg også! Med tanke på hvor mange bursdager jeg går glipp av denne siste uken, kunne jeg nesten ønske at hjemreisedatoen min var en uke tidligere. 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Når har du bursdag?

♥Har du noen kjekke planer for dagen?

 


#blogg #hverdag #helg #søndag #lørdag #bilder #reise #mat #venner #perth #australia #utveksling #utvekslingaustralia #explorius
Hei og hå!♥

//lokal tid: 14:11

I dag er det lørdag, og her i huset begynner alt å bli klart til farvel partyet som går av stabelen i kveld. I kveld kommer nemlig alle de beste venninnene mine for å si farvel, noe som i seg selv er veldig trist. Men selv om det blir trist å si hadet, gleder jeg meg mye til å få besøk av de! 

I hele formiddag har vertsmor og jeg ryddet, vasket, laget mat og dekorert. Til nå har vi fått laget ferdig både gulrotkake-cupcakes og sjokoladekake-cupcakes. I tillegg har vi fått klart alt av snacks. Så nå er det bare sausage rolls, fairy bread og mini-burgere som gjenstår.

Pyntingen ble vi begge VELDIG fornøyd med, så fornøyd at jeg ikke klarte å vente å vise dere til partyet er over... Så her får dere en aldri så liten smakebit av mitt norsk-australske farewell party, hihi! Ellers må jeg bare få nytte sjangsen til å ønske min fantastiske mormor gratulerer med dagen! Er det en kvinne jeg virkelig ser opp til, så er det deg Mormor! Jeg håper du får en helt fantastisk dag og at du får alt det du ønsker deg. Jeg kunne ønske jeg var hjemme til å feire deg, men vi får ta en litt sen feiring når jeg kommer hjem (allerede NESTE helg) istedenfor :) 

 

 

♥Hva synes du om pyntingen?

♥Skal du noe kjekt i dag?


 

#blogg #hverdag #helg #lørdag #party #bilder #reise #mat #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 11:03

Og GOD FREDAG! Her i Australia har klokken allerede blitt 11, og jeg har hatt en grådig fin morgen. Dagen startet (som vanlig) med en morgenløpetur langs kysten. Å tenke på at jeg bare har et par slike turer igjen gjør meg så utrolig trist! Jeg mener, shortstemperatur klokken seks om morningen, sol, ingen regn, lyden av havet... Hva mer kan man ønske seg? 

Da jeg kom inn igjen, tok jeg meg en god dusj og laget frokost. Deretter vasket jeg litt klær, før jeg tok en tur ut i hagen, for å få litt morgensol på kroppen.

I kveld skal vertsmor og jeg på et spennende basketball arrangement, noe jeg gleder meg veldig til. Nå derimot er det rydding og pakking som står på planen! Fra og med i dag er det nemlig noe som skjer HVER ENESTE dag, helt til dagen før jeg flyr hjem igjen. I morgen skal jeg nemlig ha en stort avskjedsparty her hos oss (noe vi har mye å gjøre klart til), på søndag er det footy-dag og så reiser vi avgårde på road trip på mandag, og kommer ikke hjem før sent på onsdag. Så er det torsdag, hvor jeg må få stenge alle bankkontoene jeg har her osv. før vi har familie avskjedsmiddag on kvelden. Og så er det fredagen, min aller siste dag i Australia... 

Men men, jeg får komme meg i gang med ryddingen! Vi snakkes :) Ha en strålende fredag! 

 

 

♥Skal du noe kjekt i helgen?

♥Hvordan er været hos deg i dag?

♥Er du interessert i basketball?

 


#blogg #hverdag #helg #fredag #trening #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 09:58

FOR en kveld jeg hadde i går!! Alexa og familien hennes inviterte meg med på en meksikansk aften inni byn, og vi hadde virkelig tidenes "fiesta"! Moren til Alexa hadde besøk av en av venninnene sine fra England, så vi var hele 6 glade "meksikanere" på eventyr. Restauranten var SÅ stilig, kelnerene var utkledd, alle fikk sombreroer og maten var f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.


Jeg hadde heldigvis kameraet med meg, så i dag har jeg mange artige bider å vise dere :) Som hovedrett gikk jeg for en utrooolig smakfull kylling burrito, mens Alexa gikk for en enchilada. Til dessert delte Alexa, søsteren hennes og jeg to MAGISKE desserter. 

Det er så mye som skjer på tiden, at dagene flyr! Ni dager har jeg igjen nå, bare NI DAGER! Alle klærene mine ligger pakket i kofferter og en stooor boks på gulvet mitt, og alt føles veldig merkelig. Jeg prøver å få gjort så mye som mulig disse siste dagene. 

 

 

♥Hva synes du om bildene?

♥Er du glad i meksikansk mat? Har du en favoritt meksikansk rett?

 

 

#blogg #hverdag #mat #meksikansk #bilder #reise #australia #perth #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 13:52

I dag har det vært full sol igjen, så da jeg hadde fått dagens treningsøkt overstått og hjulpet vertsfar med å sette sammen noen bokser, pakket jeg strand-bag'en og satte kursen mot stranden. Der nøt jeg solskinnet i vel to timer, før jeg syklet hjem igjen. Strandlivet, jeg bare ELSKER det! Å tenke på at jeg bare har 10 små dager igjen her, gjør meg veldig trist. Feiringen av vertsbror i går var veldig koselig. I kveld skal jeg også ut, denne gangen sammen med Alexa og familien hennes. Det er meksikansk-aften som står på planen, og jeg gleder meg SÅ masse!!! Det er så trist å tenke på at jeg må forlate alle disse fantastiske menneskene, men jeg må bare prøve så godt jeg kan å ikke la det ødelegge den siste tiden min her. Jeg er trossalt heldig som faktisk har fått muligheten til å bli kjent med de!!

 

 

♥Hvordan har du det i dag?

♥Skal du noe kjekt i dag?

 

 

#blogg #hverdag #onsdag #strand #sol #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Heisann!♥

//lokal tid: 09:18

Hjemme er det vel midt på natten nå. Her har klokken akkurat blitt ni, og jeg sitter her i sofaen med en kopp te, helt herlig utslitt i hele kroppen, etter en utrolig god morgenøkt. Jeg har hatt et par dager hvor jeg liksom ikke har hatt den ekstra energien jeg trenger for å få gjennomført de skikkelig gode øktene, men i dag følte jeg meg endelig på topp igjen! 

I går hadde vertsbror bursdag, så i kveld skal hele familien ut å feire på "Little Caesars", en veldig fin pizza restaurant nede på marinaen. Ellers vil jeg bare nyte dagen så godt som mulig, jeg har trossalt bare 11 dager igjen her! Åh, det er så crazy å tenke på!! 

 

 

♥Er du fortsett våken?

♥Har du hatt mye energi i det siste?

 


#blogg #hverdag #tirsdag #trening #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius
Hei på deg!♥

//lokal tid: 19:25

For noen dager siden, fikk jeg spørsmål av en søt leser om jeg kunne lage et slik "50 spørsmål" innlegg, som har vært populært blandt andre bloggere den siste tiden. Denne leseren mente nemlig at dette var en veldig god måte for henne som leser, å bli litt bedre "kjent" med meg. Hvorfor ikke? tenkte jeg, og satt i gang med disse 50 spørsmålene som alle snakker om. Jeg fant ut at 50 spørsmål på en gang, var litt i meste laget, så jeg begynte med de 25 første i dette innlegget.


 

1. Hvor gammel er du om 5 år?

Om 5 år er jeg 22 år! Wææ, DET er skremmende å tenke på! 

 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag?

Alexa♥, og selvsagt vertsfamilien min.

3. Hvor høy er du?

157.5 cm, ikke så mye å skryte av, haha!
4. Hvilken film så du sist?

 Maleficent, i går, sammen med vertsmor.

 

5. Hvem ringte du sist?

 Vertsmor. 

 

6. Hvem ringte deg sist?

 Alexa på Facetime, haha!

 

7. Hva stod det på den siste SMS'en du fikk?

 Ok :) Jeg ser på det.

 

8. Foretrekker du å ringe eller sende SMS?

Sende SMS, helt klart! Jeg tror jeg må være verdens kleineste person å ringe, jeg vet aldri hva jeg skal si og ender bare opp med å være superklein, haha.

 

9. Hva er ditt favorittsted?

Stranden! Hvit sand, sol, varme, salt luft, varmt vann, lyden av bølger... Åh♥

10. Hvilket sted foretrekker du minst?

Trafikkork. Jeg mener, hva er mer bortkasting av livet enn å sitte i trafikkork...

 

11. Når så du moren din sist?

Åh, det er lenge siden det!! 1. juli var datoen da jeg klemte "hadet" til den fine familien min, på Flesland. Jeg kan nesten ikke vente til jeg ser dem igjen (om UNDER to uker, wiii!)!

12. Hvilken øyenfarge har du?

Grønn.

 

13. Hvilken julasang er din favoritt?

Hmmm, jeg elsker alle julesanger, og generelt alt som har med jul å gjøre. Men "White Christmas" er en sang som er høyt på listen!

 

14. Er foreldrene dine gift eller skilt?

Gift♥

 

15. Når våknet du i dag?

 05:50

 

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?

Hmm, om 10 år er jeg 27 år. Jeg håper at jeg er ferdig med utdannelse og har fått meg en god jogg som jeg trives i.

 

17. Hva skremte deg om natten som barn?

Mørket og lukkede dører. 

 

18. Hvilket youtubeklipp fikk deg til å le sist?

DETTE klippet får meg ALLTID til å le. 

 

19. Hva er din beste egenskap?

Jeg er ganske sta, noe som har hjulpet meg i mange situasjoner.

 

20. Hva er din værste egenskap?

Haha, som nevnt i forrige spørsmål er jeg sta, og det er ikke alltid positivt...

 

21. Sover du med eller uten klær?

Jeg tror jeg er over gjennomsnittet glad i søte pyjamaser, SPESIELT fluffy pyjamaser. Så om det ikke er alt for varmt, finner du meg nok i en fluffy pyjamas, haha!

 

22. Hvor mange puter har du i sengen?

Her i Australia har jeg 3, men hjemme hadde jeg så mange at jeg nesten ikke hadde plass til meg selv! Jeg ELSKER puter!

 

23. Hva er det rareste du har spist?

Jeg har spist mye rart, men fairy bread var VELDIG rart. 

 

24. Har du stasjonær eller bærbar data?

Bærbar. 

 

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?

FLUFFY SOKKER. Haha!

 

 

♥Hva syntes du om innlegget?

♥Har vi noe til felles?

 


#blogg #hverdag #helg #reise #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius #50spørsmål
Hei og god dag!♥

//lokal tid: 17:25

Endelig, ENDELIG kom solen tilbake! Med bare 12 dager igjen i Australia, vil jeg ikke miste EN ENESTE solstråle! Så da morgenøkten var i boks, ringte jeg Alexa om hun ville bli med meg en veldig impulsiv tur til stranden. Og det ville hun! Så fra 11 til 2 stooor koste vi oss i solskinnet, med sand mellom tærene og vind i håret. Åh, strand-livet er HERLIG! 

Jeg er så glad for at jeg har Alexa her i Australia, vi har det så artig sammen. Vi prøver å skape så mange fine minner som mulig før jeg reiser, noe jeg synes vi har vært veldig flink til den siste tiden! 

Det ble selvsagt knipset noen bilder i dag:Resten av dagen har gått til pakking, pakking og mer pakking. Jeg bestemte meg for å prøve å pakke ned alt som skal bli med meg hjem, og må si at det var like ille som jeg hadde fryktet... Så nå ser det ut som om NOK en boks må sendes hjem med skip. Men det er jo alle minnene mine fra Australia det er snakk om, og de er veldig viktig for meg. 

 

 

♥Hvordan har du det i dag?

♥Hadde du en god helg?

♥Skal du noe kjekt denne uken?

 


#blogg #hverdag #mandag #strand #sol #reise #bilder #perth #australia #utveksling #utveksling14/15 #utvekslingaustralia #explorius


Kristi Pedersen
Hei! Jeg heter Kristi Pedersen og jeg er fra en øy som heter Tysnes, som er utenfor Bergen. Skoleåret 14/15 tilbrakte jeg på utveksling i Australia, et land jeg elsket. Følg meg gjerne på Instagram for flere bilder! (kristi_pedersen) Kontakt: kristi.pedersen@haugnett.no


Legg meg til som venn


Follow SheIn -Your Online Fashion Bodycon Dress Romwe Kimonos


Arkiv


· April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014Kategorier


· Anbefalinger · Antrekk · Blogg · Dyr · Foto · Giveaway · Instagram · Interiør · Luksus vs. budsjett · Mat · Minner · Månedens favoritter · New in · Om meg · Oppskrifter · Rabble · Reise · Reisetips · Sminke · Små tips · Snapchat lately · Trening · Trenings Torsdag · Uken som gikk · Ukens blogg · Ukens spørsmål · Utveksling · Videoblogg · ØnskelisteSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits